Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie będzie skweru im.Kaczyńskiego

Polecane posty

Gość lanser
no to państwo nie powinno utrzymywać szkół tylko każdy powinien płacić za szkołę sam. i pod tym się jestem w stanie podpisać. jak ci się nie podoba "pranie mózgów" twoich dzieci to je poślij do szkoły imenia stalnia albo nawet palikota gdzie będą je uczyć że "religia to opium dla mas"><>>oczywiscie ze powinno utrzymywac szkoly ale szkola to nie miejsce aby nauczac jakies prawdy objawione tylko fakty. religia sluzy pozyskiwaniu wiernych i to ci ktorzy pozyskuja powinni za to placic niech sobie bedzie gdzie chce ale niech placa za to wierni albo piora dzieciom mozgi w swoich domach no i skoro naucza sie w szkolach to wyznawcom allaha i potwora spaghetti tez dac szanse aby w szkole nauczali swoich herezji :D dlaczego katolicyzm ma byc uprzywilejowany poza tym np. w tarnowie do kosciola chodzi 90% ludzi a w szczecinie czy poznaniu( w kazdym razie na zahcodzie ) niespelna 40% wiec co w tarnowie nauczac a w innych miastahc nie ? a z tymi podatkami bym nie przesadzla :D im wieksza ciemnota tym wiecej ludzi chodzi do kosciola (sciana wschodnia) a z podatkami jest odwrotnie to lewa czesc wisly utryzmuje prawa wiec de facto niewierni placa za indoktrynacje dzieci. jak przesledzisz odsetek osob bioroacych udzial we mszy z wplywami podatkowymi to zobaczys zdziwna zaleznosc ze tam gdzie wplywy z podatkow wieksze odwiedzanie swiatyn mniejsze. zreszta znaczny odsetek wierzacych jest domena panstw biednych, bo jak ktos nic nie ma to jest bardziej pdoatny na sugestie ze po smierci jego los sie odwroci a ci wstretni bogacze beda sie smazyc w pielke wszak latwiej wielbladowi przejsc przez ucho igielne niz bogatemu....

Gość gość
a co tu ma biblia do rzeczy? facet jakko krzystof begowski zrobił dwoje dzieci a teraz się przebrał w sukienkę i twierdzi że jest kobietą. i sąd mówi że tak ma być. g***o mnie obchodzi czy on sobie coś uciął czy nie ale nikt nie będzie ze mnie idioty robił i nakazywał mi wyrokiem sądu twierdzenia że facet to kobieta a słońce kręci się wokół ziemi. taki wyrok to hańba dla praworządności i wolności wypowiedzi. x a pieprzenie przez jakichś zboczków bredni że jak sobie facet utnie fujarkę i chirurg plastyczny zmontuje mu na dole coś co ma przypominać pochwę to on jest kobietą to jest coś tak głupiego że brak słów. a aparat państwowy nakazujący ludziom w tej sprawie "jedynie słuszne poglądy" i grożący karami tym którzy by ośmielili się mówić inaczej to totalitaryzm zboczeńców po prostu.

Gość gość
"oczywiscie ze powinno utrzymywac szkoly ale szkola to nie miejsce aby nauczac jakies prawdy objawione tylko fakty." x no wiadomo że ty żądasz "jedynie słusznej" czyli komunistycznej indoktrynacji. oczywiście za pieniądze katolików. taka "szlachetna" z ciebie komunistka. najlepiej zmontuj jakieś kołchozy dla dzieci bo przecież wola ich rodziców nie ma dla ciebie najwyraźniej żadnego znaczenia.

