Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tunasall

Problem z pracodawcą!

Polecane posty

Gość Tunasall

Witam drogie Panie. Borykam się z pewnym problemem, otóż jakimś cudem znalazłam pracę w mieścinie, która znajduję się niedaleko miejscowości mojego zamieszkania. Jest to praca w sklepie spożywczym. Właściciel tego sklepu rzucił mnie na głęboką wodę, w pierwszy dzień pracy zostawił mnie samą z całym sklepem i poszedł, zaznaczam, że to moja pierwsza praca i nie posiadam doświadczenia, bądź co bądź poradziłam sobie bardzo dobrze i byłam z siebie dumna. Pracuję tam cztery dni, aczkolwiek nie na umowę, to jest takie 'sprawdzenie' mnie jak daję sobie radę (tak twierdzi właściciel sklepu) , gdy dziś zadzwoniłam do właściciela i powiedziałam, że muszę zrezygnować z tej pracy bo mam ogromne problemy z dojazdem to powiedział, że szykował dla mnie stanowisko etc, i tu dochodzę do sedna sprawy, czy ten okres, przez który pracowałam powinien być płatny?? Powinnam zażądać za to pieniędzy? Łącznie jest to 30 godzin pracy. Do tego właściciel sklepu nie ma najlepszej opinii w mieście, zmienia pracownice jak rękawiczki, średnio co miesiąc, podobno nie płaci i wywala z pracy. Nie jestem pewna czy walczyć o te pieniądze, nie lubię się upominać.