Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyśka799

Egzamin zawodowy opiekun medyczny

Polecane posty

Gość gość0822
Witam.Już po egzaminie 88%.Trochę słabo,ale nie był jak dla mnie najłatwiejszy.Pytania różne.Stres spory spowodował że zbyt dużo nie zapamiętałam. Było pytanie o temperaturę wody do mycia włosów,kolejności ułożenia pościeli na wózku zaczynając od góry ,były pokazane różne worki i trzeba było odpowiedzieć do czego się je stosuje (stomia),dwa pytania dotyczą koloru worka.Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę.Teraz czekam na praktyczny 5 październik.Jeśli ktoś ma prędzej to proszę niech napisze.Powodzenia.

Gość karolan
Zgadzam się z gościem 0822 że egzamin nie był łatwy. Było jeszcze pytanie co zrobić ze szczoteczką po umyciu paznokci, co z pacjentem który ma lekkie kłopoty z pamięcią i orientacją- czy może sam wychodzić do parku przy ZOL. Szkoda że pisałam na komputerze bo nie wiem które odpowiedzi miałam błędne. Wynik 85% ale jestem zadowolona bo nie spodziewałam się że test będzie tak ciężki. Niech ktoś napisze po egzaminie praktycznym. Pozdrawiam i gratuluję OM :)

Gość gość
Witam macie o tyle dobrze ze znacie od razu wyniki ,moze tez dlatego nikt nie pisze o pytaniach bo dla kazdego wojewodztwa moga byc inne ,oke wysle program i "czesc" zycze wszystkim powodzenia na obu egzaminach piszcie co u was bo ,lubie ta nasza wspolna strone i kontakt z wszystkimi, pozdrawiam

Gość gość
co z praktycznym piszcie kto i kiedy macie jakies typy co do zadan

Gość karolan
Ja mam praktyczny 11.10 w Poznaniu. Czy ktoś się orientuje, czy teraz również będą problemy pacjenta do opisu? Nie dostałam informacji odnośnie egzaminu, tzn jak długo trwa i co zabrać ze sobą, więc nie mam pojęcia czego się spodziewać :/

wydaje mi się, że czynności przy pacjencie, pielęgnacja i opieka zawsze wynikają z jakiś schorzeń, więc pewnie będzie trzeba wypisać problemy. Gdyby był zdrowy i sprawny to nie trzeba by było mu pomagać. Lublin KKZ mają egzamin na początku października

Gość gość0822
Kochani!Może jest tu jeszcze ktoś kto już zdawał wcześniej mógłby podzielić się wiedzą jak wyglądał jego egzamin praktyczny?Co do tego co trzeba mieć na egzaminie to myślę że to jest różnie,u nas mamy zabrać tylko buty ,czarny długopis i oczywiście dowód osobisty oraz kartkę z datą i godziną egzaminu.Mam jeszcze pytanie czy może ktoś wie w jakiej książce są wszystkie algorytmy? Pozdrawiam wszystkich OM.

nie znam książki ze wszystkimi algorytmami i nie spotkałam takiej, szukaj w necie, tu prędzej coś znajdziesz

Gość gość
Witam,na egzamin praktyczny zabieramy to co napisała koleżanka ,jeśli chodzi o sam przebieg to zależy wszystko od szkoły ,która przygotowuje sale do egzaminu tj.czy wszystko będzie w odpowiednich ilościach czyli tak jak w algorytmach.Na początku spokojnie się rozejrzeć po magazynku jak już wiemy jakie zadanie szykować jest sporo czasu ,nie zapomnieć o dezynfekcji rąk przed samym założeniem rękawiczek idąc już do chorego.

Gość gość
napiszcie kiedy macie egzaminy praktyczne

Gość gość
Witam czy zna ktoś już może temat zadania praktycznego proszę o info, pozdrawiam

Gość gość
no nie jeszcze chyba za wcześnie

Gość gość
egzaminy praktyczne w sesji jesiennej miały zaczynać się już we wrześniu, chyba że się mylę, więc może, w którymś mieście już się odbyły pozdrawiam i ponownie proszę o temat egz. praktycznego

Gość gość
u mnie dziewczyny z KKZ mają 5 października i też czekam na jakiś cynk ze strony tych co już mieli...kurde, ale nagle zamilkli ludzie

Gość karolan
Wszyscy czekają na tych, co egzamin mają najwcześniej :) ja się modlę, żeby nie było zmiany pościeli :)

Gość gość
fakt- zmiana pościeli jest popieprzona, można się zamotać i zrobić dużo błędów

Gość gość
czy ktos wie co było na praktycznym ?

Gość gość
Przepraszam pomyliłam się ,egzmin praktyczny miałam 2 lipca a zakończenie roku szkolnego i rozdanie świadectw 4 lipca .pozdrawiam

Gość gość
Błagam, napiszcie coś, na co się przygotowywać...

Gość karolan
Chyba jeszcze nie było egzaminu praktycznego. Mam nadzieję, że jakaś dobra dusza da znać :)

Gość Żaneta aaa
Witam:) Czy ktoś juz zdawał egzamin praktyczny i moze powiedzieć co było ?? Bo ja mam 5.10.15r. pozdrawiam

Terminy egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w 2015 roku w sesji jesiennej w Polsce to 17 sierpnia do 16 października, w tym OM zaczął się od połowy września. Nie rozumiem, tyle osób od maja pisało o tym, że zdają w sesji jesiennej, skorzystali ze wskazówek a teraz ciężko napisać co i jak na praktycznym? zależy mi na tym bo 5 października zdają dziewczyny z KKZ ode mnie i denerwuję się razem z nimi, a im i innym zdającym teraz też się przyda pomoc. Nikt nie wymaga treści zadania tylko wskazówek w jakim temacie się przygotować bardziej

Gość gość
no właśnie i tak zawsze jest każdy myśli tylko o sobie a reszte ma gdzieś j egzamin mam 5 .10 napewno poinformuje co bedzie

Gość karolan
Ja mam dopiero 11.10, jak już wcześniej pisałam, ale również podzielę się wiedzą :) Trzymam kciuki za wszystkich :)

Gość gość
Witam widzę że panuje znieczulica codo wiadomości o egzaminach przykro czytać bo poprzednia sesja to była całkowita współpraca wszystkich ,aż nie chciało się wychodzić z tej strony prawdziwa koleżeńska współpraca.Dla wszystkich zdających nie martwcie się zdacie , stres zostawcie z tyłu poczytajcie wcześniejsze strony gdzieś już od 26 ej i dalej .pozdrawiam.

Gość gość0822
Kochani!Sesja jesienna już trwa,więc może się ktoś odezwie.Proszą Ci którzy dopiero w stresie czekają.Ja mam egzamin praktyczny 05.10.15,wchodzę z dwiema koleżankami na pierwszy ogień. O teoretycznym pisałam wcześniej nie było tak źle. Jak ktoś ma egzamin po tym terminie to ja napewno opiszę co było, oczywiście jaśli z tego stresu nie padną. Powodzenia dla wszystkich.

gdyby ktoś chciał zobaczyć testy z września2015 to są już na blogu opiekunblog. blogspot. com

Gość karolan
Dzięki aga za testy, jesteś kochana :)