Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie będzie skweru im.Kaczyńskiego

Polecane posty

Gość lanser
nie wiem skad masz te 80% jelsi ktos jest katolikim to powienien chodzic do kosciola a do kosciola nie chodzi srednio polowa. no chyba ze w polsce jest inny katolicyzm zapoczatkowany przez pewnego prezydenta wierzacy- niepraktykujacy :D czy inne wynlazki w stylu nie przestrzegam dogmatow ale jestem katolikiem :D

Gość gość
"duzy udzial w tym procederze ma kosciol katolicki " x a które to przykaznie mówi "będziesz zabijał dzieci i trzymał je w beczkach"? jesteście klasycznymi przedstawicielami zwyrodnialców palikotowych. bezczelne oskarżanie katolików i kościoła o wszelkie zbrodnie przy jednoczesnych własnych związkach z mordercami takimi jak piotrowski czy posługiwanie się ubeckimi insynuacjami w kampanii wyborczej oto właśnie wasze metody.

wg planu na 2014: VAT (115 mld 700 mln zł), akcyzy (62 mld 80 mln zł), CIT (23 mld 250 mln zł), PIT (43 mld 700 mln zł), podatków od wydobycia niektórych kopalin (2 mld zł) nie wiem czy gdyby tych 43 mld zbraklo to Tusk by sie nie zesral w spodnie. samo powiedzenie ze jezdzimy zgodnie z przepisami co spowodowalo ogromny spadek wplywow z fotoradarow (akcja przeciw rostowskiemu) wywolalo w MF duze zaniepokojenie....

Gość lanser
osob ktore w zyciu kieruja sie zasadami wiary chodza do kosciola klepia pacierz nie stosuja antykoncepcji itd. jak bedzie 10% to wszystko :D reszta to pseudo katolicy ktorzy nawet nie wiedza w co wierza a biblie widzieli w reklamie tv marketu. v kto pisal pod moim nickiem i co :D ? ja zawsze pisze to samo w dodatku takim stylem ze podrobic sie nie da :D

Gość gość
"zle podejrzewasz to raz a dwa" x a ty masz jakieś wiarygodne dane czy tak ci po prostu "wyszło" i dlatego teraz sobie wypisujesz różna insynuacje na temat katolików co ci tylko do głupiego łba przyjdzie. otóż przyjmij do wiadomości że ilu by ich nie było to z pewnością jest wielokrotnie więcej niż takich zjebów jak ty więc twoje oczekiwania że ta większość podda się dyktatowi marginesu są jedynie miarą twojego idiotyzmu. a każdy sobie wybiera taką religię jaka mu odpowiada. jedni mogą wierzyć w cudowną przemianę wody w wino a ty możesz sobie wierzyć w cudowną przemianę chłopa w babę.

zmień wiarę i wyjedź do Arabii Saudyjskiej, bo chyba nie rozumiesz pojęcia świeckie państwo. szkoła nie powinna być katolicka, katechezy mogą odbywać się w kościołach, chociażby po niedzielnej mszy, i na pewno będą bardziej owocne niż religia w szkole, na której każdy uczeń robi, co mu się żywnie podoba. ewentualnie jeśli ksiądz uczyłby za pieniądze z tacy, ok, nie mam nic przeciwko temu, ale okradać mniejszości nie mają prawa zbreźnik, nie ma to znaczenia, bo Pl. jest w założeniu państwem świeckim. to, że katolicy są głównym podatnikiem, to nie znaczy, że szkoła ma być katolicka, do tego niech sobie zorganizują szkółki niedzielne to są dane, to są fakty, sprawdź odsetek wierzących chociażby wśród naukowców (jakieś 10%?)

Gość lanser
gdyby mali i sredni przedsiebiorcy przestali placic to bys po 2 tygodniach to odczul bo 80% budzetu to wlasnie oni a nawet reprezentanta w sejmie nie maja bo nikt sie z nimi nie liczy dlatego ze z kilofami nie paraduja po ulicach.

Gość gość
"co powie klecha to swiete. " x i to komuchów właśnie boli. że każdy normalny człowiek uważa tę czerwoną bandę za złodziei i kanalie a księdza to słuchają. gdyby nie przymus to złamanego grosza by komuchy od nikogo nie dostały a księdzu to ludzie na tacę noszą. i tego nie możecie zdzierżyć. x "szkoła nie powinna być katolicka" x bo ty tak chcesz? a wyobraź sobie że znacznie więcej jest tych którzy chcą żeby ich dzieci wychowały się w religii katolickiej i dlatego chcą je w szkole. swoje dziecko mozesz posłać na etykę ale od cudzych dzieci to komuchu się odczep.

Gość gość
"ale okradać mniejszości nie mają prawa" x mniejszośc ma etykę jak nie chce religii. ale mniejszość tym bardziej nie ma prawa mówić większości jak mają wychowywać własne dzieci.

