Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmijestesmy

Sudokrem na odbyt?

Polecane posty

Gość gośćmijestesmy

Zastanawiam sie czy moge smarować o***t sudokremem? Podejrzewam, ze mam grzybice o***tu, bo cały czas mnie swedzi, skore mam juz i tak tam okropna, skora pęka i sa ranki. Okropny jest ten swąd, ratuje sie kremem na hemoroidy to na jakiś czas mam z głowy swędzenie, ale zawsze wraca. Sudokrem jest przeciwgrzybiczy, wiec czy pomoże? Pytam, bo nie chce tam nic uszkodzić jeszcze bardziej. Boje sie ze to mi przejdzie do pochwy, na razie czasami coś mnie tam gryznie, ale staram sie nie drapać. Czy kupić clitomazole i juz zapobiegać? Czy moge clitomazole używać na o***t, czy nie bardzo? Dodam, ze użyłam dzisiaj mydła naturalnego z nanosrebrem, takie lecznicze na ten o***t i po prosysznicu czułam okropnie pieczenie. Do tego parlo mnie na wyproznienie, ale nic z tego. Tylko o***t byl opuchniety chwilowo. Drugi dzien tak mi sie stało. Swedzi mnie tak porządnie juz 5 dni a wcześniej zawsze jakieś swędzenie było, pozatym miałam juz dawno liszaj na pośladku czy co to jest, moze jakieś grzybicze coś. Aha i czy z tym poradzi sobie dermatolog, tzn. Z grzybica o***tu czy raczej do proktologa powinnam isc? Strasznie trudno ich znaleźć.

Gość gość
Myślę, że powinnaś iść do dermatologa. Sudocrem ci nie zaszkodzi, trochę może pełnić funkcję opatrunku ale nie wyleczy raczej. Jeżeli swędzi, piecze to jest stan zapalny i pewnie jakiś lek na receptę potrzebny ale to już doktor zdecyduje. Nie wiadomo co jest przyczyną, czy grzybek, czy bakteria, a może jeszcze coś innego. Przy długo utrzymującym się stanie zapalnym może być wszystko, niezależnie od pierwotnej przyczyny.

Gość gość
Co up? Do lekarza śmigaj, a nie up.

Gość gość
sudocrem nie zaszkodzi

Gość Wg mnie to nie jest nic
innego, jak wewnętrzne hemoroidy. Dlatego po uzyciu kremu na hemoroidy odczuwasz chwilową ulgę i dlatego nic stosowanego zewnętrznie nie pomaga. Idź jak najszybciej do proktologa

Gość Wg mnie to nie jest nic
I dlatego powraca-bo hemoroidy to sprawa do zaleczenia, a nie wyleczenia, a przy hemoroidach wewnętrznych sam krem wiele nie zdziała

Gość gość
To w takin razie jak sie leczy hemoroidy? Czy zalecza? Pewnie czopkami. Wiem, bede śmigać do lekarza, ale do tego czasu muszę sie ratować :/

Gość gość
sudocrem trochę wysusza ale to zwykły krem pielęgnacyjny-ja używałam do pupy dzieci jak nosiły pampersy.Konkretnie na grzybicę to raczej clotrimazolum/bez recepty/, ale jeśli problemem są hemoroidy to są jeszcze inne specjalistyczne leki/część też bez recepty/. Jeśli podejrzewasz grzybicę to musisz rozważyć dietę /mało cukrów i węglowodanów i probiotyki-ale tylko doustne, bo one przechodzą przez jelita i też kolonizują jelito grube/np.provag/. Choć chyba najlepiej byłoby zacząć od wizyty u lekarza.