Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie mleko piją wasze niemowlaka ,jakie jest najlepsze chce odstawić od piersi

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 7 m i Bebiko mu nie odpowiada jako noworodek je pił teraz nie chce .ach i jeszcze jedno nie wiem czy to kwestia mleka czy może butelki wiec tez co polecacie smoczek ma z lovi i jako tako ale parcia nie ma

Gość gość
Nie obraź się, ale nic z tego nie rozumiem.

Gość gość
Jak nic nie rozumiesz to wychodzi na to, że się uwstecznilam na macierzyńskim. ..masakra

Gość gość
Moja pije Hipp, butelka dr Brown's wąska butelka. była wcześniakiem i to była jedyna firma która miała smoczki dla wcześniaków. przed porodem miałam kupione butle TT, ale mała się krztusiła, ten obły smoczek zatykał jej nos, a sama część wystająca była za duża dla małej buzi. karmienie tymi butlami to był horror. dr Brown's - jak ręką odjął, ale twoje dziecko jest już duże, więc może być inaczej.

Gość gość
Autorko moj synek jest na hipp bio combiotic (mleko kosztuje okolo 40zl za 800gr) mleko jest rewelacyjne, nie smierdzi, maluch tez je tylko ze smoczka lovi. A jesli chodzi o bebiko to dla mnie to straszny syf, juz wolala bym bebilon albo nan. Z tym ze bebilon jest drogi puszka 800gr koszute 60zl, ale na szczescie moj maly nie lubi go, a nan mi znowu strasznie przeszkadzal czulam go nawet godzine po jedzeniu synka- dziwnie pachnie( cenowo tez bez rewelacji okolo 30zl). Sprobuj zmienic na hipp lub jakies inne i sprawdz jak bedzie jadl maluch, tylko uwazaj z bebilonem jest mniej slodki niz bebiko, moze mlody nie chcec go pic.

Gość gość
Jakiekolwiek mm podasz, będzie dużo gorsze niż twoje mleko, jeszcze zastanów się czy chcesz to zabrać swojemu ukochanemu dziecku. Mleko modyfikowane to tylko proszek z mleka krowiego ze sztucznymi witaminami, takimi jak w preparatach witaminowych, tłuszczami roślinnymi sztucznie utwardzanymi a mleko matki jest substancją żywą, białą krwią, ma naturalne witaminy, w zasadzie kilkaset składników odpowiednio skomponowanych dla twojego dziecka, w tym substancję walczące z rozwojem nowotworów, w przyszłości komórki macierzyste z mleka matki będą ratowały życie również dorosłych. Wybór należy do ciebie.

Gość gość
Autorka nie prosiła o rady dotyczące karmienia piersią, skoro zdecydowała się przestać karmić piersią ma ku temu jakieś konkretne powody. Ja karmiłam do 8 miesiąca, później dawałam synowi bebilon i tak zostało.

Gość gość
znowu ta cyc-kaida :o

Gość gość
A spotkaliście się może z probkami czy saszetki mleka? Bo średnio mi się uśmiecha wydać 40zl i jak mały nie będzie chciał to wyrzucić do śmieci. A czemu Bebiko to syf? Bo nie znam sie

Gość gość
z saszetek to chyba tylko bebilon, ale po 1 podaniu cieżko stwierdzić, czy mleko pasuje. z hippa są też mniejsze opakowania, tak w większości mlek. nie musisz od razu kupować kilowej puchy :)

Gość gość
No tak tylko syn po pierwsze nie chce nawet butelki wziąć do buzi jak weźmie to jakby nie umiał ssać jak coś wypłynie wypływa. Jest głodny ale z butli nie chce jeść. .płacz rozpaczliwy płacz. .próbowałam z niejako bo w dzień pije z niego wodę. .tez nie chciał i nie wiem czy najpierw szukać butli czy mleka .nie wiem od czego zacząć. .

Gość gość
nie przestawaj karmic piersia wyrodna zmijo

Gość gość
Karmiłam piersią 8 miesięcy ale syn dostawał też dwa razy butlę ;) Od początku na Hipp Bio Combiotik,po 6 miesiącu przeszliśmy na Babydream (niemiecka Humana).Bebiko jest słodkie,chyba ma glukozę w składzie o ile sobie przypominam.

Gość gość
mój pije hipp bio combiotik, a co do butelki to spróbuj zwykłą szklaną canpol i smoczek nuka lateksowy, większosc dzieci bez problemu z nich piją, w szpitalach tez najczesciej z nich podają

Gość gość
możecie sobie nazywać matki polecające kp terrorystkami laktacyjnymi ale napiszcie szczerze, że macie w dupie że mleko matki jest najlepsze dla dziecka i wolicie dawać sztuczne.

Gość gość
tak wolimy - masz z tym jakiś wyraźny problem chyba...

Gość gość
Moje dziecko bebiko nie chciało a bebilon owszem i tak zostało. Gotowe mleczka takie 100ml są w aptekach ja spotkałam się z bebiko bebilon i enfamil powodzenia a butelka avent

Gość gość
kretynko, autorka pyta o mm dla swojego dziecka, ma 7 miesięcy a wystarczy do 6 miesiąca karmić piersią, potem już nie ma przeciwciał w mleku matki. osobiście polecam Babydream z rossmana. dobre mleko, zawiera mniej żeleza, dzięki czemu mała nie ma zaparć, jakie miała przy mleku Gerber. ps. niech MATKI POLKI wielkie miłosierne karmiące piersią przez 2 czy 3 lata nie wchodzą na takie tematy. a sobie karm swoją wyciągnięta dojarą, nie każda chce tyle czasu swoje dziecko karmić. więc zamknij krzywy r y j i się nie udzielaj

Gość gość
mój enfamil, hipp mu nie podeszło, dziwne kupy były, bebilon też ok...

Gość gość
To chyba trzeba jednak troszkę na zasadzie prób i błędów... no ale nie wykluczone że podejdzie mu np.Bebilon.Powodzenia :)

Gość gość
Dzięki za rady będę próbowała. . oczywiście musiała się rozpętała afera z kp jak zwykle..po co te krzyki i wyzwiska ..każdy postępuje jak chce s nie jakaś nagonka. .

Gość gość
kretynko, autorka pyta o mm dla swojego dziecka, ma 7 miesięcy a wystarczy do 6 miesiąca karmić piersią, potem już nie ma przeciwciał w mleku matki. osobiście polecam Babydream z rossmana. dobre mleko, zawiera mniej żeleza, dzięki czemu mała nie ma zaparć, jakie miała przy mleku Gerber. ps. niech MATKI POLKI wielkie miłosierne karmiące piersią przez 2 czy 3 lata nie wchodzą na takie tematy. a sobie karm swoją wyciągnięta dojarą, nie każda chce tyle czasu swoje dziecko karmić. więc zamknij krzywy r y j i się nie udzielaj xxxx wstyd być tak niedouczonym : O i jeszcze ta kultura :O przeciwciała są zawsze a koło 2 roku życia jest tyle ile po miesiącu od urodzenia.