Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmarisa

bóle brzucha krew w kale i ...

Polecane posty

Gość gośćmarisa

Witam. Mam problem a mianowicie ostatnimi czasy czuje się bardzo osłabiona , mam podwyższoną temperaturę , do tego od jakiś 6 dni zauważyłam krew w kale a dokładnie na papierze , zrobiłam się strasznie nerwowa , do tego boli mnie podbrzusze i okolice żołądka , często boli mnie też głowa oraz miewam bardzo silne ale g***towne bóle w okolicy nerek . Nie mam pojęcia co mi jest i lekarze też . Może wy mi pomożecie , albo ktoś z was miał albo ma podobne objawy . Dodam że zaczęło się to jakiś niecały miesiąc temu .

Gość gość
idź do szpitala na badania

Gość gość
trzeba zrobić wiele badań, m.in. kolonoskopie. miałaś?

Gość gość
a to świeża krew? jest śluz? jeśli świeża to na pewno nie z wyższych odcinków przewodu pokarmowego, bo wtedy bylaby czarna. Może po prostu masz hemoroidy ? Albo wrzodziejące jelito grube.Twoje objawy mogą świadczyć o 1) nerwicy + hemoroidy. i jeśli mialas już jakieś badania robione, które nic nie wykazały to skłaniałabym się ku temu. Mój kolega miał niedawno wszystkie objawy leśniowskiego crohna, badania nic nie wykazały, za to dostał skierowanie do...psychiatry :) 2) wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego. 3) ważne też, czy zauważylas zmiane w czestosci wyproznien, w konsystencji stolca itp itd. jesli masz czeste biegunki od jakiegos czasu to nic dziwnego, ze czujesz sie oslabiona. może to swiadczyc o poczatkach lc. mogą być różne przyczyny. Jeśli nie byłaś jeszcze badana poloz sie na pare dni i zbadaj pozadnie. morfologia, usg jamy brzusznej, kolonoskopia, gastroskopia. w razie W TK jamy brzusznej z kontrastem.

Gość gość
mimo wszystko ja bym się skłaniała ku diagnozie nerwica + hemoroidy. Masz ostatnio dużo stresów w życiu?

Gość gość
do tego jeszcze dochodzi choroba np. Crohna