Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy depilator jest dobry?

Polecane posty

Gość gość

Tzn czy usuwa krótkie włoski? Do wosku muszą sporo odrosnąć, żeby złapało, a jak jest z depilatorem? Takie odrastające włoski lubię wyrywać pęsetką bo bardzo dokładnie się wyrywają (długie z kolei tym sposobem urywają się) ale wiadomo, że to syzyfowa praca :p.

Usuwa krótsze włoski niż wosk, ale też nie całkiem krótkie. Idealny nie jest. Jak dla mnie to dobry sposób, żeby osłabić włoski przy regularnym goleniu.

Gość gość
doskonały! ja nawet włoski usuwam z łechtaczki

Gość gość
Usuwa także krótkie w miare, ale nogi nigdy nie są tak idealnie gładkie jak po goleniu czyli jednak bardzo krótkie zostają bo depitator też musi miec jak złapać

Gość gość
ja mam philipsa ma juz kilka lat krótkie włosy nie zawsze łapie ale można poprawic jednorazówka ogólnie ok

Gość gość
Ja mam z Brauna taki do używania na sucho i mokro, usuwa naprawdę krótkie włoski. Ogólnie jest dla moich nog wybawieniem (po maszynce nogi mnie koszmarnie swędziały, potem miałam krosty i blizny po strupach). Po depilatorze nic mnie w koncu nie swedzi, ale jednak nie jest tak gładko jak po maszynce :( trzeba się trochę nameczyc, żeby usunąć wszystkie włoski.. Ale ogólnie polecam, warto spróbować, a o długość włosów się nie martw

Gość gość
gościu, masz włosy na łechtaczce? :D

Gość gość
mam na imię Marek , a nie żaden gościu. tak mam.

Gość gość
przy moich kłakach depilator to porażka, już następnego dnia czuję, że mam nogi jak kaktus, bo chyba mi urywa te włosy przy skórze. fakt, niektóre ładnie depiluje i wyrywa, ale 50% nogi to właśnie takie odrosty oderwane przy skórze. 3 depilatory mam za sobą i każdy taki sam, wściec się można :P

Gość gość
a co do długości - to te krótkie da się przejechać depilatorem, niektóre wyrwie, niektóre urwie, zwłaszcza jeśli te włoski są delikatne, a nie z typu tych grubych i czarnych :D

Gość gość
o, dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. Ja też właśnie nie mogę golić nóg, właśnie leczę blizny po tej "imprezie". Wiem, że nogi nie będą idealnie gładkie w dotyku, dość często stosowałam wosk więc znam temat. Tylko, że ja nie chcę jakiegoś drogiego sprzętu, może mi się ta depilacja nie spodobać i potem będę żałować wydanych pieniędzy.

Gość gość
Polecicie jakiś niedrogi sprzęt? Nie zależy mi na tych różnych nakładkach, trymerach itp.

Gość gość
Ja mam Brauna 5, i jak dla mnie jest super. Goli krótkie włoski. Jedyny minus jak dla mnie to że nie goli na mokro i nie jest bezprzewodowy. Ale da się przeżyć bez tego

Gość kaskaq
A nie lepiej zdecydować się na depilacje woskiem https://www.youtube.com/watch?v=DE5c2prnit0 teraz większość osób decyduje się na niego .Nie masz bólu efekt długotrwały a przecież wyrywając włoski depilatorem czujemy okropny ból , chyba że wytrzymasz .

Gość dennka
a nie lepiej zaiwnestowac w laser np tutaj http://www.vici.clinic/#!depilacja-lightsheer/c18r2 ? z tego co wiem szybko taka inwestycja sie zwraca i ludzie bardzo sobie chwalą :)