Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinnnna

alimenty

Polecane posty

Gość malinnnna

Witam. Jakiś czas temu założyłam mojemu byłemu partnerowi alimenty na naszą córkę. Jakiś czas płacił a dwa miesiące pod rząd nie zapłacił. Było to jakieś 10 miesięcy temu. Złożyłam wniosek do komornika. Komornik wyegzekwował zaległą kwotę. Myślałam, że na tym koniec. Dziś ojciec dziecka zadzwonił, że został mu naliczony dług przez komornika ponad pięć tysięcy. Mówił też, że moim obowiązkiem było odwołać komornika kiedy dostałam zaległą kwotę i, że w w związku z tym zostanę pociągnięta do opłaty za egzekucje komorniczą i za odsetki. czy to prawda

Gość gość
trzeba było 30 razy się zastanowić zanim rozłożyłaś przed cymbałem nogi

Gość malinnna
Jeżeli nie masz nic mądrego do powiedzenia to w ogóle się nie wypowiadaj. Są rózne koleje losu. Róznie się dzieje. a cymbałem jesteś Ty skoro oceniasz mnie po jednym poście. Nie interesuje mnie Twoja opinia na mój temat i zapytałam się o coś innego a nie co sądzisz o moich wyborach zyciowych wiec spr

Gość gość
Takie jest idiotyczne prawo.Niestety to prawda, partner ma rację.Pozdrawiam.

Gość gość
oczywiście, ze komornik dalej prowadził egzekucje, jeżeli nie zawiesiłaś jej :) i pomimo że facet ci płacił do ręki, komornik sobie dalej naliczał te 500 zł miesięcznie. ale to nic. ja znam sytuację, jak facetowi naleciało 30 tysięcy, a nic nie wiedział, bo razem z żoną (tą, co alimenty zasądziła) wyjechał za granicę :)

Gość malinnna
Kurcze to mam problem.. dzięki dziewczyny