Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gotujecie kompoty do obiadów?

Polecane posty

Gość gość

Witam czy gotujecie kompoty do obiadów czy może gotowe soki albo wodę mineralną? A może nic do picia nie dajecie? JAk to u was jest?

Gość gość
zwykle woda/przestudzona owocowa herbatka, my z partnerem wino, kompot to czasami, gotowych soków staramy się nie pijać

Gość gość
nie słodzone kompoty,woda nie gazowana i sok pomidorowy to pijemy

Gość gość
Kompoty pije tylko plebs bez szkoły, moja rodzina szlacheckiego pochodzenia pije tylko nalewki, nie są drogie 5,50 1l

Gość gość
Ojej kompotu ze 20 lat nie pilam , do posilkow pijemy wode z dodatkiem plasterka cytryny , ogorka lub co tam mam pod reka

Gość gość
ja nie gotuję bo mi szkoda czasu. za to daję zdrowe soki bez cukru. w oleofarm mają bardzo duży wybór jeśli chodzi o smaki. zwłaszcza dzieci nie powinny pić innych. te nie mają konserwantów i są wyciskane z owoców.

Gość KingaStefankaFanka
Gotuję czasem kompot jeśli np zostaną jakieś owoce i wiem, że nie zjemy tylu i będę musiałą wyrzucić :) ale do posiłków pijemy wodę, nie kompot.

Gość gość
Oczywiście, ze gotuję kompoty z sezonowych owoców. Podaje też soki własnej roboty. Wyjatkowo podaję owocową herbatę. W zadnym wypadku żadnych sztucznych napoi, ani pseudo soków ze sklepu.

Gość gość
Obiadów nie gotuje ale kompoty lubie więc gotuje z czego sie da.

Gość gość
nie popijam posiłków

Nie lubię kompotów, ale jak będę miała dzieci, to im będę gotowała. U mnie w domu zawsze był sok (taki koncentrat) mieszany z wodą. Choć już te kompoty zdrowsze. Najlepiej wodę i nie do obiadu tylko po obiedzie, bo ponoć nie powinno się popijać jedzenia, że niby się rozrzedzają soki trawienne, ale nie wiem ile w tym prawdy.