Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrocław vs Warszawa

Polecane posty

Gość gość

Które miasto lepsze do studiowania? Nie biorąc pod uwagę uczelni tylko koszty życia, zarobki, gdzie łatwiej o pracę no i oczywiście atmosferę miasta, wygląd, rozrywki (kluby, kawiarnie i inne miejsca gdzie można gdzieś wyjść)

Gość gość
to żywe, szybkie miasto, z mnóstwem przyjezdnych, nie stoi na pewno jak jezioro, tylko rwie jak rzeka. mieszkania są drogie to fakt, ale cała reszta jest tania, bo przecież markety są wszędzie takie same. w wawie też jest super jedzenie na mieście naprawdę dzięki orientalnym imigrantom. wrocław - nie wiem, ale też zapewne nie jest źle :) choć trochę bardziej prowincjonalnie, gdzie jeden jest bardziej zależny od drugiego.

Gość gość
miasto ma swoje wady, za dużo urzędników, polityka, za dużo korporacji, ważniaków.

Gość gość
jasne, ze wroclaw:P

Gość najglupsza z glupich
"wrocław - nie wiem, ale też zapewne nie jest źle usmiech.gif choć trochę bardziej prowincjonalnie, gdzie jeden jest bardziej zależny od drugiego. " mozesz to wyjasnic

Gość najglupsza z glupich
hmmm, znak zapytania mi nie wszedl.

Gość gość
Zdecydowanie jedź do Wrocławia, Warszawa już jest przeludniona!

Gość gość
Tak ,tak Wrocław .

Gość gość
Wrocław. Warszawa to skupisko chamów, prostaków i wszystkiego co najgorsze w Polskim społeczeństwie. No i miasto brzydkie.

Gość Marcelina Daniec
Również jestem zdania, że Wrocław to korzystniejszy wybór. Duże miasto - duże możliwości pracy, studiowania na prestiżowych uczelniach, zdobywania wiedzy, rozrywka itd. ;) Przy czym ludzie są zupełnie inni niż w Warszawie, bardziej serdeczni. Mam porównanie, ponieważ przez rok mieszkałam w Warszawie po czym przeprowadziłam się do Wrocławia na studia prawnicze na WSP Chodkowskiej. Naprawdę nie żałuję, a przekonałam się, że to był naprawdę bardzo dobry wybór :) Co do uczelni też nie mam żadnych zastrzeżeń :) Dużo praktyki, odpowiedni ludzie na swoich miejscach i co najważniejsze uczelnia jest prawnicza więc naprawdę skupiają się na nauczaniu kierunkowym :) Zresztą jeśli ktoś wybierze Wrocław to może przydadzą mu się takie info. jak tutaj: http://prawowroclaw.edu.pl/ Ja o tej uczelni też wiele się dowiedziałam właśnie ze strony, zanim zaczęłam studiować:)

Gość gość
Wrocław. Warszawa nie chce więcej sloikow :)

Gość gość
A co do podróży, zwiedzania, wycieczek... Jakie miasto polecicie???

Gość gość
Mysle ze nie sposób już niedługo nie będzie pominąc jeszcze jednego miejsca https://kapsulahostel.pl/pl/ Ja w wakacje będę w Warszawie to coś mi się wydaję że z przyjaciółkami mamy już dla siebie gotową miejscówkę.