Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Blanka123

Czy ma ktoś wózek 4baby RAPID ? Proszę o opinie

Polecane posty

Gość gość
Ja podobnie jak koleżanka wyżej bo z wózeczkiem Baby Merc. Są bardzo lekkie i do tego świetnie się prezentują więc na osiedlu inne mamy mogą mi zazdrościć ;)

Gość gość Wiol
Wózek Rapid premium kupiłam miesiąc temu. Jego zaletą jest lekkość, łatwość składania, naturalne materiały dzięki którym dziecko się w nim nie poci podczas snu, duży koszyk, regulowane oparcie i podnóżek. Dużym minusem jest słaba amortyzacja. W opisie wózka amortyzacja jest na wszystkie koła, ale w praktyce wózek jest bardzo twardy, słabo podbija się przy wjeżdżaniu na krawężniki. Ja akurat mieszkam w miejscu, które jest wyłożone kostką brukową i bardzo to odczuwam podczas jazdy, dziecko też.

Gość gość
Długo szukałam opinii na temat tego wózka,ale jest ich nie za wiele i sa bardzo różne,mimo wszystko zdecydowałam się.DO Zalet należy: rozkłada sie na leżąco,nie turkocze na kostce,pełna rączka,lekki,ogromna buda, wielki ,pojemy i wytrzymały kosz na zakupy,kieszonka na drobnostki,wygodny regulowny podnóżek,ładny wygląd(choć to kwestia gustu ). Wady to: tapicerka,zeby uprac trzeba rozkrecac jakies śróbki,ciezka sprawa,w ogóle się nie podbija,zeby wjechac na krawęznik trzeba sobie pomóc nogą,kopie sie w hamulec(osoby wyższe lub idąc szybko) ,regulacja oparcia za pomocą taśmy- niewykonalne jedną ręką,a i dwoma cięzko. Gdybym miałą jeszcze raz kupic to bym kupiła.Polecam.

Gość gość
Za ta cene,to wozek jest okej. Ma wielka bude,duzy koszyk,rozklada sie do lezacej pozycji,prowadzi sie lekko po prostej nawierzchni,jest lekki,latwo sie sklada. Ale brudzi sie paskudnie,non stop trzeba czyscic,pokonanie kraweznikow to masakra,rozkladanie ciezkie za pomoca paskow,non stop kopalam w hamulec przy chodzeniu (ale dostosowalam krok i jest okej),raczka moglaby byc dluzsza. Dla porownania prowadzilam espiro magic i w sumie wole rapida:p przednie kola w espiro sa tragiczne:p

Gość FOSC
Witajcie:) Wózek jest calkiem ok . Jedyną wadą sa stukajace (plastikowe) podczas jazdy kolka . Z jednej strony przeskadzaja a z drugiej 10 minut i corunia spi. POLECAM !

Gość gość
Chciałam go w lutym kupić tego roku ale zrezygnowałam i cieszę się bo dużo reklamacji mają ale twierdzą ze są z amortyzatorami ,,, kupiłam bomiko i jestem bardzo zadowolona!

Gość Odradzam
Jeden z najgorszych wózków. Wywrotny, z za krótkimi pasami (nie byłam w stanie zapiąc 10 miesięcznego dziecka choć jest szczupły). Rączka bardzo ruchoma (moze przypadek i wada jednego modelu). Nie podbija się na chodniku. Jedyny plus to rozkładana buda i pojemny kosz. Nie wezmę go nawet za darmo! Nie radzi sobie z wjazdem i zjazdem z chodnika, to samo z nierówna droga czy nawet niewielką dziurą w nawierzchni (przechyla się do przodu powodując ryzyko wypadnięcia dziecka z wózka).

Gość gość
...synek jezdzi w nim juz prawie rok i szczerze mowiac jestem z niego zadowolona... za taka cene ciezko zeby mial same zalety i zero wad... ale ogolnie w uzytkowaniu jest ok... gdybym miala kupowac jeszcze raz z pewnoscia wybralabym ten model...

