Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ropny bąbel czy to ugryzienie

Polecane posty

Gość gość

witam, dziś z samego rana zauważyłam że córka ma zaczerwienione uszko (płatek ucha), myślałam że coś ją ugryzło bo sama też zostałam pogryziona w nocy przez komary, jednak córka nie drapała się ani nie wyglądało jakby ją swędziało. Po południu zauważyłam że robi się bąbel z ropą w tym miejscu. Wygląda jak oparzenie. jest czerwone ciągle to rośnie i leje się z tego ropa lub jakaś surowica (biały płyn przejrzysty bez zapachu, trochę lepki). Myślicie że to ukąszenie? iść do lekarza? co to może być? na pewno to nie komar bo już nieraz była ugryziona przez komara i znosiła to normalnie. Nie wiem co mam z tym zrobić. Córka ma 1,5 roku.

Gość gość
Moj syn tak reagowal na ukaszenia komarow,choc nie za kazdym razem...a juz jak w okolicy ucha,wygladalo to okropnie,ucho wielkie,napuchniete,podeszle bablem z ropa...daj mu wapno i zrob oklad z wody z soda.Kiedys takiego mial babla,na lydce,ze noga 2 razy taka,az podsiniala,wtedy to nawet antybiotyk dostal....po prostu cxasem to jrst tak silna reakcja alergiczna,a wydawsloby sie,ze to tylko glupi komar.Soda,soda dziala cuda,pozdrawiam

Gość gość
Sorki....jej ;-)