Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mięsnamama

miesko u osmiomiesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość mięsnamama

Hej:-) :-) moja córka jest nieco wybredna. Owoce, warzywa jak najbardziej, ale mieszka nie chce mi mała jesc, muszę ja bardzo oszukiwać np dawać dużo marchewki a i tak ledwo zjada. Jak to było u Waszych pociech, nie chce na nią naciskać, może za wcześnie? W sumie chyba sama najlepiej wie, kiedy będzie gotowa do mięska? Rozwija się super, wagowo tez, tylko nieco grymasi. Gdyby mogła pilaby tylko mleko i sok ;) pozdrawiam

Gość gość
probuj roznych opcji - w zupce, moze w malych kawaleczkach - niektore dzieci nie chca jesc papki a jak te same skladniki dasz pokrojone w kostke to juz bedzie chcialo jesc. Moze w sosie, moze suche - kombinuj. :)

Gość gość
nie dawałam dziecku ani odrobiny mięsa jak było niemowlakiem

Gość gość
8miesieczne dziecko nie jest juz niemowlakiem ale jak nie chce to jej nie dawaj na sile, miejmy nadzieje ze z wiekiem zacznie zjadac Ci ladnie wszystko, niestety nie opre sie na swoim przykladzie bo dopiero jestem w ciazy :) zobaczymy jak to u nas bedzie z jedzonkiem :)

Gość gość
Do1 rż dziecko to niemowlę. Co do mięsa to mój 7mczniak też nie przepada. Próbowałam różnych rzeczy i najłatwiej przemycić z gruszką. Staram się podawać mimo wszystko. Raz jest lepiej, raz gorzej. Najbardziej wchodzi mu w białym kremie z warzyw Gerbera. Spróbuj może, to danie z kukurydzą, nieco słodsze niż inne obiadki i chyba dlatego mu smakuje. Jeszcze większy problem mamy z kaszkami, których nie znosi pod żadną postacią. Pije tylko wodę.