Gość lanser
przebrał w sukienkę i twierdzi że jest kobietą.>>>gdyby sie przebral to by byl transwestytą a skoro orzeczono zmianę płci to musiało chodzić o coś innego. nie rozumiesz prostej rzeczy a mianowicie ze nie kazdy ma jednozncznie zdefiniowaną płeć czy narządy płciowe bo ci ksiadz powiedzial ze albo ktos ma ptaszka albo pochwe a moze miec i jedno i drugie albo kilka innych mozliwosci. zazwyczaj latwiej z malego dziecka w takim przypadku zrobci chlopca i czesto sie tak dzieje a pozniej to odwracaja. nie wiem jak bylo w tym przypadku wydaje mi sie ze chcial zaistniec nie szlo mu w sld wiec na stare lata zostal kobieta bo moze marzyl o zaistnieniu w mediahc nei mam pojecia i nie obchodiz mnie to. powtarzam ze wyrok byl nie za to a za naruszanie dobr osobistych. wielokrotnie powtarzano ze grodzka to krzysztof i nikt tego nie neguje mozesz sobie to pisac do woli nie obrazajac tak samo jak mogl terlikowski ale on zawsze musi dyskredytowac przeciwnikow obrazajac ich. zrestza to ze terlikowski czegos nie rozumie wcale mnie nie dziwi sprawia wrazenie czlowieka uposledzonego intelektualnie. stweirdzilem tak po tym jak wypowiadal sie na temat deklaracji wiary lekarzy. niedlugo czlowiek pojdzie z rakiem do lekarza a lakarz powie ze nie wytnie bo skoro nowotwor znalazl sie w moim ciele tzn. ze bog tak chcial :D polska to idiotyczny kraj wlasnei przez te indoktrynacje religijne. skoro ktos tak kocha boga to niech zostanie mnichem nie musi byc przeciez ginekologiem to samo terlikowski mogl zostac klecha i po klopocie. na razie jak grodzka stara sie usilnie zaistniec.

Gość lanser
no wiadomo że ty żądasz "jedynie słusznej" czyli komunistycznej indoktrynacji. oczywiście za pieniądze katolików. taka "szlachetna" z ciebie komunistka. najlepiej zmontuj jakieś kołchozy dla dzieci bo przecież wola ich rodziców nie ma dla ciebie najwyraźniej żadnego znaczenia>>>dlaczego niewierzacych utorzsamaisz z komunistami ? komunisci zwalczali kosciol bo jedni i drudzy byli dla siebei konkurencja. ja nie zwalczam sprzeciwiam sie tylko jego dotowaniu przez panstwo. jak rodzice chca aby dzieci nauczano wg ich woli to niech sami ro robia szkola ma uczyc faktow i przygoto0wywac do rzycia, na razie istnienia boga nikt nie potweirdzil. rodzice moga mu po szkole prac mozg do woli szkola to nie miejsce na nauke o bogu, homeopatii czarach czy innych tego typu rzeczach. ma sie uczyc czytac, pisac, liczyc etc. a po szkole mozesz sobie je zapisac na balet czy religie.

Gość gość
"no i skoro naucza sie w szkolach to wyznawcom allaha i potwora spaghetti " x no ba. i dlatego komuniści koniecznie chcą obowiązkowych i państwowych szkół. bo mogą opowiadać takie bzdury bezkarnie. że jakiś lewacki prześmiewczy projekt typu "latający potwór spaghetii" powinien być równoważny religii chrześcijańskiej. tymaczasem gdyby to rodzice mogli decydować o wyborze szkoły to dolary przeciw orzechom że szkoła o "potwora spaghetti" jakoś by uczniów nie znalazła a szkoły katolickie owszem. oczywiście nie mam na to zadnych dowodów ale coś tak czuje. a wy się niczego tak bardzo nie boicie jak tego że ludzie mogli by decydować za samych siebie. bo wiara w takie idiotyzmy jak "cudowna przemiana krzysztofa w annę" to może być implementowana jedynie przymusem.

Gość gość
"ja nie zwalczam sprzeciwiam sie tylko jego dotowaniu przez panstwo. " x no ale w tym państwie kilkadziesiąt co najmniej procent ludzi to chrześcijanie chcący wychowywać dzieci w swojej wierze. więc niby dlaczego mają finansować obowiązkowe szkoły w których ich dzieci nie będą miały styczności z tą wiarą? jeżeli to nie jest zwalczanie religii to co jest?

