Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebooolo31lat

Moja zona chce dziecko a ja nie!

Polecane posty

Gość sebooolo31lat

Jesteśmy w obecnym momencie 3 lata po ślubie mamy po 31 lat mieszkanie na kredyt dwu pokojowe dobre prace,choć bez rewelacji jednym słowem jest ok. Do tego mam w planach doktorat od przyszłego roku.Ostatnio moja zona zaczęła na mnie wywoływać presje o dziecko,ale ja nie chce go! Przecież to oznacza koniec życia które lobię,wychodzenie na miasto w weekendy,wysypianie się podrożę,przecież jak urodzi się dziecko będziemy mieć pieniędzy na styk tak aby po prostu przeżyć następny miesiąc, do tego brak czasu przez zajmowanie się nim,wstawanie w nocy it. przecież takie życie z małą ilością czasu pieniędzy spokoju i snu jest do d**y za przeproszeniem,dlaczego ona tego chce? dlaczego w ogóle ludzie decydują się na dziecko? Poza tym chciałbym się jeszcze trochę poświecić karierze zawodowej.odpowiedzcie mi.

Gość gość
powiedziałeś jej przed ślubem, że nie zamierzasz mieć dzieci?

Gość gość
naoglądałeś się dzisiaj głupot w telewizji o tym jak żona miała wpadkę niechcianą i facet jej kazał usunąć i teraz piszesz bzdury na kafe! idź na spacer lepiej. będziesz trzeźwiej myśleć

Gość sebooolo31lat
Wiedziała ze jest taka możliwość,zgadzała się że powinna do być decyzja nas obydwu.

Gość gość
Dopiero teraz się obudziłeś? Nie omówiliście tego przed ślubem albo zaraz po? Brzmisz jak kompletny egoista, zapatrzony jedynie w swoje potrzeby.

Gość gość
A na co twoim zdaniem ma czekać 31-letnia kobieta? I jak długo jeszcze?

Gość gość
"nas obydwu" z czego ten doktorat? z łopatologii?

Gość gość
mam w planach doktorat xx A piszesz jak analfabeta, błąd na błędzie?

Gość basiula098
Dobre pytanie...po co ludzi decydują się na dzieci...? Najpierw zadaj to pytanie swoim rodzicom, gdyby nie oni to by Cię na świecie nie było....

Gość gość
"zaczęła na mnie wywoływać presje o dziecko", "powinna do być decyzja nas obydwu" - żenada.

Gość gość
Skarga obrażonego chłopczyka w krótkich majtkach na plany zabrania mu ulubionych cukierków. I ty się ożeniłeś?

Gość sebooolo31lat
Jak już wspomniałem jej podejście było przed ślubem takie ze ma to być wspólna decyzja,a nie tylko jednego z nas.Ja nie chce dziecka kropka ale ona nie ma ochoty nawet o tym słyszeć.

Gość gość
trzeba było przed slubem powiedziec ze na 100% nie chcesz nigdy dziecka pewnie slubu by nie było, a tak jestes zwykłym oszustem

Gość gość
Dokładnie: należało przed ślubem oświadczyć "Ja nie chce dziecka kropka ". Zapewne nie bylibyście razem.

Gość gość
Ale jaja - nie ogarniam jak można się z kimś rozwieść (kogo się kocha) bo nie chce mieć dziecka :D no po prostu mnie to przerasta hehehe - główny cel w życiu to znaleźć ślubne plemnik.

Gość evlenka
Autorze - wspólczuje. Twoja zona po porodzie bedzie tez mniej atrakcyjna i moze miec mniejsze libido. Wiele kobiet ma rozstepy, nadwage, hemoroidy, pochwe wielkosci wiadra (wiadomo czemu), wypadajavy odbyt itd.

Gość sebooolo31lat
podnosze

Gość gość
ty k*****e

Gość sebooolo31lat
proszę bez przekleństw dla mnie to poważny temat

Gość gość
to moze ja jako kobieta się wypowiem...skoro zdecydowałaeś się na rodzine to moim zdaniem rowniez na dziecko z kad wiesz ze tak łatwo wam pojdzie zajscie w ciaze? twoja zona jest juz po 30stce takze to juz najwyzszy czas potem moze byc za pozno a jesli wszystko pojdzie ok z biegiem czasu istnieje ryzyko tak poznej ciazy takze do roboty kolego zycze powodzenia

Gość gość
cóż kwestia priorytetów w życiu osoby, które nie zdecydują się na dziecko często potem tego żałują dziecko wymaga poświęcenia, ale jednak to cel w życiu, piękny cel, dający dużo radości pomimo trudów twoja żona wiecznie płodna nie będzie

Gość sebooolo31lat
O.k. ,ale czy nie uważasz ze taka decyzja jak dziecko powinna wynikać ze szczerej chęci zarówno potencjalnego ojca jak i matki ? Ponadto przed ślubem razem uzgodniliśmy ze będzie to nasza wspólna decyzja.

Gość sebooolo31lat

Gość gość
co upp, 31 to najwyzszy czas na dziecko, wiedziales ze zona chce miec dzieci to teraz dorosnij, przestan sie zachowywac jak gowniarz

Gość sebooolo31lat
Nieprawda z zona cały czas było ustalone ze będzie to nasza wspólna decyzja.A ja nie che z powodów wymienionych w pierwszym poście.

Gość Natalia107107
Hej! Mam ten sam problem z moim facetem. Tak zwane nie bo nie. Czy wy kiedyś dorastacie? Jak widzę Twój post autorze to wygląda to na przestraszonego dzieciaka, który jeszcze nie dorósł do wieku w którym jest. Nie rozumiesz, że za kilka lat będzie za późno? A czasu nie cofniesz. Twoja kobieta też ma potrzeby. Jeśli Was na to stać (a z opisu widać że tak) to powinieneś rozważyć także plusy posiadania dzieci. To niezwykły dar! Pomyśl o swojej żonie, o swoich rodzicach, których na zawszez chcesz pozbawić wnuków.