Gość gość
Nie polecam użytkowałam prawie rok ale baznadziejny, słaba amortyzacja, trzęsie po 5 mies. zaczął skrzypiec, mała kółka, po piasku ciężko jedzie, po chodnikach, krawężnikach też ciężko , wygląd warty ceny bo ciekawie wyglądy spory kosz i budka fajna zasłania się do dołu cała więc maleństwo schowane [podczas deszczu i to tylko wygląd zew, bo w praktyce nie polecam.

Gość gość
uwielbiam komentarze "słabo jedzie po piachu i skrzypi" a jednocześnie ludzie szukacie wózka za 400zł z przeznaczeniem do MIASTA, nie do lasu, na plażę, do piaskownicy. Jak szukacie wózka po piachu żeby nie skrzypiał to zainwestujcie w wózek terenowy (a jak wydanie 1400zł boli po kieszeni to nie marudźcie później że coś skrzypi, ciężko się podbija). Mam Rapida, używam go w miejskich warunkach- nic nie puka, nie stuka, nie skrzypi. Dobre wykonanie, dobre piankowe koła i stabilny stelaż. NIC nie skrzypi. Nawiasem-koła są zdejmowane i raz na jakiś czas wypada jak w rowerze- przemyć i nasmarować. Kupujecie wózek za 400zł a wymagacie aby był wózkiem za 2 000zł.

Gość Alexa gość
Od kilku miesięcy użytkujemy z 1,5 rocznym synkiem ten wózek.Bardzo lekko się prowadzi ,polecam jednak zakup wkładki antywstrząsowej. Oparcie nisko się rozkłada,budka również przez co doskonale chroni przed deszczem. Polecam zakup

Gość Carla2451
Ja mam od dzis 4baby Atomic. To krotki czas by juz go oceniać ale cos napisze. Mamy krzywe chodniki dziurska. Jezdzilam nim po trawie. Mam 160cm wzrostu maz 170cm i nikt z nas nie kopie w hamulec . Raczka regulowana co jest duzym plusem ,bo nasz dwulatek lubi wozic swoja siostre. Mala fajnie siedzi w tym wózku. Lezaca pozycja jest jak najbardziej ok a ma dopiero skonczone 6miesięcy. Jest lekki wygodny w prowadzeniu i powiem,ze calkiem dobrze radzi sobie na kraweznikach. Obawiam sie,ze jak juz coreczka bedzie duza gdy sie pochyli wozek moze sie przewrocic no coz to juz nie sa masywne wozki one waza 8kg a jak dziecko większe sie pochyli to roznie moze byc ale trzeba po prostu dziecia pilnowac. Moja opinie 5/5 mimo ,ze jest maly minus podczas prowadzenia klekocze ten wózek pewnie z racji kółek piankowych no i tej lekkiej wagi. Ale damy rade.

Gość szczepka22
Mam wózek 4 baby rapid premium. Bardzo fajny wózeczek. Miałam już kilka wózków np. Baby design walker, bebetto nico i rainbow. 4 baby rapid szczerze polecam. Lekki , synek dobrze siedzi w nim, dobrze się prowadzi .

Gość Edzia2305
Ogólnie wózek dobry, ale po miesiącu materiał już wyblakł!!

Gość gość
No ot chyba w lato i to dość upalne. Ja mam wózek z polskiej firmy tutek i nic nie blaknie i jest łatwy w utrzymaniu czystości.

Gość gość
4baby tez jest polskie

Gość gość
Koleżanka go ma i też nie narzeka, podobnie jak ja na swojego xlandera x-move, to bardzo dobre wózki, przede wszystkim solidne i stabilne

Gość gość
Najgorszy zakup jaki wykonałam dla mojego dziecka. Ja deptam po hamulcach. Pokonanie krawężnika na drodze to katorga, potrzeba dość siły. A siedzonko tak wyprofilowane, że mały cały czas zjeżdza. Komfort równy 0. Odradzam.

Gość gość
Najgorszy zakup jaki wykonałam dla mojego dziecka. Ja deptam po hamulcach. Pokonanie krawężnika na drodze to katorga, potrzeba dość siły. A siedzonko tak wyprofilowane, że mały cały czas zjeżdza. Komfort równy 0. Odradzam.