Gość gość
"a mianowicie ze nie kazdy ma jednozncznie zdefiniowaną płeć czy narządy płciowe bo ci ksiadz powiedzial" x co ty masz z tym księdzem? jakiś cię w dzieciństwie zmolestował czy co że masz taką obsesję? nie mówimy tu o ludziach którzy urodzili się jako hermafrodyty i faktycznie nie mają określonej płci tylko o facecie który zrobił 2 dzieci a który teraz pajacuje że jest kobietą.

gość pode mną, gratuluję błyskotliwego toku rozumowania a w tym kraju tylko katolicy płacą podatki, jak to jeden pisior ostatnio powiedział, więc im się należy. wszystko.

Gość lanser
to dolary przeciw orzechom że szkoła o "potwora spaghetti" jakoś by uczniów nie znalazła>>chetnie bym sie zalozyl ja bym swoje nieistniejace na razie wyslal wlasnei do tej potwora spaghetti bo uczy tolerancji a katolicka jest oparta na masowym morderstwie. dlatego jest tak liczna ze rozwinela sie w europie i my jako europejczycy bylismy bardziej okrutni i bezwzgledni i znaczna czesc niewiernych wymordowalismy :D a reszte "nawrocilismy". wszystkie religie za wyjatkiem tych stworzonych dla zartu maja na celu to samo czyli omamienie i oskubanie z kasy. religia to chyba najstarszy sposob na wyludzenie :D w dodatku bezkarny.

Gość gość
"powtarzam ze wyrok byl nie za to a za naruszanie dobr osobistych." x czyli za nazywanie go mężczyzną. bo to "naruszenie" polegało na nazywaniu go mężczyzną. tymczasem on mężczyzną jest. być może mężczyzną z obciętym penisem i "wymodelowanym" czymś na kształt pochwy ale jednak wciąż mężczyzną. urodził się jako mężczyzna jego DNA zawiera męski chromosom Y i nic tego nie zmieni. szopki polegające na ucinaniu i przyszywaniu różnych organów nie zmieniają istoty tego kim jesteśmy. a płci się nie wybiera tylko się z nią rodzi. jak się komuś wydaje że jest napoleonem albo bogiem to mówimy - wariat. a jak się facetowi wydaje że jest kobietą to mamy mu uciąć penisa i udawać że jest kobietą?

Gość gość
czy tylko czy nie tylko można dyskutować. w każdym razie mają prawo do wychowywania swoich dzieci we własnej wierze. i skoro państwo gwarantuje im edukację ich dzieci to również w ich wierze. koniec i kropka. szkoła nie może być miejscem ateistycznej indoktrynacji wbrew woli rodziców.

Gość gość
" wszystkie religie za wyjatkiem tych stworzonych dla zartu maja na celu to samo czyli omamienie i oskubanie z kasy" x weź mnie komuchu nie osłabiaj bo jakakolwiek religia jest to o kasę prosi a nie wydziera mi jej przemocą tak jak wy. jak nie chcę dawać księdzu to nie muszę natomiast na twoje komunistyczne pomysły "darmowej oświaty" muszę czy mi się to podoba czy nie.

Gość gość
"a katolicka jest oparta na masowym morderstwie" x a w którymż to miejscu, psychopato, nauka kościoła katolickiego zachęca do jakichkolwiek morderstw (nie tylko masowych)? urwałeś się z psychiatryka?

hahaha, religia musi prosić o kasę, gdyby wydzierali przemocą, to żadna religia nie przetrwałaby 2 tys. lat. dlatego muszą się maskować, by przeciętny naiwniak im wierzył. tak boli myślenie?

