Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulay

Podkłady i pudry

Polecane posty

Gość jolannna
Ja się nie mogłam zdecydować, ale pani z drogerii przekonała mnie do jasnej wersji i rzeczywiście w domu przetestowałam na różne sposoby, w różnym świetle i zdecydowanie ciemny byłby dla mnie za ciemny. Sam puder bardzo przypadł mi do gustu, nic się nie ściera, nie osypuje, jestem bardzo zadowolona.

Ja miałam podobnie. Używałam podkładu, później przeszłam na BB a teraz nie maluję się wcale. Miałam coraz gorsze problemy z cerą szczególnie z zaskórnikami. Teraz jest lepiej. A do braku make upu się przyzwyczaiłam :) www.100club.pl

Gość gośćiówa
ciężko jest wrócić do stanu sprzed używania kosmetyków ale możesz spróbować przejść się do spa soleil na zabieg kwasem medycznym, potrafi zdziałać cuda :)

Gość malinka66
Ja najbardziej to lubię pudry w kamieniu są bardzo wygodne nie osypują się i wystarczają na długo teraz kupiłam sobie taki nowy loreal true match highlight idealny do mojej karnacji. Cera naturalnie rozświetlona tak jak lubię:)

Gość gość
ja bardzo lubię mineralne pudry, jak dla mnie nie ma lepszych, lekkie i wyglądają świeżo.

Gość gość
też mam mineralny puder z annabelle minerals, tlenek cynku fajne pielęgnuje moją skórę i krostki które czasem się pojawią.

Gość gość
Ja sobie zamówiłam nowy podkład Kontigo. Ale zdumiała mnie ich akcja promocyjna "Kosmetyki dla mojej urody " z modelkami Top Model. I moja ulubienica Osi rozpoczęła akcję...super pomysł. Pokazują na stronie jak modelki się malują, jakie kosmetyki wybrały dla siebie...Ciekawa jestem kto będzie następny bo modelki odkrywają stopniową...http://kosmetykidlamojejurody.pl/

Takie jest już ryzko stosowania źle dobranych podkładów do cery niestety :/ Ja jak bylam u kosmetyczki to dobrała mi podkład z Inglota + powiedziała żeby od czasu do czasu stosowała puder. Kupiłam sobie ten z Wibo https://idealna.pl/kosmetyki/makijaz/pudry/wibo-rice-powder-ryzowy-puder-sypki/ i pomimo tego że maluję się od jakichs 10 lat nie odczuwam dyskomfortu na twarzy :)

Gość gość
jedynie mineralne nie niszcza mi cery, te z annabelle sa okej, tym bardziej, ze cena przystępna

Zwracaj uwage na skład wybranego produktu. Jeśli zauważyłaś, że kondycja cery jest gorsza, to w kosmetykach unikaj parafiny, która tworzy na powierzchni skóry, coś w rodzaju nieprzepuszczajnej maski. Możesz wypróbować kosmetyki mineralne :)

Gość gość
Moim zdaniem za szybko zaczęłaś stosować podkłady, pudry. Taka młoda cera nie musi być "tynkowana". W wieku 15 - 20 lat to powinnaś używać lekkich kremów, a jak miałaś z cerą problemy, to najpierw lekarz, bo zakrywając "problem" pudrem , to niestety tylko chwilowo go maskowałaś, a może nawet wręcz go pogłębiałaś. Teraz to najpierw na konsultację do dermatologa, a później leczyć...

Gość gość
Ja od bardzo dawna używam kompaktowego pudru z pierre rene. U mnie sprawdza się super, bo matuje i utrwala podkład. Fajnie stapia się ze skóra, nie tworzy sztucznego pudrowego efektu. Fajne jest to, że ma lusterko i gabeczkę, a w ciągu dnia mozna spojrzeć i zrobić sobie ewentualne poprawki.

Gość gość
ja zakupiłam sobie instaglow od miss sporty, taka mozaika i powiem wam że ładnie zakrywa niedoskonałości :) do tego dodaje takiego blasku i jednocześnie matuje :)

Gość magddusska
u mnie fajnie się sprawdza na co dzień puder Tokyo z firmy Bikor, matuje rewelacyjnie, nie pozostawia efektu maski, przyjemny, delikatny a skutecznie ukrywa co trzeba

Gość gość
Też mam ten instaglow z Miss Sporty i jestem zachwycona, bo w końcu ukrył moje naczynka!

Gość gość
Ja używam od kiedy pamiętam podkładu, ale teraz kupiłam puder transparentny Miss Sporty "instaglow" i jestem zachwycona, bo w zupełnosci mi wystarcza

Gość Kingullla
Jesli chodzi o dobry puder to Tokyo zdecydowanie polecam! Fajnie matuje, ukrywa co trzeba, zmarszczki sa mniej widoczne, cera wygładzona. U mnie nie ma idealnego makijażu bez niego

Gość gość
Mnie super sprawdza sie podkład kompaktowy z pierre rene. Ma w opakowaniu gąbeczkę, która fajnie się go nakłada. Jest też lusterko i zawsze można zabrać go do torebki, by podejrzeć, czy nie potrzebujemy poprawek. fajnie matuje skorę, stapia się z podkładem i nie jest widoczny na twarzy.

Gość gość
Dziewczyny, kupiłam dzięki wam instaglow z Miss sporty i miałyście racje - ma super krycie!

Gość Ellen8921
Ja nigdy nie lubiłam prasowanych pudrów bo po nich twarz była strasznie płaska, z polecenia kupiłam właśnie ten z Miss Sporty instaglow i cera po nim wyglada bardzo zdrowo mimo, że się nie świeci :)

Gość gość
W dzisiejszych czasach makijaż jest czymś niezbędnym niemalże dla każdej kobiety. Jedne z nas decydują się na wykonanie mocnego makijażu, inne zaś wolą na co dzień malować się delikatnie. Niezależnie jednak od tego, jaki rodzaj makeupu wybierzemy, puder do twarzy zawsze jest konieczny.

Gość gość
Ja też kupiłam sobie puder mozaikowy od Miss Sporty! Jest bardzo dobrej jakości i się nie kruszy!

Gość gość
Ten z Miss Sporty jest też super dla skóry tłustej, bo w końcu się nie świecę :O

U mnie zestaw idealny to podkład revlona i puder Tokyo z Bikora. Fajnie się uzupełniają a dzięki Tokyo makijaż mam utrwalony na długo a twarz ładnie zmatowioną.

Gość gość
Puder z Ecocery od jakiegoś czasu stosuję i świetnie sobie radzi, super skóra wygląda na tym kometyku, tak świeżo i lekko, najczęściej kupuję go przez prouroda24.pl, mają oryginalny, nowy, nie jakiś z datą ważności na ukończeniu.