Gość lanser
panstwo liczy sei z oszolomami czy to katolikami czy gornikami czy rolnikami. to nie oznacza ze te grupy maja jakis znaczny wplyw na dochody wrecz przeciwnie oni po prostu zachowuja sie jak stado szympansow ktore ucieklo z zoo wiec aby ich uspokoic sie im ulega poza tym takimi grupami latwo manipulowac to najtansi wyborcy. da sie 6 baniek na swiatynie albo 60 na szukanie cieplej wody przez rydzyka i ma sie 20% poparcia wsrod 20% glosujacych czyli de facto 4% obywateli. v zadne prawo tego nie nakazuje ale skoro potepia sie antykoncepcje i zakazuje aborcji to co ma takia durna matka klepiaca biede na wschodzie kraju ? no do beczki przeciez gdyby aborcja byla legalna to nie pakowalaby do beczki a gdyby wiedziala jak sie zabezpieczac to nei zaszalby w 6 ciaze skoro nie stac ja na jedno dziekco. wnioske logiczny. po raz kolejny nazywasz kogos palikotem czy komuchem bo nie podziela twoich pogladow - typowe dla oszoloma.

juz nie chce mi sie dywagowac na temato odsetkow. nie jest prawda ze ludzie ktorzy sa katolikami sa glupsi, mniej zarabiaja czy moze maja choroby genetyczne. tak nie jest. natomiast skad masz odsetek danych o naukowcach? myslisz ze ktos zebral wszystkich prof w polsce i przeprowadzil ankiete? dla mnie takie badania sa tyle warte co papier na ktorym je napisano.... juz dawno nikt rozsadny nie bierze pod uwage takich statystych.

komuchu? hehehhe, elektorat pisu to komuchy, ja jestem liberałem. no to niech katecheci pracują za pieniądze z tacy, a nie za pieniądze podatników, które idą na szkolnictwo. ja nie chodziłam ani na religię, ani na etykę, nie ma takiego obowiązku, co nie znaczy, że chcę, by mnie katolicy okradali

Gość gość
"sie im ulega poza tym takimi grupami latwo manipulowac to najtansi wyborcy. " x e tam. tańsi są jeszcze ci których wystarczy "poszczuć na plebana" żeby się kompletnie zafiksowali w nienawiści do kościoła i w zasadzie wtedy można z nimi robić co się chce.

Gość gość
z ciebie taki liberał jak z koziej..... liberalizm bynajmniej nie polega na pluciu na kościół i katolików, ktoś cię źle poinformował, matole.

dobrze wykształceni ludzie z większych miast, to w dużej liczbie ateiści/agnostycy. natomiast na wsiach ludzie co tydzień w niedzielę suną tłumnie na msze. to są fakty, którym ty zaprzeczasz, bo jesteś w grupie katolików

jak z wami rozmawiam to wydaje mi sie ze nie macie podstawowej wiedzy z dziedziny ekonomii i historii. 1. lanser to jaki podatek placa mali i sredni? ktore ty dochody liczysz bo powoli przestaje za toba nadazac? liczysz cit - dochody mniejsze od pit, czy liczysz VAT - ktory ostatecznie placi jedynie konsument ktory jak zapewne wiesz, w polsce jest w 80% katolikiem 2. nouvelle: podatnicy placa na kosciol w wyniku umowy miedzy panstwem a kosciolem powstalej w wyniku niecheci panstwa do zwrotu mienia zagrabionego kosciolowi. podejrzewam ze nie byloby problemu zeby zrezygnowac z placenia na kosciol i oddania zagrabionego majatku...

Gość lanser
a każdy sobie wybiera taką religię jaka mu odpowiada. jedni mogą wierzyć w cudowną przemianę wody w wino a ty możesz sobie wierzyć w cudowną przemianę chłopa w babę.>>>i o to chodzi to ty zabraniasz wierzyc w przmeiane chlopa w babe i nakazujesz mi wierzyc w przemiane wody w wino :D v nie Ty pisalas ze kazdy z patologi to patologia a bywa roznie. no i ja odnosilem sie tylko do dzieciorobow. jesli ktos jest z patologi bo ktos jest alkoholikiemma wg mnie wieksze szanse bo jego rodzice moga byc calkiem inteligentni ale jak ktos ma 10 cioro dzieic bo nie wie co to antykoncepcja to jego dzieci maja mniejsze szanse aby sie wybic bo ich iq bedzie proporcjonalne do rodzicow. nalog to rzecz nabyta glupota czesto jest wrodzona. Ty pisalas o alkoholizmie pamietam nawet o roznicach w wygldzie :D jakis splaszczony nos i cos tam jeszcze :D zapomnialas o szerzej rozstawionych oczach :D

liberalizm to wolność, a takiej wolności nie ma w kraju, gdzie łapę na mojej kasie wbrew mojej woli kładą katole.

