Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co do higieny krocza po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Witam, co Wam się sprawdziło do higieny krocza po porodzie??? zakładam że poród będzie sn i nie wykluczam nacięcia krocza....

Gość gość
tantum rosa

Gość gość
dokladnie tantum rosa - rozpuscilam saszetke w pol litrowej butelce z dziubkiem - i za kazda wizyta w toalecie sie tym podmywalam nad sedesem. A do tego codzienne kapiele w wannie.

Gość gość
Szare mydło.

Gość gość
kąpiele w wannie???? serio???? szybki prysznic jest zdecydowanie bardziej wskazany jak będziesz pozszywana... i jak najczęściej wietrzyć ranę...

Gość gość
suszarka ;)

Gość margo 5
Po nacięciu krocza na lepsze i szybsze gojenie rany ja stosowałam Hydrovag. Wspomaga procesy regeneracyjne ran, pomaga przywrócić naturalna florę bakteryjną i nie wiem jak inne dziewczyny ale ja po porodzie miałam problem z suchością, na co Hydrovag tez wpływa, przywraca naturalne nawilżenie. Tylko pamietaj, że nie zakłada sie globulek na świeże rany.

Gość gość
biały jeleń....mydełko czy zel int. ale mydełko polecają do ran pooperacyjnych.

Gość gość
Wietrzenie i octenisept na ranę po nacięciu.

Gość gość
Nadmanganian potasu, rozcieńczyć z przegotowaną wodą i tym sie podmywać, rana po nacięciu bardzo szybko się goi.

Gość gość
oczar wilgilijski w sparyu ja bylam nacinana i super mi pomogl

Gość SpecDsProbiotyków
Witam, do higieny krocza po porodzie dobrze stosować kosmetyki które są już znane a nie eksperymentować z nowymi żeby wykluczyć np.uczulenie. Warto stosować środki antybakteryjne i wysuszające-bo w takich warunkach rany goją się najlepiej.Dobrze stosować żel z kwasem mlekowym który pozostaje na skórze-dobrze sprawdzi się provag żel lub płyn do mycia z kwasem mlekowym.Po wygojeniu ran polecam probiotyk ginekologiczny na odbudowanie fizjologicznej flory pochwy. Po więcej informacji na temat zdrowia intymnego zapraszam na stronę proavg.pl