Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Justy艣ka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Aga, ja b臋d臋 si臋 trzyma艂a tych 13 pozycji podanych w kluczu

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
dzisiaj pogadam z moimi nauczycielkami to dam Ci zna膰 popo艂udniu, to co pisa艂am wcze艣niej to tylko moja sugestie, a nie pewnik poczekajmy na opinie innych pozdr i jeszcze raz dzi臋ki

Udost臋pnij ten post

ja te偶 ch臋tnie bym sie ich trzyma艂a, bo jest mniej o po艂ow臋 ni偶 moich. Dlatego prosi艂am o sugestie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
S艂uchajcie mam pytanie bo znowu mam pewnie z艂e dane podane przez nasze piel臋gniarki, a mianowicie gdzie wyrzucamy fartuch foliowy do czarnego czy czerwonego worka ja bym wyrzuci艂a do czerwonego a mam podane 偶e do czarnego? I kolejny problem dotyczy tacy w te艣cie by艂o 偶e najpierw myjemy a p贸藕niej dezynfekujemy, a ja znowu mam podane, 偶e odwrotnie jest kto艣 kto to wie na 100% dobrze bo znowu 藕le co艣 zrobi臋 przez z艂e nauczenie. Ci ucz膮cy nas powinni chyba te偶 przechodzi膰 jakie艣 egzaminy albo dokszta艂canie w celu prawid艂owego nauczania a nie wprowadzania w ludzi w b艂膮d.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u mnie dzi艣 dziewczyny zdawa艂y ja zdaje jutro i fartuchy zawsze nas uczono 偶e CZERWONY ,a tace najpierw myjemy potem dezynfekujemy i zda艂y dzi艣 wszystkie :)

Udost臋pnij ten post

popieram kole偶ank臋 co twierdzi, 偶e fartuch do CZERWONEGO worka :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo prosz臋 o kryteria do egzaminu praktycznego ciotka___114@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
iwona43 super bardzo dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

w razie niejasno艣ci zwi膮zanych z egzaminem praktycznym, prosz臋 pyta膰.... nie jest tak 藕le je艣li nerwy nie wezm膮 g贸r臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
yhy nerwy ,w艂a艣nie tego sie obawiam dzi艣 zdaj膮 kole偶anki ja jutro rano,uciekam trzeba i艣膰 do pracy,jeszcze raz dzi臋kuje i pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰100783
bardzo prosz臋 o kryterisa oceniania z egzaminu praktycznego :) dorotabalsam@interia.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do Pani Iwony 43 mam pytanie odnosnie tazy obie myjemy i dezynfekujemy po 2 zadaniach sprzatamy wszystko czy najpierw bierzemy tace do koszuli odnosimy na zaplecze i bierzemy ta do sondy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chyba za bardzo tworzycie z tym praktycznym egzaminem. Egzaminator m贸wi wyra藕nie, 偶eby przepisa膰 to, co jest napisane w tre艣ci zadania - jako problemy pacjentki. Nie ma sensu pisania "powie艣ci", moja kole偶anka tak si臋 rozpisa艂a, a potem - ju偶 po fakcie dosz艂a do wniosku, 偶e przez to "lanie wody" pomin臋艂a istotne aspekty. Do Agi : droga kole偶anko "po fachu" tak si臋 zastanawiam, czy Ty nic innego nie robisz, tylko uzupe艂niasz swojego bloga? Oczywi艣cie 偶e dla niekt贸rych odwalasz "kawa艂 dobrej roboty", ALE... znalaz艂am na Twoim blogu - zw艂aszcza w testach- przepisanych-opracowanych przez Ciebie - nie wiem jak to dok艂adnie robisz - b艂臋dy! A przez to 偶e tak "idealnie" starasz si臋 pom贸c pozosta艂ej braci wsp贸艂zdaj膮cych - mo偶esz im niechc膮cy zrobi膰 krzywd臋. Bo "odwalasz" za nich ca艂膮 robot臋! Ja jako艣 przygotowa艂am si臋 bez Twojej pomocy. Oczywi艣cie nie umniejszam Twoich zas艂ug wzgl臋dem "ludzko艣ci" ale pami臋taj Ty a i inni zdaj膮cy niech poddadz膮 to rozwa偶eniu, 偶e nie jeste艣 nieomylna - a traktuj膮 Ci臋 tu prawie jak Guru...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bardzo prosz臋 o kryteria do egzaminu praktycznego. buziao@wp.pl Dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Prosz臋 o kryteria joanna-sokol1@wp.pl

