Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prymicja księdza pomocy

Polecane posty

Gość gość

Zostałam poproszona do napisania życzeń dla księdza na jego prymicję. Brałam się za nie już wiele razy, ale w ogóle mi się nie kleją, masakra. Macie może jakieś pomysły, co mogę mu życzyć, albo jak to zacząć, kompletnie nie mam pomysłu na nic, a czas się kończy. Byłabym wdzięczna nawet za te najdrobniejsze wskazówki. Próbuję wszystkiego, ale i tak nic...

Gość gość
Czy jest łatwo oddać Bogu swoje życie? Wszystko rzucić i zwyczajnie za Nim biec? Kto to pojmie, kto wyjaśni należycie? Tajemnica. Cóż tu więcej można rzec? Niech Ci będzie co dzień jasna Twoja droga! Chociaż niesie czasem radość, czasem trud, Niech prowadzi Cię najprościej, aż do Boga! On Ci miłość da i ześle łask Swych w bród!

Gość gość
Od młodości Twojej, od kolebki życia Twojego, przyzwyczajony do troskliwości, uzbrojony na wszelkie przeciwności, poddany i posłuszny z całą serdecznością swoim rodzicom, budowałeś w sobie: - Stan duchowny, stan poświęcenia się Bogu i wiernym. - Stan pokory i wielkiej ofiary, łączący ludzi z Bogiem. Życzymy, aby Twoje ideały kapłańskie rzucały swe promienie jak najdalej w ponure zakątki tej ziemi, a tam zrodziły obfite owoce żywota wiecznego. Ciebie zaś niech Bóg Wszechmogący strzeże od niebezpieczeństw tego świata. Niech udziela Ci rady i mocy, ducha wiedzy i pobożności. Obdarza Cię łaską kapłańską i prowadzi prawdziwą drogą wiary przez całe Twoje życie.

Gość gość
wpisać w google to i ja potrafie...

Gość gość
U progu twej kapłańskiej drogi chcielibyśmy życzyć Ci drogi księże prymicjancie przede wszystkim świętości. W tym trudnym czasie dla Kościoła Katolickiego w którym wiele osób przeżywa kryzys swojej wiary potrzeba nam wiernym świętych kapłanów, którzy zawsze będą nastawieni na pomoc człowiekowi, dysponowali dla niego czasem i wspierali go mądrym pouczającym słowem. Życzę ci z całego serca byś takim kapłanem był każdego dnia - kapłanem dla ludzi Niech twoje życie będzie cudownym darem Bożym dla całego kościoła Szczęść Boże. "

Gość gość
dzięki, to ostatnie jest nawet