Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

biała flaga23

praca wakacyjna

Polecane posty

Witam, mam pytanie i nie wiem gdzie szukać wyjaśnień więc trafiłam tutaj. Chodzi o to że od połowy czerwca mam zacząć pracę wakacyjną. Będzie to najprawdopodobniej umowa o pracę. W ostatnich dnach lipca i pierwszych dniach sierpnia chciałąbym wyjechac na tydzień na festiwal. Czy jest możliwość urlopu aż na tak długi okres czasu? Kiedy można domagać się urlopu w przypadku pracy wakacyjnej? Proszę o pomoc biała flaga 23

Gość gość
W przypadku pracy wakacyjnej raczej nie będzie to umowa o pracę, właściwie totalnie bez sensu żeby to była taka forma chyba że jest możliwość przedłużenia pracy po wakacjach. Wymagać urlopu w ogólnie nie możesz bo generalnie jest tak że jeżeli miałaby to być faktycznie umowa o pracę to urlop nalicza Ci się dopiero po ok 1,5 dnia po każdym miesiącu. Można się czasami dogadać na wykorzystanie z góry urlipu, ale to wola pracodawcy i jeżeli miałyby to być tylko 2 miesiące to myślę że pracodawca zgodziłby się tylko gdyby to była umowa zlecenie, urlop bezpłatny i nie byłabyś w tym czasie niezbędna

Gość gość
też sądzę, że to będzie umowa zlecenie. Możesz porozmawiać z pracodawcą, czy możesz np. pracować w soboty i w zamian za to mieć wolne kiedy ci potrzeba

Gość gość
jest, tylko musisz zasygnalizować dużo wcześniej że bardzo by Ci na tym zależało i że mogłabyś własnie jak ktoś wyżej napisał nadrabiać po godzinach / weekendami, albo wziąć ten urlop za darmo.