Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zimne spocone niemowlę pomocy

Polecane posty

Gość gość

Cos robie źle w kwestii ubierania malego. Ma 6 mcy, w domu cieplo 26 stopni a on jest zimny (stopy,nogi,ręce,kark) ale spocony (Glowa). Ma body z krótkim rękawem :-o

Gość gość
Chłodzi się w ten sposób. Dawaj dużo wody do picia. I ubierz lekko.

Gość gość
W taki upał sam pampers wystarczy. Skarpetki jak 26 stopni? Same sobie skarpetki załóżcie!

Gość gość
Moze jeszcze czapeczke albo szalik ? 26 stopni! Dziecko poci sie zeby ochlodzic ciało, przeciez pot ma byc zimny, a nie cieply ! jak lezy bez ruchu, mozna nakryc tetrowa pielucha I tyle. jak rusza sie na podłodze.. w co chhesz go ubrac ? wez sama sie ubierz w skarpety, sweter itp ki zobazysz czy ci goraco czy zimno bedzie.. Pomysl troche.. zagrzejesz dziecko, a potem lament ze chore !

Gość gość
Jak ja sie spoce i siedze w pomieszczeniu to mi zimno sie robi.o wychladzajcie te swoje dzieci :o

Gość gość
Tu autorka, to symptomy opisane wskazuja na przegrzanie czy wychladzanie bo widzę ze opinie podzielone :)

Gość gość
na przegrzanie bo raczej nie ma prawa zmarznąć przy takiej temp

Gość gość
moja córeczka też ma czasem spocone zimne stopy. Wydaje mi się, że z przegrzania. Dzieci mają słabo wykształcony układ krążenia, więc to normalne że mogą mieć zimne stopy i ręce. To czy jest dziecku ciepło, czy zimno, sprawdza się na karku.