Gość gość
no wiadomo. "młodzi, wykształceni z wielkich miast" to ho ho ho. znowu się zaczynają te bajeczki :D

novuelle ?! jacy katole? zanim lape poloza katole to zabiora ci polowe pensji na zus, pit, akcyze, i vat ktory zaplacisz kupujac zupe... o czym ty mowisz w ogole?!? gro pieniedzy idzie na bzdurne administracyjne pierdy i nie ma nic wspolnego z kosciolem.

bo alkoholizm wiąże się z różnicami w wyglądzie. tylko zwykłe bywa, że rodziny alkoholików mają właśnie 8-10 dzieci i o takich patologicznych rodzinach pisałam zbreźnik, nie skomentuję tego co piszesz. korwin chce odbierać prawa wyborcze kobietom, ja odebrałabym osobom z tak skrzywionym spojrzeniem na rzeczywistość jak wasze. nic nie zabrałam kościołowi (on za to mnie regularnie okrada)

Gość gość
"i o to chodzi to ty zabraniasz wierzyc w przmeiane chlopa w babe i nakazujesz mi wierzyc w przemiane wody w wino" x jakiś upośledzony musisz być żeby w tak oczywisty sposób zaprzeczać faktom. bo to właśnie ty popierasz wyrok sądu który NAKAZUJE wiarę w przemianę chłopa w babę a nie ja i chcesz ZAKAZYWAĆ nauki religii w szkole choć chcą tego rodzice dzieci do tej szkoły uczęszczających. więc jest dokładnie odwrotnie niż piszesz. zresztą to jest oczywiste bo od tego się ta dysusja w ogóle zaczęła. komuchy muszą organizować system nakazów bo z własnej woli nikt by w te wasze bzdury nie wierzył. a księdzu wierzą - to was akurat strasznie wkurza. x "zanim lape poloza katole to zabiora ci polowe pensji na zus, pit, akcyze, i vat ktory zaplacisz kupujac zupe..." x ale ten zaślepiony nienawiścią do kościoła matoł tego nie rozumie mimo że już mu to kilka razy powtarzałem. problemem dla liberała w polsce są różne rzeczy. koncesyjny system gospodarczy, podatki, zusy itd itd. kościół jest na tak odległym miejscu jeżeli chodzi o wpływ na gospodarkę że nawet nie wart jest wspomnienia. a ten psychol twierdzi że jego antykościelna obsesja to z tego że go "kościół okrada". no tragifarsa normalnie.

np. świątynia opatrzności z pieniędzy podatników- takie rzeczy w naszym świeckim Katolandzie a nauka religii w szkole nie za moje pieniądze? to katechetom płaci kościół?

Gość gość
a to ze szkoły są finansowane w ogóle z podatków to ci "liberale" nie przeszkadza? taki z ciebie "liberał" ze przeszkadza ci religia w szkołach ale państwowy, centralnie ustalany program nauczania, mninisterstwo edukacji i te wszystkie socjalistyczne idiotyzmy to już są OK? idiotyzmy kosztujące nas przecież o wiele więcej niż jakiś zakichany ksiądz na jedną godzinę tygodniowo. x i ty, antykościelna wariatko, chcesz nam wmówić że jesteś "liberałem"? weź sobie głupszych poszukaj.

oszołom w natarciu. dla was każdy, kto się z wami nie zgadza, jest psycholem. oj, typowe dla was, polaki cebulaki najzabawniejsze, że sam elektorat pisu jest lewacki w kwestiach gospodarczych, a wyzywa innych od lewaków, ale tu się kłania nieznajomość podst. pojęc (co mnie nie dziwi u osób z tej grupy)

Gość lanser
to dane obiektywne 67% (PKB nie tylko podatki) wytwarzaj male i srednie firmy do 250 pracownikow. ci pracujacy w nich gdyby nie te firmy tez nie placiliby pit bo nie mieliby zatrudneinia notabene v brak ci elemntarnej wiedzy i powielasz slogany ze vat placi konsument widac ze jestes pracowniwkiem najemnym. zapytaj sie szefa czy jak firma kupuje do firmy to kupuje z vatem czy bez i juz bedziesz wiedzial. podatek ten aby byl neutralny i placony przez konsumenta w relacji b2b powinien byc zerowy a teraz jest tak ze od zakupu go odliczasz a od sprzedazy naliczac w wyniku czeog od marzy tez go placisz czyli twoja marza jest opodatkowana najczesciej 19% podatkiem dochodowym i 23% vatem.

buahuahuaha, a od kiedy to liberał musi być przeciwny darmowej edukacji? prawo nauki jest prawem KAŻDEGO cywilizowanego państwa widzę problemy z myśleniem, typowe u was

Gość lanser
gdyby vat byl neutralny to niemozliwe byloby jego wyludzanie a dzieje sie to na masowa skale dlatego ze neutralny i placaony wylacnzie rpzez konsumenta NIE jest. teraz wyobraz sobie podniesieniu vatu przez tu--s-k-a o 1% kupujesz towar odliczasz 22% a sprzedajac naliczasz 23% czyli panstwo cie okradlo nie dosc ze placisz vat od marzy to musiales zaplacic swosity podatek od towaru w magazynie.