Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przytyłam z 10 kg w pół roku, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 22 lata, 175cm wzrostu w ciągu ostatnich lat moja waga była na granicy 65-67 kg w zależności od dnia cyklu. Od pół roku mam problemy z narzeczonym, pracą i studiami. Wstawałam przed 6, piłam kawę, paliłam papierosa i pierwszy posiłek miałam zazwyczaj po południu bo rano nie jestem w stanie niczego przełknąć(nawet jak byłam chora to zmuszałam się do wzięcia czegoś z antybiotykiem), obiad zazwyczaj w godzinach wieczornych, jakiś owoc i kawa i nauka do późna(wychodzi mi średnio 4h snu). Wcześniej dawałam radę ale teraz wyskoczył mi ogromny brzuch, zawsze cieszyłam się z tego że miałam płaski(mam szerokie biodra i jakoś to rozchodziło się). Nie piję alkoholu, nie jem słodyczy,niczego nie słodzę, używam mnóstwa przypraw zamiast soli, nie jem masła, pieczywa. Co mam robić? W dzieciństwie miałam powiększoną tarczycę, moja mama też miała już problemy(ma usuniętą) a ostatnio jak poszłam do lekarza to mnie wyśmiała i nie dała żadnego skierowania. W ciągu dnia mam straszane zawroty głowy(ograniczyłam palenie do ok 5 papierosów), robię sobie tygodniowe przerwy od picia kawy i nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. W najbliższych 2 miesiącach mam szansę spać maksymalnie 5,5 godziny. Moja szafa jest wypchana ciuchami na rozmiar 38-40. Teraz mieszczę się we wszystkie spodnie ale wylewa mi się brzuch i wygląda to okropnie, zakrywam to nosząc luźne koszule. Ostatnio jak założyłam sukienkę do kostek to miałam wrażenie, że kasjerka wzięła mnie za kobietę w ciąży( okres mam dość mocno dający się we znaki-6 dni z czego 4 pierwsze są ciągłym chodzeniem do toalety-skrzep za skrzepem :o). Byłam u ginekologa na usg-nie mam żadnych torbieli na jajnikach, taka moja "uroda". Pomóżcie proszę jaką mam ustalić sobie dietę przy braku czasu(w sumie jestem nawet w stanie przeznaczyć sobie nocne godziny na przygotowywanie posiłków, jednak i tak porwana sałata bez sosu i pomidory tracą właściwości w ciągu kilku godzin). Dodam, że dziennie robię ok 5 km pieszo.

Gość WodniczkaM
ZBADAJ TARCZYCĘ..bierzesz tabletki anty????

Gość WodnczkaM
Przy endometriozie występują bardzo obfite miesiàczki... Jestes bardzo mloda.Cos nie tak...Ja odwiedzałam paru ginekologów,aź jedwn stwieerdził u mnie endometrioze.Na usg podobno jej nie widac..Zawsze miałam mega bolesny okres,bole krzyźa,plecòw,często goniłam do wc.Dramat..Jadlam garsciami tabletki przeciwbolowe,a lekarze mòwili,źe przejdzie:-) I tak 18lat zleciało...:-)

Gość gość
na tlc tez puszczaja taki program o laskach, co szly w zaparte, ze w ciazy nie sa i sie okazalo, ze jednak ciezarne i nieraz rodzily w dziwnych sytuacjach... wszystko przed toba :)

Gość gość
2 lata temu brałam yasminelle przez 8 opakowań( zaczęłam je przyjmować jak dostałam okresu a po tym było plamienie cały miesiąc), odstawiłam za wskazaniem lekarza. Później okres wrócił do normy ale bolesność tak samo została. Na czas okresu i już wieczór przed mam przyjmować ketonal 100, ibuprofen, paracetamol i buscopan rozkurczowo; może dla niektórych to zabójcze połączenie ale podobno bezpieczne wg ginekologa. Wiem, że moje 2 kuzynki mają endometriozę ale została ona potwierdzona dopiero po pobraniu wycinka. Wydaje mi się, że mogłabym tyć obecnie nawet nic nie jedząc (w czasie sesji zdarza mi się rzeczywiście nic nie jeść ze stresu tylko piję). Chyba muszę zaoszczędzić i prywatnie porobić badania, czy może mam zmienić lekarza rodzinnego, który nie chce przepisywać absolutnie żadnych skierowań?

Gość WodniczkaM
Wlasnie po tabletkach anty sie tyje....Przy klopotach z tarczycą i hormonami ròwnież..... Idź do innego ginekologa..Oraz do lekarza rodzinnego,źeby wypisal Ci skierowanie do endokrynologa....Zbadaj tarczyce..Tsh potwierdzi z krwi.... Tacy sa lekarze.Pierdola wszystko..

Gość gość
Wydaje mi się, że ginekolog zauważyłby ciąże na usg przez powłoki brzuszne jak i przezpochwowe. Moje tycie właściwie zaczęło się po tym jak miałam zapalenie nerek, przyjmowałam antybiotyki przez 21 dni. Później jeszcze szczepionka doustna przez miesiąc. Dodam, że mój obiad wygląda mniej więcej tak- kasza gryczana, gotowane warzywa lub podsmażane, przyprawy, sos ze świeżych pomidorów lub z puszki; lub kurczak z ryżem i curry; ze 'słodkich'rzeczy to ciastka owsiane z otrębami i np zmiksowanym bananem,jabłkiem i jajkiem pieczone bez tłuszczu i cukru.