Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam się zachować ?

Polecane posty

Gość gość

Moi rodzice są po rozwodzie. Mama ułożyła sobie na nowo życie. Ten facet jest z moją mamą dwa lata. Rodzice patera mojej mamy traktują mnie jak wnuczkę. Chcą nas odwiedzić, jutro mają przyjechać. Nie wiem kompletnie jak mam się zachować. No bo kim oni są dla mnie, mojego męża i syna ? Traktują mnie jak wnuczkę, a ja nie umiem powiedzieć do nich babciu, dziadku. Jak będzie musiał do nich mówić mój syn.?

Gość gość
ale patologia

Gość gość
a skąd taki wniosek, że ci ludzie traktują cię jak wnuczkę?

Gość gość
Mają wnuka, który ma 12 lat. Jest to dziecko młodszej córki. Są to starsi ludzie pełni miłości. Czuję się przez nich kochana tak samo jak przez biologicznych dziadków, których byłam oczkiem w głowie (od strony mamy). A od strony taty to ja byłam dodatkiem do 2 wnuczek.

Gość gość
dziwne dylematy jak na dorosłą osobę. nie jesteś dzieckiem i nie musisz się zastanawiać jak sie do tych ludzi zwracac. Twoja mama jets raptem z tym mężczyzną 2 lata i to wcale nie obliguje cię żeby zwracać się do teściów twojej mamy "babciu", "dziadku" . Forma per pan/pani jak najbardziej na miejscu.

Gość gość
Tu nie chodzi o mnie, a o mojego syna. No, bo parter mamy cieszy się z mojego syna jakby to był jego wnuk,podobnie do stawy podchodzą jego rodzice.

Gość gość
nie widzę problemu. Jesli syn jest mały to spokojnie może mówić "dziadku" . Starsze dziecko jeśli tylko partner wyrazi taką zgodę może mówić po imieniu. I to przy nastolatku byłoby zasadniejsze

Skoro są wobec ciebie życzliwi to i ty odwzajemniaj to życzliwością, dobro powraca :)