Gość gość
Mi też on na solidny nie wygląda, to już lepiej kupić jeden z tych co tu dziewczyny wymieniły, siostra ma xlandera x-run, to taki biegowy, ten to jest super

Gość Czerwona1993
Ja mam ten model z 2017 roku już raz był na gwarancji raz przebarwienia strażu i złamany stelaż wrócił z gwarancji po 2 dniach ale firma kurierska uszkodziła go w transporcie i byłam miesiąc bez wózka teraz kogo wina. Na szczęście producent wymienił stelaż cały miałam do wyboru biały lub czarny i do tego nowe kółka. A poza tym szybko się brudzi. Minus to bida której nie można rozkręcić do prania. Tak poza tym mi się wygodnie prowadzi sprawdzamy w mieście górach i nad morzem spisał się. Za takie pieniądze to nie ma co narzekać.

Gość gość
Witam miałam wózek Rapid 4 model 2018 nikomu nie polecam strasznie się trzęsie jakby miał się rozleciec, idąc kopiemy w hamulec, ciężko się podbija na krawężnikach, brak amortyzacji, niby kółka amortyzowane a wogóle tego nie czuć. Ogólnie nie pieniądze i nie wózek, zajmuje dużo miejsca po złożeniu . Plusy to duża budka i duży kosz. Jeszcze raz nie polecam lepiej dołożyć parę złotych i kupić coś lepszego. Dużo osób chce się pozbyć tego wózka w idealnym stanie na olx ciekawe dla czego chyba nie dlatego że jest super.....

Gość gość
Czytam i nie wierzę

Gość gość
Czytam i nie wierzę

Gość Gość

Użytkowałam wózek 4baby rapid premium  z 2016 r przez dwa lata i mogę powiedzieć, że nigdy nie zdarzyło mi się kopać w hamulec- może to kwestia chodzenia. Jest to wózek miejski, ale nad morzem też się sprawdził. Byłam bardzo zadowolona z budki, gdyż dziecko nie pociło się nawet w największe upały i było dobrze osłonięte przed wiatrem. Na minus było blaknięcie materiału. Sprzedałam wózek w stanie bardzo dobrym, nic się nie urwało, ani nie zepsuło. Moje dziecko nie jadło w wózku,  tak samo, jak nie je w samochodzie, więc materiał wogóle się nie brudził. Polecam ten wózek osobom, które chcą wyjechać z dzieckiem do miasta, do galerii, nad morze, na imprezę okolicznościową i chcą mieć pewność, że dziecko wygodnie się prześpi. Jeżeli ktoś szuka wózka do codziennej jazdy po wertepach, niech, szuka dalej.

Gość Nie kupujcie!!!!

Najgorszy wozek jaki może być! Używany 8 miesięcy i w tym czasie:

dziura w materiale na siedzeniu - reklamacja nie uwzględniona z powodu złego użytkowania!

złamany stelaż, w czasie spaceru odpadły nam przednie koła wraz z dolną częścią ramy - reklamacja nie  uwzględniona, złe użytkowanie! 

Prowadzi się tragicznie, sztywny, skrzypiacy! Musiałam kupić druga spacerowke! PORAŻKA!!!!!!!!! 

Gość Iwona

NIE polecam wozka 4baby moody, poniewaz jest nie stabilny przy rozlozonym siedzisku!!

Sila ciezkosci jest zle wywazona.

Bez trudu wozek przechyla sie w tyl, gdy dziecko spi w rozlozonym siedzisku. Moje dziecko wypadlo przez poszycie wozka, gdy spalo, co mi po pasach skoro wozek calym impetem przechylil sie do tylu i dziecko wysunalo sie z pasow!

Gość Emi

Po 2 miesiącach budka wyblakła dodam że nie wystawiłam go na słońce po spacerku chowany do domu. Za 450zl liczyłam na lepsza jakosc materiału wozek ma kolor niebieski i tragicznie to wyglada