Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tatuś zmarł na raka płuc 3 dni temu ;(

Polecane posty

Gość gość

proszę przeczytajcie wszystko i pomóżcie musze się komuś wygadać u mojego tatusia w listopadzie wykryli złośliwy nowotwór nerki miał usuniętą nerke w całości i po wyjsciu ze szpitale czuł się dość dobrze problemy zaczęły sie w styczniu gdy lekarze zadecydowali o chemioterapi po tym tatuś czuł się okropnie nie wstawał z łóżka było mu zimno bóle głowy jednak nie wiele to pomogło choroba zaczęła coraz bardziej postępować w kwietniu przeżuty były do kości tatuś początkowo chodził o kulach a w maju nie wstawał wogule z łóżka przenosić można go bylo tylko na noszach w specjalnym gorsecie po kilku miesiącach trafił na odział paliatywny miał mieć 14 zabiegów radioterapi paliatywnej z początku rozmawiał smiał się czuł się lepiej mówił że bedzie dobrze jednak przeżuty zajęły po kolei cał kręgosłup wszystkie węzły chłónne wątrobe i w ostatnich dniach mózg poszłam do lekarza dałam 1000zł lekarz powiedział że nie jest źle i że wyjdzie z tego następnego dnia zadzwonili ze szpitala o 7 rano że pacjent jest nie przytomny i wszystkie metody leczenia został wstrzymane i to kwestia godzin byłam wtedy w pracy żuciłam wszsytko i jak tylko szybko mogłam w 40 minut dotarłam do oddalonego o 80 km szpitala w którym przebywał byłam cał czas przy nim następnego dnia odszedł o 4 :08 to było dla mnie straszne ... czy miał ktoś podobnie jestem załamana

Gość gość
Wspolczuje ogromnie.

Gość gość
Współczuję i jestem zbulwersowana, że lekarz wziął 1000 zł. Tobie się nie dziwię, bo ja w takiej sytuacji pewnie też bym dała żeby mieć wrażenie że coś robię. Pociesz się, że Tata już ie cierpi..

Gość gość
pomyliło mi sie przeżuty były do płuc a wykryto na początku na nerce ja nie wiem co robić mam wyrzuty sumienia że jeszcze czegoś nie zrobiłam ;(

Gość gość
cały czas tylko siedze w domu i rycze jak głupia

Gość gość
Oboje moich rodziców zmarło w podobny sposób.. .na raka, w dosyć młodym wieku, tak że wiem co czujesz, bardzo ci współczuję. Musisz być silna i wiedzieć, że ojcu "tam" jest lepiej, jest już spokojny. ....swój krzyż doniósł na właściwe miejsce. Trzymaj się.

Gość gość
dziwię się że lekarz nie uprzedził was że w momencie gdy pojawiają się przerzuty w mózgu śmierć to kwestia czasu sama obecność przerzutów w kościach czy odległych narządach świadczy o zaawansowaniu choroby nic nie można było zrobić od momentu gdy pojawiły się przerzuty odległe

Gość gość
Jeszcze długo będziesz opłakiwać kochaną osobę, ale to dla. Ciebie dobrze, nie tłumisz tego w sobie. Pamiętaj, ze nie możesz jakoś strasznie też rozpaczać, musisz pozwolić ojcu spokojnie odejść. ...

Gość gość
mój Tata też zmarł na raka płuc w styczniu 2013 r.

Gość gość
po co dalas 1000zl ch**jowi, ktory zarabia 10 tys miesiecznie? poza tym jakby mial honor to kase ci powinien oddac, skoro ojciec umarl

Gość gość
palił papierosy albo naduzywał alkoholu?

Gość gość
Zrobiłaś wszystko co w twojej mocy. Nie jesteś cudotwórcą.Rak płuc to cholerstwo jakich mało. Zmarł na to mój ojczym. Od momentu postawienia diagnozy do dnia w którym odszedł nie mineło nawet pół roku. Nic się nie dało zrobić. Nie zadręczaj się. Zrobiłaś coś bardzo ważnego - byłaś przy nim, wspierałaś go. Czuł że jest kochany. To niezwykle ważne. Płacz, krzycz, szalej - przezywaj żałobę w sposób jaki ci odpowiada - ale nie miej do siebie pretensji.