Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niby wyrodna matka

Zatrudnilam nianie do dziecka mimo, ze jestem na macierzynskim

Polecane posty

Gość gość
"teściowa ma prawo cię osądzać po faktech które zna - nie wie o chorobie, więc ma prawo uważać że robisz źle." pogieło cię? nawet jak by była zdrowa a dziecko przesypiało by całe noce to ma prawo zatrudnic ninię bo to jest jej kasa i jej życie, jeżeli niania się dobrze zajmuje a dziecko jest szczęśliwe (matka też) to gdzie tu jest robienie źle??? przecież każdy zadowolony- niania co zarobi, dziecko bo ma opieke i matka bo ma troche luzu. tak, dobrze ktoś napisał, idź do łagrów robić - tam się spełnisz :o

Gość gość
dla was dobra matka to udręczona, zarobiona i najlepiej zeby w nocy wstawała co godzinę, narzekała na męża jak to jej nie pomaga, nie uprawiała seksu przez rok od porodu, ciągle się kłóciła ze zmęczenia i frustracji z meżem, spała 4 godziny na dobę, a myslicie że wtedy taki maluch jest szczęśliwy? a zła to ta wypoczęta, zadbana, zadowolona, która ze spokojem podchodzi do dziecka, nei kłóci sie z mężem tylko przytula itp? Coś wam sie w garach poprzewracało!

Gość gość
zobaczcie, jakie te Polki to głupie i zawistne kobiety!!!

Gość gość
Uwazam, ze ten temat dobrze pokazuje, ze kobieta kobiecie wilkiem.Dlaczego kobieta ma byc ta gorsza, zarobiona, i przescigajaca sie w licytacji baba, ze tu boli, tu ciagnie, a tu rozwalone, ale nie - ona ma pranie, gotowanie, prasowanie,dzieci, lekarzy, sprzatanie, szorowanie, itd,itp. Dla mnie takie kobiety,ktore nie potrafia sobie ulatwic zycia sa niemadre. Rozchorujesz sie i potem bedziesz siedziec w przychodni i obgadywac zycie, ze niedobre, a te mlode baby to same idiotki. Po cholere to? Lepiej sobie ulatwic zycie i nie robic z siebie meczennicy bo takiej to nikomu nie zal. Autorko,po jakiego Ty sie przejmujesz. Jestes dorosla kobieta i mozesz sobie i 5 nian zatrudnic bez wzgledu czy jestes chora czy tez zdrowa jak rydz. I nic innym do tego. Olewaj durne komentarze, i powiedz, ze bardzo doceniasz swoja nianie bo tak duzo ci pomaga, a inne baby sluchaj z udawanym zalem, jak to one maja trudno, niekiedy na wlasne zyczenie. A kiedy powiedza ci, zes krolewna to odpowiedz, ze tak lubisz. I koniec. Nigdy nie zadowolisz innych ludzi, zawsze ktos bedzie mial pretensje chocbys na glowie stala i nogami fruwala. Olewaj i z zazdrosnymi, zawistnymi babami unikaj kontaktu. Bedziesz zdrowsza i lepiej sie czula!!!

Gość gość
Nawet gdybyś była zdrowa, to masz prawo ułatwić sobie życie i nikt nie ma prawa cie osądzać. Powiedź im, ze lepiej być leniwą i wygodnicką niż wredną. :D

Gość Maczolinnna
Nie mam dzieci ale gdybym kiedykolwiek miała bez względu na to jak bym się czuła nianię bym miała. Nie interesuje mnie co powiedzą INNI bo liczę się JA :) Ktoś kiedyś powiedział mądre słowa - nikt za mnie nie umrze więc niech nikt nie mówi jak mam żyć :)

Gość tamilkaa2872
Autorko nie przejmuj się głupim gadaniem. Jeśli podjęliście wraz z Mężem taką decyzję to nikomu nic do tego. Nawet jeśli wynikało by to z lenistwa i wygodnictwa jak twierdzi teściowa to jest tylko i wyłącznie Wasza sprawa, czy masz kogoś do pomocy czy nie. A zapewne taka pomoc jest nieoceniona, zwłaszcza jeśli masz problemy ze zdrowiem.

Gość ojtammmmmmmmm
Jak komu pomaga matka ,teściowa, ciotki to jest ok ale jak juz kobieta zatrudniła nianie to wielke hallo.. Dobrze zrobiłaś jakby miała wiecej kasy to tez zatrudniłabym nianie:)

Gość gość
Autorka ma prawo ulatwiac sobie zycie, ale i tesciowa ma prawo o swojgo zdania a ten temat zwlaszcza, ze nie wie o nawrocie choroby autorki.

Gość gość
Bo zachowujesz się jak ksiezniczka, zaboli noga i juz udaje umierajaca cos w tym jest ze z lenistwa i wygody zatrudnilas nianke xxx no własnie ja tez zatrudniłam nianię i jak ktoś próbuje robić jakieś aluzję np szwagierka czy teściowa to właśnei na złość im mówię że jestem leniwa księżniczką i uwielbiam odpoczywac, chodzić do kosmetyczki, dbać o siebie :) i jeszcze dodaje że mój mąż (czyli ich synek i braciszek) uwielbia mnie bo jestem taka, ładna, zadbana i wypoczeta i zawsze miła :) i że życie jest takie lekkie i wspaniałe :) to się zamykają bo obie za/pi/er/da/l/aj/a przy obsłudze mężów jak służące i jeszcze nikt ich nie szanuje :D

Gość gość
Mysle,ze napisalas tutaj, by przeczytać słowa otuchy i ode mnie je masz :) Nawet, jakbys nie była chora, to tez bys je miała :) Ja wychowuje dziecko sama, tj. rodzina mi kompletnie nie pomaga, dziecka nie odwiedzają, a tak bym bardzo chciała, by przyszli, pobawili się, bo mi to czasem brak pomyslow, chce odpocząć, bądź zwyczajne rzeczy, jak powieszenie prania na balkonie, zrobienie obiadu. Moje dziecko jest takie, ze caly czas trzyma się mojej nogi i placze, by wziąć na rece. Spi bardzo mało w ciągu dnia, bo ok. 20-30 min. a inne dzieci w tym wieku ok. 3h w dzien. W ciągu tych 20 min, to przeważnie siadam na tylku i jem obiad, albo klade się i odpoczywam. Dlatego dobrze wiem, co to jest opieka nad dzieckiem. Sa dzieci bardziej wymagające, a porod, ba....sama ciaza, to jest ogromne obciążenie dla organizmu, a szczególnie starszego, bądź chorego. Nie martw się swoim wyborem niani. To jest calkiem ok. Jeżeli cie stać, to dajesz sobie i dziecku, co najlepsze. Ty jesteś odciążona od polowy obowiazkow i rob Kochana wszystko, by dluzej pozyc w zdrowiu i dbaj o nie na wszystkie sposoby! To jest dobra decyzja!