Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W tym kraju ludzie z pasją się nie liczą

Polecane posty

Gość gość

Taka przykra prawda. Nie można znaleźć pracy, która pozwalałaby łączyć pasję z zarabianiem dobrych pieniędzy, ciągle trzeba wybierać. Jeśli ktoś ma pasję, to i tak ginie, ponieważ najbardziej mile widziane są osoby - roboty myślące tylko o kasie i karierze, niekoniecznie z zainteresowaniami.

Gość gość
Historia Wielkiej Brytanii, geografia polityczna, literatura angielska, astronomia.

Gość gość
Idzie Żółtko ulicą szukając zakładu zegramistrzowskiego. Nagle patrzy: sporej wielkości budynek z wywieszonym ogromnym zegarem w witrynie. Wchodzi, podchodzi do faceta stojącego za ladą i mówi: - Dzień dobry. - Dzień dobry. - Chciałbym zreperować zegarek. - A co mnie to obchodzi? - To nie jest zakład zegarmistrzowski? - Nie. To jest burdel. - To czemu pan wywiesił zegar w witrynie? - A co miałem wywiesić?

...Historia Wielkiej Brytanii, geografia polityczna, literatura angielska, astronomia... To dość duża paleta. Oczekujesz, że praca powinna umożliwić Ci realizowanie tych wszystkich pasji?

Gość gość
No nie :) Byłabym szczęśliwa, gdyby chociaż jedną z tych pasji mogłam połączyć z zarabianiem kasy.

Gość gość
ale ty nic nie umiesz!

Gość gość
a w jakim kraju jest inaczej? pasja to pasja, a kasa to kasa. Chyba,ze twoja pasja jest informatyka, ew medycyna. No - mozesz odkryc nowa planete, jako astronom

Skąd wiesz, co umie? Łatwo sprawdzić :) . Może coś z niedawnej historii Wielkiej Brytanii ? Przypomnij mi w którym miesiącu, którego roku Anglicy, prowadzili pertraktacje z Wermachtem, w sprawie zawieszenia broni na zachodzie? Podpowiem Ci, że chodzi o sytuację, gdy oficerowie Wermachtu przechadzali się po Wielkiej Brytanii w mundurach angielskich oficerów, za wiedzą i akceptacją Brytyjczyków. Jak się te rozmowy skończyły (i dlaczego :D ) ?

Gość gość
Nie Tobie oceniać, czy coś umiem, czy nie. Nie znasz mnie, więc sobie daruj komentarze.

Gość gość
skonczyłas astronomię?

...Nie Tobie oceniać, czy coś umiem, czy nie. Nie znasz mnie, więc sobie daruj komentarze.... To było do mnie? Człowiek z pasją byłby z mojego pytania zadowolony.

Gość gość
sama cwaniaro otwórz firmę i zatrudnij "ludzi z pasją" - ciekawe ile byś im płaciła za rozwijanie ich pasji

I widzę, że się nie doczekam :( . x No cóż: łatwo jest narzekać, że ktoś zabrania się realizować, dużo trudniej udowodnić, że ma się do tej realizacji możliwości :( . x Nie jestem znawcą historii GB. Pytanie było banalnie proste, dla każdego, kto się tą historią, naprawdę interesuje. Odpowiedzi nie znajdziesz w Wikipedii. To, że nie znasz odpowiedzi, świadczy, że Ty nie masz pasji, ale fantazje o pasji :( . Trudno, by ktoś Ci za to płacił pieniądze :( .

Gość gość
Napisz, że w tym kraju zarabiają tylko kafelkarze....

Wolę kafelkarza, który wykonuje swoją robotę z pasją (naprawdę można w tym zawodzie być prawdziwym artystą :) ), od zarozumiałego smarkacza, uważającego, że za realizowanie jego hobby, powinni mu jeszcze płacić :( :( :( .