Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet, które wymagają, by facet był tzw zaradnym i dużo zarabiał...

Polecane posty

Gość gość
kicianka ma rację co by nie mówić to jednak kobieta odciąża faceta w wielu sprawach ciekawe jakby taki samotny ojciec sobie poradził? jakby wybrał karierę to raczej nie obyłoby się bez opiekunki czy nawet gosposi... im też musiałby płacić a niektórzy z was żądają od kobiet jakiegoś altruizmu i nie wymagania nic w zamian to, że wasze mamusie podkładały wam obiadki pod nos, sprzątały po was (nawet gdy byliście dorośli) itd. i robiły to bezinteresownie, to nie znaczy, że kobiety nie będą chciały nic w zamian macie wpojone, że kobieta musi to i tamto bez żadnych "ale" acz na szczęście ten tok rozumowania w dzisiejszych czasach przemija ;)

no biedni bylibyscie, to fakt :) Jest takie mądre i prawdziwe powiedzenie, ze za każdym sukcesem mężczyzny stoi kobieta. Gdyby mój facet miał zajmowac się opieką nad chorym dzieckiem, załatwianiem kostiumu na bal, czy pamiętaniem o tym, że z ubrań wyrasta- raczej nie mógłby się spotykac na firmowych kolacjach czy wyjeżdzać w delegacje. Pozostawiam do przemyślenia. Ja mam to szczęście, ze trafiłam na mądrego mężczyznę, który docenia to, co robię dla naszej rodziny- a proszę zauważyć, ze również pracuję. Ale często słyszę wypowiedzi w stylu autora tego tematu- same sobie zaróbcie na siebie. Dla mnie to trochę niesprawiedliwe- ale świata zbawiać nie zamierzam i cieszę się, ze wybrałam właściwego faceta.

Gość gość
nooo chyba ze autor chcial zestawic pracujaca kobiete z swoim lenistwem na garnuszku mamusi:O nie ma pracy gdzie kobieta zarabiala wiecej od faceta, on zawsze ma wiecej kasy wiec to logiczne i naturalne ze wiecej ma i bedzie przynosil do domu, z tym autoreczku maminsynku zglos sie do wladz kraju o zmiane zarobkow dla kobiet na wyzsze, wtedy beda zarabiac wiecej i wiecej kasy przynosic do domu, albo morda w kubel!

Gość gość
ciekawe jakby taki samotny ojciec sobie poradził? xx co wy z tymi dziećmi ciągle? zobacz ile kobiet narzeka że facet nie chce dziecka, to wy chcecie

jak co z dziećmi?? No na pewnym etapie życia większość ludzi ( i kobiet i mężczyzn) chce mieć dziecko. No i pojawia się problem- na kogo, w głównej mierze, spadnie zajmowaniem się maluchem? Przeważnie jest to kobieta, właśnie z racji tego, ze mężczyźnie łatwiej jest coś zawodowo osiągnąć- choćby dlatego, że prawdopodobieństwo zajścia w ciąże czy brania opieki jest nikłe. Ludzie wspólnie podejmuja decyzje o dziecku.

Gość gość
Dokładnie. Skoro kobieta "robi" więcej dla rodziny, facet powinien "robić" więcej na ich wspólne konto :) Sprawiedliwy układ. I chyba tak jest najczęściej. W tym przypadku kompletnie nie rozumiem czepiania się. Cóż, są i związki gdzie to facet utrzymuje "księżniczkę"(kobietę, która nawet nie pracując nie robi nic w domu i woli zatrudnić pomoc domową) albo to kobieta zarabia o wiele więcej - ja tam tego nie krytykuję, owszem - niesprawiedliwa "transakcja" według mnie i tu już jestem w stanie zrozumieć krytykę, ale i tak uważam, że to słabe, bo skoro im tak dobrze, to ich sprawa.

Gość gość
kobieta zarabia o wiele więcej i w większej mierze dokłada się do wydatków niż facet, który również pracuje i np. nie robi nic w domu* miało być

Gość gość
Dlaczego wymagam od faceta by był zaradny ? Może dla tego że sama jestem zaradna, pracowita, zadbanna i wykształcona. I sama od siebie dużo wymagam. Ciężko pracuję na to co mam i dla tego nie chce jakiego ciapy żeby na mnie wisiał. Po 2 koleś jak sie czuje gorszy od kobiety ( głupszy, mniej zaradny) to na niego źle wpływa.

Gość gość
A ja owszem wymagam.Ma zarabiać i to dużo,inaczej nie jest w stanie niczym mi zaimponować. Ja pracuję zarabiam niezle ,mam własne mieszkanie ,działkę,samochód i domek letniskowy I naprawdę nie wiem po co mi ktoś kto zarabiałby mniej? Taki mnie po prostu nie interesuje,nieporadny facet wydaje mi się niemęski!

Gość lilianna777
A mi sie wydaje, ze osoby, ktore sa z zamoznych rodzin i nigdy nie mialy problemow finansowych czasami po prostu nie zdaja sobie sprawy jaka wage przykladaja do gestow zwiazanych z pieniedzmi osoby biedniejsze. Moj facet jest z dosc zamoznej rodziny i ma b. dobra prace, ja jestem z niezamownej rodziny i mam zwykla prace biurowa. Byly sytuacje w ktorych np ja wsiadlam w taksowke zeby do niego przyjechac, bo byl problem z pociagami, albo kupilam mu cos jak byl chory, albo cos dla jego kolegi z pracy w strefie bezclowej bo poprosil, i on nie zaoferowal zwrotu pieniedzy a w niektorych przypadkach zaoferowal i zapomnial. Za to ma gest jesli chodzi o placenie w restauracjach czy zaplacenie za wycieczke-niespodzianke za granice na urodziny itp. po prostu nie zdaje sobie sprawy, ze dla mnie nawet drobne sumy moga byc problemem, np teraz mieszkamy razem, planujemy slub itp, i musialam oplacic drogi egzamin plus kupic materialy itp. Nie zapytal sie mnie czy mam wystarczajaco kasy chociaz mielismy w tym miesiacu inne wydatki typu wakacje, ktore wspolnie oplacalismy, wiem, ze gdybym powiedziala, ze nie mam natychmiast zaoderowalby pomoc, po prostu on nie mysli o tym, ze nieduze w jego mniemaniu wydatki moga byc problemem. Moja mama natomiast, chociaz jest emerytka a ja mieszkam i zarabaim za granica i niedlugo stuknie mi 30tka zawsze sie dopytuje czy mam wystarczajoco pieniedzy jak wspomne o jakichs wydatkach, i wiem, ze to nie dlatego ze jest moja mama, tylko dlatego ze sama zmagala sie z finansami wiekszosc zycia. Jak ktorys z moich znajomych ma problemy finansowe czy stracil prace zawsze mowie, ze jakby czegos potrzbowal (w sensie pozyczki), zeby dal znac, bo umiem sie postawic w ich sytuacji. Osoby od zawsze bogate po prostu nie mysla o tym, kiedys jak zagadalam mojego faceta pobieznie o to to powiedzial, ze sugerowanie wsparcia finansowego to jakby dyshonor, ze sie patrzy nadruga osobe z gory - jak dla mnie bzdura. Dlatego radzilabym dziewczynom po porstu porozmawiac ze swoimi facetami, moze on nie mysli w ogole o tym, ze je wiecej od ciebie czy kto kupuje domestos, a jak moj facet mowi "po slubie i tak wszystko bedzie wspolne" wiec nie ma co sie rozliczac.