Udost臋pnij ten post

szanowny go艣ciu, nie uwa偶am bym by艂a guru, nie zaznaczam, 偶e mog臋 si臋 nie myli膰. Jednak testy s膮 w/g kluczy OKE i nic na to nie poradzisz. Je艣li gdzie艣 s膮 b艂臋dy to o艣wie膰 mnie i innych, a nie wytykasz to, 偶e ktos daje rad臋, a Ty niestety nie . Pracuj臋, mam dom i 3 dzieci i mam czas na blogi. Kwestia dobrej organizacji. Mo偶e jednak ci臋偶ko Ci to ogarn膮膰. Je艣li jeste艣 tak uprzejma to poka偶 te b艂臋dy w testach, bo mo偶e faktycznie si臋 gdzie艣 pomyli艂am pisz膮c kolejne wersy. My艣l臋, 偶e ka偶dy b臋dzie ciekawy by sprawdzi膰. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt tu nikogo nie traktuje jak Guru, ale je艣li kto艣 chce i ma tak膮 mo偶liwo艣膰 podzielenia si臋 materia艂ami, a tym bardziej swoj膮 wiedz膮, i chce pom贸c innym to dlaczego jest od razu za to tak bardzo krytykowany. Przecie偶 nikt tu nikomu niczego nie narzuca, ani te偶 nikogo nie namawia by korzysta艂 z tych materia艂贸w ka偶dy ma prawo w艂asnego wyboru. Po prostu byli艣my r贸偶nie uczeni jedni lepie drudzy gorzej i taka wymiana wiadomo艣ci jest bardzo potrzebna je艣li Ci si臋 nie podoba to co tutaj czytasz to po prostu nie wchod藕 i nie obra偶aj innych. A tak na marginesie skoro tutaj jeste艣 to te偶 pewnie po materia艂y skoro tak dobrze wszystko wiesz to czego tutaj szukasz wchodzisz po to by sprawia膰 przykro艣膰 innym gdy偶 nie masz nic innego do roboty lepiej zajmij si臋 sob膮 . WKURZONA!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Aga nie przejmuj si臋 g.....ch nie siej膮 sami wschodz膮. Ja korzysta艂am i nadal korzystam z twojego bloga i bardzo si臋 ciesz臋 偶e jest kto艣 taki jak Ty a ta osoba pewnie Ci po prostu zazdro艣ci. Albo co艣 posz艂o jej nie tak i teraz szuka winnych.

Udost臋pnij ten post

nie rozumiem niekt贸rych wpis贸w, to forum ma nam s艂u偶y膰 pomoc膮 by przej艣膰 pozytywnie egzamin, a nie na ocenianiu czy ktos ma za du偶o czasu , czy mo偶e si臋 wym膮drza . ka偶da z nas pr贸buje przekaza膰 swoje do艣wiadczenia zwi膮zane z egzaminem i dzieli si臋 swoimi do艣wiadczeniami- jednak nie ka偶dy sie musi z tym zgadza膰, ale powinien uszanowa膰 po艣wi臋cony czas i ch臋ci s艂u偶enia pomoc膮 dla innych

Udost臋pnij ten post

praktyczny zdawa艂am 13 czerwca i nie ukrywam 偶e bardzo mi to forum pomog艂o, a zw艂aszcza wymiana do艣wiadcze艅 kole偶anek kt贸re ju偶 by艂y po. przede wszystkim chyl臋 czo艂o dla kole偶anek zdaj膮cych jako pierwsze i z tak du偶ym zaanga偶owaniem dzieli艂y si臋 egzaminem, w ko艅cu nie musia艂y tego wszystkiego pisa膰 i pozostawi膰 nas w niewiedzy totalnej jeszcze raz ogromne DZI臉KUJ臉

Udost臋pnij ten post

AMEN. Koniec tematu. Kto艣 kto stwierdza takie fakty bez u偶ytecznych argument贸w oczerniaj膮c innych nie wart jest niczyjej uwagi i zawracania sobie g艂owy. Wracaj膮c do tematu egzaminu. Jad臋 za chwil臋 na pr贸b臋 generaln膮 do szko艂y. Jednak stwierdzam, 偶e zbytnio si臋 zag艂臋bi艂am w szczeg贸艂y, kt贸re opisa艂am na blogu diagnozuj膮c problemy pacjentki. Chyba b臋d臋 si臋 jednak trzyma膰 przes艂anych przez kole偶ank臋 materia艂贸w, bo mi czasu zabraknie w ko艅cu :)

Udost臋pnij ten post

aga, tylko problemy i jeszcze raz problemy. i jest ich 13 :-) pozdrowienia ze 艢remu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej go艣ciu, spadaj st膮d jak Ci co艣 nie pasuje i odczep si臋 od nas wszystkich. Ka偶dy tu pomaga sobie wzajemnie, a nie szuka zaczepki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
prosze o kryteria z praktycznego szymon09876@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przyslijcie kryteria proszeeeee szymon09876@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bardzo prosz臋 o kryteria oceniania z egzaminu praktycznego grubcio78@op.pl