Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniarafal100

asystentka stomatologiczna nowy egzamin praktyczny 2014 z

Polecane posty

Gość gość
w jednej i drugiej grupie bylo bezzebie czyli w diagramie zebowym przekraslamy wszystkie cyfry?

Gość gość
Ja mialam.bezzebie w zuchwie, w szczece byly zeby, musialam zaznaczuc wystepujece braki zebowe, wypelnienia, prochnice....

Hejo laski. Dzis mam egzmain trzymać kciuki! Mam jedno pytanie w karcie do technika musze wpisac wizyte za 7 dni. Czyli bedzie to 9.07 niedziela myslicie ze ma tak zostać czy umowic na poniedzialek? Pozdrawiam

Gość gość
Ja bym napisała dokładnie za 7 dni. Skoro pacjent przyszedł w niedzielę na wyciski. Edytka22 napisz jak Ci poszło i co po kolei robiłaś. Powodzenia.

Gość gość
To wychodzi na to ze rozne sa zadania...albo bezzebie calkowite albo zuchwa bezzebie lub szczeka...metlik juz dla mnie...

Z pewnością napisze . Egzamin mam o 16 ☺. W zeszlym roku di sporządzenia płynu nie ubrałam foliowego fartucha , wiec mam nadzieje że w tym roku mi sie uda

Gość gość
Powodzenia i czekamy na relacje co i jak...

Gość gość
Ja też już po egzamin nie taki straszny ale wiadomo nerwy były trzeba czytać dokładnie zadanie bo wszystko jest w napisane. Powodzenia dla innych :)

Gość gość
gość 20:56 to napisz co po kolei robiłaś i w którym momencie woła się egzaminatora, czy tylko do wykonania zadania (mieszania masy i nałożenia na łyżkę), czy wcześniej też np. do wykonania wanienki?

Gość gość
Za wiele nie dowiedzialysmy sie :( napisz co bylo...bezzebie calkowite gora i dol czy gora lub dol...diagram....ile plynu...plis

Gość gość
Oceniane jedt zrobienie plynu, masy silikonowej i nalozenie jej na odpowiednia lyzke. Dokumentacja, worki do odpowiednich koszy,, pobranie odpowiednich narzedzi, sprzatanie, segregiwanie narzedzi - zestaw i lopatka do wanienki, frez do malych, bloczek i resztki masy do czerwonego, pakiety do niebieskiego. I niech eam nie przyjdzie do glowy pakietowac prostnicy, jesli w magazynie nie ma oleju do oliwienia. Prostnica tylko zdezynfekowana i odlozona na gazik na biurko. Jednorazowa tacka do czerwonego. Maseczki i fartuch do czerwonego, tak samo zestaw dla pacjenta. Okulary i przylbica zdezynfekowana na biurko. Rekawice gospodarcze umyte, zdezynfekowane i na biurko. Rekawice jednorazowe do czerwonego.

Hejo. Sorka że tak późno. Ale z malym dzieckiem nie ma łatwo. Wiec tak egzamin prosty ale trzeba czytać dokładnie polecania. Absolutnie nie myć narzędzi! W egzaminie jest ulotka od plynu do dezynfekcji i jest tam napisane ze po 5min umyc narzedzia. Nie nie nie! Wanienka z płynem i narzedziami zostaje! Prostnice należy przygotować do użycia przez lekarza czyli musi byc nałożona. Moja grupa miala 3l plynu wiec 3000 *0.5%÷100 =15 i od 3000-15=2985 tyle wody musicie miec .

Gość gość
Edytka22 cyt....Z pewnością napisze . Egzamin mam o 16 ☺. W zeszlym roku di sporządzenia płynu nie ubrałam foliowego fartucha , wiec mam nadzieje że w tym roku mi sie uda Cały wieczór czekałam na informacje(myślę,że nie tylko ja) a Edytka22 nie dotrzymała słowa...tak jak zapomniała rok temu o fartuchu tak teraz o nas...jestem rozczarowana :(

Hejo.wczoraj odpisalam i nie wiem czemu nie ma komentarza. Wiec tak egzamin prosty ale trzeba czytać dokładnie polecania. Wszystko w zadaniach jest . Absolutnie nie myć narzędzi! W zadaniu jest ulotka od plynu do dezynfekcji i jest tam napisane ze po 5min umyc narzedzia ale my w tresci zadania tego nie mamy wiec niw robimy. Ja mialam 3l wody wiec 3000*0.5%÷100=15 tyle plynu do dezynfekcji. 3000-15=2985 woda.

Gość gość
dlaczego odpowiedzi nie ukazują się na forum?

Gość gość
Jak na diagramie trzeba bylo zaznaczyc korone na implancie?

Gość gość
Ja miałam szczękę i 3l płynu. Wołacie egzaminatora przy robieniu płynów i jak jesteście gotowe zarabiać masę, przy nim nakładasz na łyżkę dajesz do oceny ( uchwytem w stronę egzaminatora )- akceptuję to kładziesz wycisk na papierki na asystorze i dezynfekujesz specjalnym płynem. Potem masz polecenie sprzątania po zabiegu. Narzędzia do wanienki, prostnica czyscisz chusteczka dezynekcyjna a w druga owinięta i kładziesz obok wanienki, tubki z pastami też na blacie roboczym. Na asystorze zostaje wam tylko ten wycisk na papierku. Dezynfekujesz powierzchnię i przyłbice (okulary ). W niebieskimi worku macie tylko pakiety reszta rzeczy do czerwonego. Dokumentacją prosta bo wszystko macie w zadaniu napisane. Powodzenia mnie się udało na 100% :)

Gość gość
Egzamin o 16 niestety musialam 30km na niegi jechac z malym dzieckiem

Gość gość
Ile procent za dobrze wypełniony arkusz?

Gość gość
Ha

Gość gość
Pani przewodnicząca powiedziała że najbardziej punktowana w tym roku jest posprzątanie po zabiegu i właśnie dokumentacja. Nie jestem w stanie powiedzieć ile za co bo aż tak dokładnie nam nie mówiła.

Gość gość
A nam powiedziala ze wykonanie samego zadania i dokumentacja

Gość gość
znowu odpowiedzi nie pojawiają się na forum.... czy ktoś w ogóle panuje nad tym?

Gość gość
675292 - 752985

Gość gość
360065 - 210053 - 826940

Gość gość
rLjwGbtBTZ / 201023

Gość gość
oSMaUHpYsl / 262844

Gość gość
940972 - 398107 - 789540

http://totalfinanse.pl/ Najlepsza porównywarka finansowa. Porównaj i wybierz najlepszy kredyt hipoteczny, gotówkowy, kartę kredytową, lokatę, konto lub chwilówkę. Sprawnie, szybko i wygodnie znajdziesz najlepsze oferty kredytów i pożyczek dla siebie. Porównaj i oszczędzaj!

Gość gość
264973 - 769890