Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xTrefl

Jak pozbyć się rdzenia kurzajki ?

Polecane posty

Gość xTrefl

Witam, mam problem, mianowicie używam Brodacid i kurzajka odpadła, zostały tylko rdzenie, czy mogę je usunąć ? Czym to zrobić ? Nie chcę czekać tak długo do dermatologa.

Gość gość
Powinnaś jeszcze smarować. Ja bolesnej kurzajki pozbyłam się dzięki olejowi rycynowemu, ładnie wyciągnął rdzenie i już ponad rok mam kłopot z głowy. A dodam, że żadne preparaty i inne domowe sposoby nie działały.

Gość gość
na kurzajki moja babcia uzywala jaskolcze ziele, to taka roslina ktora rosnie wszedzie,jest wysoka do ok.1metra i ma dozo zoltych drobnych kwiatkow,a jak urwiesz lodyge to poleci z niej takie zolte mleko i wlasnie tym mlekiem moja babcia smarowala kurzajki ktore po paru dniach znikaly, polecam

Gość gość
Metod usuwania kurzajek jest wiele – jedne są bardziej skuteczne, inne mniej. Polecam lek WARTIX, jest bardzo skuteczny. Przynajmniej mi.

Gość gość
KOLEJNA ŚCIEMA WARTIX UWAGA. Nie kupujcie WARTIX to śmieciowy produkt, używałem go 5 razy i nigdy mi nie pomógł. W internecie zaś można zaobserwować na forach pełno pozytywnych wpisów tego produktu. Sa to wypowiedzi ewidentnie opłacane przez firmę, prowadzony jest marketing szeptany gdzie ludzie biorac udzial w dyskusji leja wodę chwalac wlasnie ten WARTIX

Gość gość
ja meczylam sie z kurzajka dwa lata.wymrazanie, kwas salicylowy i monochlorek czegos tam.wszystko na chwile.potem zaszlam w ciaze i nie moglam ich uzywac.scinalam cazkami jak robilo sie twarde (1-2 raxzy w tyg).po 2 miesiacach rdzen wyszedl! tyle zmarnowanej kasy a tu taki prosty sposob.

Gość gość
Kiedys mialam kurzajke i wlasnie rdzeń byl bardzo bolesny. Rozwiazaniem tego problemu bylo smarowanie tych kurzajek dalej płynem ktory zapisał lekarz. Ja kiedy mialam kurzajke to smarowalam ja lidokaine w kremie bo byla bolesna i w złym miejscu. Koleżanką poleciła mi strone: www.naporost.pl i tam kupuje za pobraniem :)

Gość gość
Tak najlepiej scinac kurzajki. Tylko ból duzy :)

Gość gość
U mnie domowe sposoby zawodzą. Może zna ktoś miejsce, w którym usuną mi kurzajaki?

Gość gość
Również próbowałam pozbyć się kurzajek. Niestety domowe sposoby okazały się nieskuteczne. Środki z apteki także nie działały. W końcu koleżanka powiedziała, że powinnam wybrać się do specjalisty. Poleciła mi http://www.zdrowe-stopy.com/ z Opola. Poszłam tam i w końcu uzyskałam skuteczną pomoc. Kurzajki zostały usunięte. Widać, że pracują tam ludzie, którzy wiedzą jak radzić sobie z takimi problemami.

Gość gość
Ja uzywAlam brodacidu..polecam...smarowałam systematycznie..po jakims czasie odrywajac biala powloke oderwalam rowniez kurzajke, niestety zostal rdzeń (takie brązowe malutkie podluzne korzenie) w dalszym ciagu smarowalam i po jakims czasie oderwalam je rowniez z biala powloka brodacidu...cala kuracja trwala okolo 1.5 tygodnia..zaznaczam ze mialam jedna mloda kurzajke a druga juz starą (matke). Z matka bylo gorzej..chyba trzeba od razu sie brac za mlode kurzajki i nie czekac az sie rozsieją.

Gość gośćinna
Zdecydowanie najłatwiej u specjalistów. Ja jak kiedyś miałam kurzajkę na stopie to wybrałam się do Centrum Podologicznego w Łodzi i tam dopiero pozbyłam się tego problemu.

Gość gośćMartynkaradek
nie do dermatologa, tylko do centrum podologicznego się przejdz. Oni zajmują się likwidowaniem kurzajek. Będziesz miała szybko problem z głowy

Gość dakus78
to nie taka prosta sprawa.. w 80 % nieosiagalna OD TAK. Nie baw sie z tym sama tylko idz lepiej do centrum podologicznego. Samemu mozna tylko to rozmnozyc..

Gość bombonierka767
To nie jest takie proste. Nawet jak z wierzchu nic nie widac to bakteria dalej sobie siedzi i tylko czeka na moment, kiedy bedzie mogla sie rozwinac na nowo. Ja chyba 3 razy probowalam je zwalcczyc i zawsze wracaly. Dopiero po wizycie w centrum podologicznym u mnie w Rzeszowie - pozbylam sie tego raz na zawsze