Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zalozylam firme, ale jeszcze nie dziala, czy mam coś po miesiącu rozliczyć

Polecane posty

Gość gość

Hej moja firma funkcjonuje teoretycznie - od czerwca tak ją zarejestrowałam, jednoosobowa firma - rozliczam sie na zasadach ogólnych co miesiąc, księga przychodów i rozchodow, dodam jeszcze, że uslugi moje są zwolnione z vatu w czerwcu płacilam za szkolenia, kursy, mam na to dowody, natomiast nie zarobilam jeszcze nic, ponieważ będę zarabiać dopiero od lipca, ale wiem, że na początku dochody zapewne nie przekroczą wydatków wiem, że mam zapłacić ubezpieczenia - spoleczne i zdrowotne po miesiącu - do 10 lipca w moim przypadku czy oprócz tego, że prowadzę księgę przychodów i rozchodów mam coś jeszcze komuś płacić po miesiącu prowadzenia dzialaności? czy dobrze rozumiem, że będę płacić podatek dopiero kiedy przychody przewyższą rozchody? będę chciała spotkać się z księgową, żeby pokazała mi jak to się dokładnie robi - ale jak radzicie? spotykać się teraz czy dopiero po lipcu kiedy będę już miała przychody? liczę na konstruktywne porady. pozdrawiam.

Gość gość
Ważną kwestią jest to, że każda firma potrzebuje dobrej reklamy. Ja oddałam swoją firmę w ręce świetnej, prężnie działającej agencji reklamowej BIZTARGET.pl. Zajmują się jej promocją, wizerunkiem w sieci, reklamą w sieci, pozycjonowaniem, etc etc. Wyniki naszej współpracy są więcej niż zadowalające.