Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyk na pryszcze?

Polecane posty

Gość gość

witam :) od kilku dni mam pryszcze na brodzie, kiedyś dermatolog przepisywał mi różne maści, kremy i antyviotyki w tabletkach, jednak teraz postanowiłam sama sprawdzić jak podziala antybiotyk, który normalnie rozpuszcza się i pije, ale ja go rozpuściłam w odrobinie wody i położyłam go na oczyszczoną i osuszoną twarz. zobaczę po jakichś dziesięciuu minutach , zmyję to, a potem? wiem, znaczy sie zdaję sobie sprawę, ze na na jakieś wyniki trzeba by długo czekać.... ale nadzieją jesdnak każe mi się nie poddawać i działać... inaczej pójdę znowu do apteki i kupię lek który kiedyś na to brałam... powiedzcie mi, ktoś z was stosował kiedyś zwykły antybiotyk jako maseczkę na twarz? jest ktoś kto z tym eksperymentował?

Gość gość
:) witam ponownie :0 zastosowałam tę maseczkę z rozpuszczonego antybiotyku już 3 razy i krosty wyschły, zrobiłam porządny peeling i zostało jak na razie trochę strupka, ale już nie boli, ani nie swędzi, więc myslę, że jeszcze raz zastosuję ten antybiotyk i będzie po pryszczu :) polecam, skoro już to sprawdziłam :)

Gość gość
hej, zastosowałam rozpuszczony antybiotyk na krostki i pomogło!! mam problem, bo siedzę i rozdrapuję jak jestem zdenerwowana, zawsze moja twarz była czerwona, a jak zastosowałam się do twojej rady to mam wreszcie czystą i niezaczerwienioną twarz!!! dziekuję ci bardzo za poradę która uratowała mi życie!!!