Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Agresja językowa

Polecane posty

Gość gość

Pilnie potrzebuje artykułu w którym będzie jakiś przejaw agresji albo niegrzeczności językowej. Znacie jakiś

Louis Ferdinand Celine! Artykuł pt. Hollywood w "Bagatelles pour un massacre"(Pogromowe drobiazgi), wydany w 1931 r. To chyba jeden z najpiękniejszych przykładów wspaniałej agresji językowej. Może mała próbka: "Wyzionął ducha w trakcie roboty... Gdy zjawiał się nie próżnował... Doświadczał całym swym długim członem przez całą, równie długą noc niedoszłe gwiazdy kina... Aż trudno sobie wyobrazić ile ich zaliczył... Liczba panienek, które dają się przerżnąć w zamian za jakąś mglistą obietnicę angażu w Hollywood jest nieprawdopodobna... wystarczy im byle jaka perspektywa próbnych zdjęć w studiu na przedmieściach Paryża... Kompletnie otumanione! Jest w czym wybierać! A do tego przepychają się, dobijają się jak oszalałe do człona szanownego pana... do jego kiły i rzeżączki. I nie jest to jakieś barachło, zapewniam was! same młode pizdeczki!... przedstawione przez czcigodnych rodziców... niektóre nawet jeszcze nie rozprawiczone. Wyłącznie prawiczki, spokojne "petites bourgeoises". I nie schodzą nigdy poniżej wysokiego poziomu... Ambicja!... A jeszcze trzeba było widzieć tego parszywego śmierdziela,... brudny, stęchły, obleśny, chamski, prawdziwe ścierwo, we wszystkim i wszędzie... rzygowiny getta... Nigdy nie miewał żadnych oporów... Nadziewał je, haratał, nawlekał wszystkie na obietnicę, na żydowski miraż, na piękne słowa! Ach! Don Juan! jakże świetne ma gadane!... Mamusie zrobiłyby wszystko, dosłownie wszystko, żeby ci wezyrowie jeszcze mocniej jebali ich urocze córeczki! tak uzdolnione do sztuki filmowej... Już sam nie wiedział, którą brać... Lizały go ze wszystkich stron... te jego zwiędłe jaja... Hollywood!.".

Gość gość
na kafe w co drugim poście jet agresja i niegrzeczność :D

Gość gość
Valis Artykuł super ale nie wiem czy nadaję się, żeby go przedstawić Pani Doktor na zajęciach :D Bo tak troche głupio mi to czytać :D

Celine to jeden z najwybitniejszych pisarz XX wieku, nadaje się w sam raz do tego tematu. Naprawdę trudno znaleźć lepszego.

Gość gość
Na pewno ten artykuł wykorzystam :)

Gość gość
Logopedię studiuję :)

Eeeee, a to faktycznie może zostaw tego Celine i weź na warsztat - bo ja wiem - może artykuł z Przekroju "Taka, kurwa, konwencja" Marty Karaś i Ilony Witkowskiej, w którym panie agresywnie jadą po Figurskim i Wojewódzkim? Pani doktor więcej zrozumie i powinno się jej podobać. :D

Gość gość
Dzieki za pomoc :) Bo mam jeden przedmiot taki polonistyczny a jestem z tego zielona :) Im wiecej tym lepiej- ten pierwszy tez wezme :)

Gość gto 68
Mowa nienawiści :D Co za durne określenie.