Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwiuniaa

alergia pochwy Pomocy !!!!

Polecane posty

Gość Sylwiuniaa

Strasznie swedzi mnie i piecze pochwa , bol nie do zniesienia bylam 4 razy u ginekologa powiedzial ze to alergia i zalecil dermatologa . Bylam i nic nadal ten sam bol. Pomozcie

Gość gość
1. używaj jakiegoś łagodnego środka do mycia, kup płyn do higieny intymnej, rób nasiadówki z rumianku 2. żadnych stringów, zwykłe bawełniane majtki

Gość gość
aha, to żadna alergia, pewnie grzybek. Kup coś w rodzaju tabletek lacibios femina

Gość sylwiuniaa
Nie mam grzyba tak powiedzial mi ginekolog. Nasiadowki czyli ??

Gość gość
parzysz z 2-3 torebki rumianku, wlewasz wywar + ciepła (lub gorąca) woda do miski, musi być para, kucasz nad nią przez parę minut. Uprawiasz seks z prezerwatywą? Może masz uczulenie na lateks?

Gość sylwiuniaa
Swiad pojawil sie zanim wspolzylam

Możesz mieć uczulenie na to czym się podmywasz. Ja miałam alergie na płyn do higieny intymnej (podobno był według producenta delikatny :O). Polecam ci stosowanie mydła BIAŁY JELEŃ-łagodzi podrażnienia i nie powoduje alergii

Gość sylwiuniaa
A jak to sprawdzias ze masz uczulenie na plyn do higieny?

Gość Lalinka99
Może się uczulasz na płyn do higieny intymnej, żel po prysznic, płyn do prania lub proszek. Musisz to po kolei sprawdzić. A żebyś nie odczuwała takiego swędzenia i pieczenia to stosuj żel lacibios femina na okolice intymne, rano po umyciu i w ciągu dnia. Fajnie koi i łagodzi, a dodatkowo zapewnia ochronę przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi. Nie podrażnia i nie uczula, bo jest hypoalergiczny, bez SLS, SLES, parabenów, sztucznych zapachów i barwników, więc możesz go bezpiecznie stosować.

Gość Izia0
A zmieniałaś może ostatnio płyn/proszek do prania, żel pod prysznic? Bo często one mogą uczulać. Żeby choć trochę sobie ulżyć stosuj codziennie żel do higieny intymnej lacibios femina, który bardzo szybko koi, łagodzi i przynosi ulgę. Jest hypoalergiczny, bez SLS, SLES, parabenów, więc Cię nie uczuli i nie podrażni delikatnej skóry okolic intymnych. Dodatkowo zapewni ochronę przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi, gdyż zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę.