Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wymeldowanie męża

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie.. Czy mogę wymeldować męża jeśli nie mieszka ze mną od 3,5 roku,nie dokłada się do opłat, nie ma nic w ty mieszkaniu swojego. Chcę się zamienić na większe mieszkanie a jemu nie kwapi się do wymeldowania...

Gość On sie nie kwapi
Możesz, ale musisz zrobić to w trybie administracyjnym lub s ądowym. Jedna i druga procedura jest długotrwała i musisz mie.ć dowody na to, ze mąż tam faktycznie nie mieszka, np. nie odebrane listy polecone, zeznania sąsiadów itp

Gość gość
W trybie administracyjnym? tzn...

Gość On sie nie kwapi
Tzn. ze idziesz do urzedu, który melduje/wymeldowuje, mówisz jak wygląda sytuacja i tam Ci mówią, co trzeba zrobić.

Gość gość
Byłam w ZGM pytałam czy jest taka możliwość i starsza pani za biurkiem powiedziała ze nie ma.. Mogę założyć mu sprawę o eksmisję i nawet jak wygram,on zostanie wymeldowany to i tak ma prawo zameldować się na drugi dzień bo jesteśmy małzeństwem...

Gość gość
Chyba że on osobiście przyjdzie i zrzeknie się praw administracyjnych.. Ale to nie realne.. Nie płaci mi ani grosza a melduneczek ma...

Gość Mloda styczniowa
Więc czemu nie zaczęłaś od rozwodu?

Gość gość
Tak by było najlepiej... Ale byłam świadkiem na innym rozwodzie i to co widziałam, tą nienawiść, kłamstwa... Przeraża mnie to...

Lepiej chwilę się pożreć i potem już nie mieć żadnego związku ze sobą, czy nie rozwodzić się ale teraz robić sobie problemy? Teraz meldunek, potem może wyjść coś innego. Zresztą, jak ludzie chcą i potrafią, to i rozwód może przebiec w sposób kulturalny. Nieraz ludzie po rozwodzie nawet fajne kontakty ze sobą mają.

Gość gość
My też mamy dobry kontakt,omawialiśmy nawet na piwie nasz rozwód.. Ale pozwu żadne z nas nie złożyło... Może dlatego że do tej pory nikomu to nie przeszkadzało.. Jednak nie da się tego ominąć...

Gość On się nie kwapi
Panie w urzędach zwykle mówią, ze nie ma, bo a)są niedoinformowane lub b)nie chce im się, bo musiałyby więcej popracować. Idź i powiedz o wymeldowaniu w trybie administracyjnym. Tyle, że to długo trwa i gwarancji nie ma żadnych, bo wystarczy, ze mąż na wieść o procedurze wprowadzi się z powrotem, a ma do tego prawo. Zacznij od rozwodu albo sie męcz. Zresztą, jaki to ma sens. Ty zamienisz mieszkanie na większe, a potem będziesz musiała psłacic męża większą kwotą

To mu powiedz, że chciałabyś uregulować swoje życiowe sprawy w związku z czym chciałabyś rozwód bez wnoszenia o winie, czy jak to tam się zwało. Wiesz, bez ponownego wspominania mu o meldunku, żeby nie wpadł na to, że to ma ze sobą związek i też bez prowokowania, drażnienia. Pokojowo. Jakby co, to mobilizuj go stwierdzeniem, że przecież lepiej od razu się rozwieść niż dopiero jak któreś z Was pozna nową 2. połówkę.

Gość gość
Rozmawiałam z nim spokojnie i powiedział że nie będzie robił problemu. A teraz twierdzi że rodzice są skłóceni i nie miał jak zapytać czy go u siebie zameldują.. I dlatego sie ode mnie nie wymelduje...

Gość gość
A mi zależy na czasie...

Gość gość
wymeldowanie w trybie administracyjnym trwa pół roku,wiem bo wymeldowywałam byłego męża