Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem załamana

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam problem Zacznę od tego, że w październiku 2011 zostałam skreślona z listy studentów. Od czasu skreślenia jest 4-miesięczny okres, w trakcie którego można korzystać jeszcze z usług medycznych, to wiem. Nie mogę sobie jednak przypomnieć, czy nie zdarzyło mi się przekroczyć tego terminu. Pamiętam bowiem jedną wizytę, gdzieś zimą, ale już nie wiem, czy to było wtedy kiedy wróciłam na studia, czy też jeszcze przed. Niestety ojciec w okresie przerwy nie wyrejestrował mnie z ubezpieczenia (jestem dopisana jako członek rodziny), co dopiero teraz odkryłam. Dlatego boję się, że NFZ będzie mnie ścigał za tę wizytę, jeśli rzeczywiście byłam wtedy nieuprawniona. Na razie niby nic takiego nie miało miejsca, a minęły już trzy lata, ale wolę się upewnić. Wie ktoś? Dodam też, że ZUS nadal nie odkrył tamtego niewyrejestrowania, ani tego, że kolejne nastąpiło później (w sensie w październiku 2013 skończyłam studia, a dopiero w grudniu, odchodząc na emeryturę (i to chyba też podał jako powód) tata mnie wyrejestrował).

Gość gość
Proszę o pomoc, nie wiem co począć, najgorsze jest to, że cały czas myślalam, że wszystko jest ok...