Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka234567

Masa do wafla

Polecane posty

Gość kuchareczka234567

Czy zna ktoś masę do wafla do której idzie margaryna mleko zwykłe mleko w proszku cukier i kakao? Chodzi mi o proporcje.....i wykonanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
masa zostal swiadkiem koronnym albo jehowy... w kazdym razie jezeli. chodzi o wykonanie to trzebaby spytac jego rodzicow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1 opakowanie wafli 2 szklanki mleka w proszku 1 masło 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 3 łyżki kakao W garnuszku rozpuszczamy mleko z cukrem, kakao oraz masłem. Studzimy. Do chłodnej masy przesiewamy mleko w proszku i delikatnie miksujemy, aby nie powstały grudki. Na wafel rozsmarowujemy masą, dociskając kolejnym suchym waflem i tak, aż do skończenia składników. Okręcamy w folię aluminiową i kładziemy na wafle ciężką książkę, aby wafle się nie zniekształciły. Po kilku godzinach możemy włożyć do lodówki. Gotowe kroimy w kwadraty albo trójkąty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość007
Składniki 1 margaryna 1/2 szklanki zwykłego mleka 1/2 szklanki cukru 1 -1,5 szklanki mleka w proszku 2 łyżki kakao cukier waniliowy masa do wafla z mlekiem w proszku margarynę rozpuścić z mlekiem i cukrem następnie wsypać mleko w proszku i wymieszać najlepiej blenderem, dodać kakao i cukier waniliowy, wymieszać na gładką masę. Przestudzić i smarować lekko ciepłą masą wafle. Masa nie może byc gorąca bo wtedy z wafli zrobi się guma Andruty po przełożeniu trzeba przycisnąć deseczką. skopiowane z tej stronki http://www.wielkiezarcie.com/rec**e95092.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×