Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy majtki treningowe pomagają w nauce odpieluchowywania

Polecane posty

Gość gość

czy któraś z mam korzystała z majteczek treningowych? czy rzeczywiście dziecko szybciej dzięki nim zaczyna korzystać z nocnika ?

Gość gość
dziękuję za link, jutro zajrzę na stronkę :)

Gość gość
Takie zwykłe majteczki z ceratką, o to chodzi? Miałam dwie pary i... o jakieś 10 za mało żeby na nich uczyć. Majteczki treningowe też zmieniałam po jednym sikaniu, przecież nie o to chodzi żeby dziecko chodziło w mokrych majtkach i się odparzało a ubranko było suche, poza tym i tak nie są chłonne i przeciekały po prostu. Nie bardzo widziałam sens.\Oduczyłam w odpowiednim czasie w zwykłych i jakoś poszło.

Gość gość
jeśli majtki to jednorazowe- np. dada z biedronki są super. zakłada się je jak zwykłe majtki. są pomocne przy odpieluchowaniu bo dziecko co chwile siada na nocnik i po każdym posiedzeniu trzeba pieluchę zakładać co jest wkurzające a takie majteczki szybko. ale ja i tak polecam całkowicie zdejmować pieluchę i uczyć dziecko na nocnik albo od razu na nakładkę na wc- my od razu na nakładkę uczyliśmy obie nasze córki bo dziecko nasikało do nocnika,potem upierdliwie chce samo to wylewać do wc i jak to się kończy to nie trzeba mówić. sikanie na nakładce do wc jest bardziej estetyczne, higieniczne, n ie wala mi się nocnik po domu z którym córki wyprawiały co chcą -łącznie z zakładaniem na głowę. No i jak dziecko zrobi kupe do nocnika to często żeby to odczepić to trzeba...... zdejmij dziecku pieluchę, załóż zwykłe majtki i niech biega.posika się to przebierzesz i umyjesz, pościerasz podłogę. tydzień lub dwa i zapomnicie o pieluchach- no może tylko na noc i na wyjścia.

Gość gość
a w jakim wieku odpieluchowaliscie dzieci? bo moja corka ma 20 miesiecy i jakos nie garnie sie do nocnika. biega w zwyklych majtakch po domu, ale przewaznie i tak sika na podloge, sporadycznie siknie do nocnika, z kupa tak samo. pieluche i tak zakladam, bo jak wychodzimy (teraz wiekszosc dnia jestesmy na zewnatrz) albo np. klade ja na drzemke, to ciezko bez. efektow jakis specjalnych nie widze. jedno co, to faktycznie pokazuje, ze jej sie chce, ale i tak ucieka jak sie jej mowi, zeby siadla na nocniku, skoro jej sie chce siku czy kupke. i co z tego, ze wie, skoro sika gdzie popadnie...

Gość gość
zdejmij dziecku pieluchę, załóż zwykłe majtki i niech biega.posika się to przebierzesz i umyjesz, pościerasz podłogę. tydzień lub dwa i zapomnicie o pieluchach- no może tylko na noc i na wyjścia. Mój synek nie chce nosić zwykłych majteczek, bo mówi , że maja dziure. I woła, żeby mu zakładać pampersa.

Gość gość
mój synek ma skończone 16 miesięcy, sadzam go na nocnik ale tylko kilka razy zrobił do niego siku a kilka razy się zdarzyło, że jak z niego zszedł to zrobił siku na podłogę... nie wiem jak go nauczyć korzystania z nocnika :(

Gość gość
mój synek ma dwa lata i miesiąc i od dwóch tygodni nosi majtki,tylko na noc jeszcze zakładam pieluchę. nauczył sie w kilka dni, tyle , znał nocnik od dawna bo zaczęłam sadzac go jakos przed pierwszymi urodzinami codziennie rano po przebudzeniu i czasem w ciągu dnia jak widziałam ,że idzie kupa.

Gość gość
no ale moja corka np. robi tak, ze wstaje z nocnika i robi kupe obok... mimo tego, ze nocnik zna od dawna i ze sama przychodzi pokazac, ze jej sie chce. ale zrobic do niego nie chce. przeciez jej nie przywiaze :(.

Gość gość
a może nakładka na sedes zdałaby egzamin bo z sedesu jednak sama nie zejdzie.

Gość gość
A ja mam inny problem - jak nauczyć dziecko zakładać majtki samemu? Chodzenie bez pieluchy i sikanie do nocnika syn na nas płaczem wymusił sam (dziko płakał i zdzierał z siebie pieluchę, usiadł na zwykłej misce i do niej nasikał). I kupę i siki robi sam do nocnika. Nie woła, tylko idzie sam. Pozwala sobie umyć pupę, ale zakładać majtki już nie. Samodzielne próby zakładania mu nie idą. Są może jakieś majtki łatwiejsze do zakładania dla dzieci?? Jakieś bardziej naciągliwe? Aha, nie ma nawet półtora roku. Więc to jest spore zaskoczenie.

Gość gość
9:21 co ty wymyślasz :O dzieciak po prostu nie lubi czuć niczego przy tyłku i koniec. Musisz przeczekać ten czas. Nie ma innych majtek niż zwykłe.

Gość gość
czasem trzeba też wyjść z domu :P

Gość gość
A może idź z synkiem do sklepu i niech sam wybierze sobie majtki. Albo kup z ulubioną postacią z bajki etc. Moja córka ma półtora roku i uwielbia wszystko z kotkami i minnie mouse.

Gość gość
To jest myśl :) Dzięki. Kłopot jednak główny w tym, że sam je sobie chce wkładać a tego z mało rozciągliwymi majtkami nie jest w stanie zrobić. Ogólnie to takie dziecko, które samo wszystko chce to rewelka - znajduję "prezenty" w nocniku po fakcie, myje sobie zęby sam, próbuje sobie wkładać buty (kalosze mu się udaje), sam je itp. Tylko czasem sprzęty utrudniają tę samodzielność tak jak na przykład te nieszczęsne majtki :(