Gość lanser
juz ci wyjasnilem podatki placi glownie le wa st rona wi sly a do kosicola chodzi glo wnie pra wa. to mit ze katolikow jest kilkadziesiat procent oraz to jakie to oni podatki placa bo np, dziecioroby zazwyczaj sa beneficjentami a wiadomo ze kosciol propaguje dzieciorobstwo przez rodziny ktore nie stac nawet na jedno dizecko bo to kiedy beda ich wyznawcy.

Gość gość
ciebie widocznie boli myślenie skoro wolisz tych którzy siłą odbierają ci twoje dochody od tych którym możesz dać albo nie, zgodnie z twoją wolą. a może raczej jesteś gówniarzem który się jeszcze w życiu nie zhańbił porządną robotą więc komusze zdzierstwo cię nie boli bo jedyna kasa którą widzisz to kieszonkowe od mamy i taty.

Gość gość
wyjaśniłeś? te twoje brednie obrażające katolików to mają być wyjaśnienia? pokaż mi jedno wiarygodne źródło danych na temat tego że ci co chodzą do kościoła nie płacą podaktów. już nie mówiąc o tym że to pogardzane przez ciebie "dziecioróbstwo" to jedyny sposób na uniknięcie katastrofy demograficznej. no ale żeby takie rzeczy zrozumieć to ty za głupi jesteś.

Gość lanser
ale ja jestem przeciwny indoktrynacji ateistycznej tez :D problem boga nie powinien byc przemdiotem nauki w skzole i tyle czy istnieje czy nie istnieje czy ma macki czy ma nogi czy 6 glow a ty mi ciagle cos zmawiasz. poczytaj ile milionow zabili sami krzyzowcy a to kropla w morzu morderstw. dlaczego polska ktora byla poganska przyjela chrzest ? przeciez nadal mamy poganskie swieta jak np. choinka czy topienie marzanny. tak naprawde bylismy przez stulecia poganskim narodem. najwieskym posiadaczem ziemskim w RP jest kosciol katolicki a nadal o kase prosi :D opluwa tych ktorzy tez zbieraja kase i robia im konkurencje jak owsiak itd.

ja jestem liberałem, jeśli chodzi o poglądy gospodarcze i nie lubię, jak ktoś kradnie moje pieniądze, a kościół kradnie, np. na taką świątynię opatrzności. lekarze katolicy są opłacani z moich podatków, a nie chcą świadczyć w zamian usług medycznych. także kościół mnie okrada. i nie, nie lubię tego, ani nie godzę się na to.

Gość lanser
nikt mnie nie zmolestowal ale nie znaczy ze teog co sie dzieje nie widze. nikt mnie tez nei zamordowal ale morderstw tez nie popieram nie wiem skad wiesz jaki chromosom zawiera jej dna. nie bede pisal 10 raz ze sa rozne mutacje chromosomow ale dla ciebie jest tylko xx i xy wiec co bede tlumokowi tlumaczyl. z biologi jestem kompletnym laikiem i jesli ja pojalem ze sa rozne mutacje to kazdy moze pojac jesli nie pojmujesz to jestes tluk albo zaslepiony jakas chora wiara ktora nie dopuszcza prawdy.

Gość lanser
nie napisalem ze nie placa tylko do jakiego wniosku doszedlem zestawiajac wplywy z podatkow bezposrednich i statystyki odwiedzen kosciola. na wschodzie dochody sa nizsze a na zachodzie odwiedzanie swityni jest mniejsze juz pisalem na poprzedniej stronie ze w tarnowie najwiecej osob chodzi do kosciola a najmniej i to ponad polowe mniej poznan czy szczecin. zaleznosc jest prosta wschod to uczesnictwo we mszy powyzje 50% zachod ponizej a w podatkach zaleznosc odwrotna wiec pisanei ze katolicy sa glownym platnikiem wiec maja prawo wymagac nauki religii jest bledne.

jesli w polsce wsrod podatnikow, podejrzewam ze ponad 80% to katolicy, to kto jest glownym platnikiem jesli nie oni????

