Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość214

zel do higieny intymnej..PROBLEM

Polecane posty

Gość gość214

gdy NIE uzywalam zelu wszystko bylo ok..a teraz gdy zaczelam od razu mam infekcj***akteryjna stref intymnych..cholera wie dlaczego? pomozecie?

Gość gość
No to nie używaj. W czym problem? Najzdrowsze jest podmywanie się samą wodą. Po co chemię wcierać w delikatne miejsca intymne. Nie z tobą jest coś nie tak, tylko z żelem. Po problemie.:)

Gość gość
Kup sobie może jakiś żel bez SLES i nie perfumowany jakimiś świństwami, bo to właśnie często podrażnia. Ja używam lactissima soraya i nie mam żadnych problemów.

Gość gość
Gościu nie wprowadzaj ludzi w błąd. Soraya zawiera Sodium Laureth Sulfate.

Gość Manufarka
Nie wiem czemu akurat tak, ale może to kwestia złego tolerowania jakiegoś składnika akurat z tego co używasz. Ja mam Dettol. Poza mydłem antybakretyjnym do rąk jest też specjalne do higieny intymnej i nie mam żadnych problemów. Może poprostu spróbuj zmienić żel na inny.

Gość gość
czasem tak się zdarza, nie używaj tego żelu na rzecz jakiegoś mydła-może szarego? ja po porodzie myłam się szarym mydłem a na wieczór smarowałam provag żelem/ma kwas mlekowy/ i wszystko było w porządku. Czasem te żele są za bardzo perfumowane, albo mają nieodpowiednie ph i przy większej wrażliwości robią więcej problemów niż pożytku.

Gość gość
strawsworld. blogspot. c o m

Gość Pinaple
Ja taki Dettol widziałam na necie. Można było zamowić sobie, ale nie zauważyłam skąd to było. Na pewno na ceneo będzie. W domu mam taki Dettol w postaci mydła do rąk antybakteryjnego, ale też zainteresuje się intymnym.

Gość gość
ja od lat używam Lactacyd i nie mam żadnych problemów szare mydło zalecano kiedyś gdy to było jedyne nieperfumowane, no ale teraz wiadomo że szare mydło ma zasadowe ph i wcale nie jest dobre dla stref intymnych

Gość gość
Tz uzywałam Lactacyd przez długi czas, ale z ciekawości kupiłam AA i tak mi jakoś bardziej przypadł do gustu :)

Gość gość
Pliva Fem polecam, o ten: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=48128&next=1 Ma świetny skład, z dodatkiem substancji grzybobójczej (climbazole).