Gość lanser
poza tym wychowalem sie na zahcodzie a obecnie mieszkam blisko granicy ze wschodem ale na szczescie jeszcze po lewej stronie wisly :D wiec widze roznice i w dochodach mieskzancow i w mentalnosci i roznica jest olbrzymia. mam znajomych na podkarpaciu i tam to juz w ogole ciemnogrod. co powie klecha to swiete. postawy roszczeniowe ze panstwo powinno wszystko dac a podatkow sie nie placi tylko kombinuje a przyszlosc polski to rodzenie jak najwiekszej liczby dzieci :D nie wiem dlaczego nikt sie nie zastanowi ze dzieci czesto powielaja schemat i jesli maja bezrobotnych rodzicow to jest duze prawdopodobienstwo ze same beda tez beneficjentami opieki spolecznej. zreszta ciezko sie wybic z samego dna.dlateog moim zdaniem nie powinno bcy zadnych dotacji na dzieci albo kogos stac albo nie jak bedzie sie dawac tysiac dwa czy piec to patologia bedzie plodzic dzieci po to aby miec za co pic. nawet jesli nie bedzie plodzic dla kasy to jest pelno tlukow ktorzy w szkole zamiast biologii skupiali sie na religii a w dobie dostepu do aborcji tylko dla zamoznych pozniej mamy dzieci w lodowkach albo beczkach. duzy udzial w tym procederze ma kosciol katolicki w komunizmie aborcja byla dostepna i takie rzeczy zdarzaly sie na pewno znacznie rzadziej o ile w ogole. oczywiscie nie popieram poprzedniego systemu stweirdzam tylko fakt w odniesieniu do morderstw dzieci.

wątpię, że ponad 80%, przecież l. katolików jest zawyżona, dlatego że mało który ateista dokonuje aktu apostazji. katolicy często słabo wykształceni, mniej zarabiają, to i podatki mniejsze, stąd takie dane to nie ma znaczenia, czy są głównym podatnikiem

"nie wiem dlaczego nikt sie nie zastanowi ze dzieci czesto powielaja schemat i jesli maja bezrobotnych rodzicow to jest duze prawdopodobienstwo ze same beda tez beneficjentami opieki spolecznej. " xxx kiedyś pisał tu typek pod tym samym nickiem, tylko z zupełnie innymi poglądami

Gość gość
twierdzenie komucha popierającego partyjkę która właśnie nie przekroczyła progu wyborczego czyli 5% głosujących przy frekwencji poniżej 25% czyli którą popiera może z 1% polaków że katolicy reprezentujący choćby i te 50% nie mają prawa wymagać dla swoich dzieci nauki religii w szkołach to już szczyt bezczelności. zresztą uznając nawet za prawdziwe twoje rewelacje, czyli że katolicy to "dziecioroby" to udział katolickich dzieci wśród wszystkich musi być zdecydowanie większy niż owe 50% czyli de facto szkoła powinna być katolicka i koniec.

Gość lanser
jesli w polsce wsrod podatnikow, podejrzewam ze ponad 80% to katolicy, to kto jest glownym platnikiem jesli nie oni???? >>zle podejrzewasz to raz a dwa, cit to podmioty prawne wiec nie moga wierzyc czy nei wierzyc dochod z pitow jest z punktu widzenia budzetu znikomy. vat placa i jedni i drudzy ale placa tez podmioty prawne bo w relacji firma firma vat tez wystepuje jest neutralny tylko z nazwy. akcyza tez placi kazdy.

jak moze nie byc znaczenia!? gdyby katolicy powiedzieli ze skoro tak, to nie placimy przez rok podatkow a potem jak nam nakaza to zaplacimy z odsetkami i panstwo lezy bo w kasie brakuje ilus mld z pitu. natomiast mowienie ze katolicy sa slabiej wyksztalceni to juz w ogole jakas futurologia nie wiadomo czym podparta...