Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z oszczędnościami

Polecane posty

Gość gość

rzędu 150 tys, zeby je troche powiekszyc ? Pieniadze sukcesywnie odkladamy n a konto , za 2 lata chcemy je ruszyc na budowe domu. W ttym czasie suma ma sie podwoic. Moze warto cos z tymi pieniedzmy robic, zeby je pomnozyc ?

Gość gość
Szkocki stadion Co się dzieje jak na stadionie w Szkocji sędzia rzuci monetą - 2000 rannych

Poznaj wiedzę , zasady oraz sekrety inwestowania i zarabiania pieniędzy na giełdzie bez pomocy doradców, analityków i funduszy inwestycyjnych. Zdobądź umiejętności i doświadczenie , które pozwoli Tobie na samodzielne lokowanie swoich pieniędzy w instrumenty finansowe jak akcje, kontrakty terminowe czy też waluty. http://inwestowanie_na_gieldzie.interkursy.pl/p/24378/ Polecam ;)

Gość gość
wpłac na lokate przeciez nie zaczniesz inwestowac oszczednosciami życia przeznaczonymi na dom

Gość gość
Ale szkoda tych pieniedzy, ktore tylko leża na rachunku oszczednoscowym

Gość Marek09
No to 2 lata to już dość sporo czasu żeby osiągnąć jakiś fajny profit. Tutaj bym w sumie na twoim miejscu w giełdę się nie bawił bo mozna stracić, a w ciągu 2 lat nie zawsze uda się odzyskać, ale w tej chwili chyba surowce mają bardzo dobry moment aby zacząć w nie inwestować. Mennica Staropolska (sam kupuje u nich sztabki) ma na swojej stronie dość fajne opracowanie ABC inwestowania, warto sobie poszukać stronę i poczytać. Myślę, że to bardzo dobre rozwiązanie właśnie dla osób które chcą zainwestować większe sumy na taki średni 2 letni okres.

Gość pitrus
Zależy o jakie kwoty chodzi. Firmy inwestują, szczególnie w nieruchomości. Wystarczy popatrzeć jakie JARTOM ma aktualnie wyceny - kiedy można było przejmować nieruchomości za takie pieniądze? No właśnie...

Gość gość
najlepiej, to wrzucać kase na lokatę oszczędnościową. w pko bp jest odnawialna z dobrym oprocentowaniem

Gość makalis
Łatwo powiedzieć - otworzyć biznes ;-) Lokaty były nawet na ponad 40 proc. ale co z tego, skoro niewiele niższa wtedy była inflacja? Teraz można zarobić maksymalnie 3-4 proc. w skali roku, ale również trzeba się mocno nakombinować. W zasadzie tylko Idea Bank ma ramach normalnych ofert opcję zarobienia ponad 3 proc. w skali roku. Mowa o https://www.ideabank.pl/Na starcie jest lokata na krótki okres i małą kwotę, ale są też promocyjne oferty, które zbliżają się do 4 proc. Pewnie - najgorsze co można zrobić to trzymać środki na nieoprocentowanym koncie.

Gość AleksandrazAleksandri
Ja postawiłam na fundusze. Co prawda mam trochę oszczędności i było czym inwestować ale nawet z mniejszymi sumami można próbować. Żeby być szczerą muszę przyznać się że samodzielnie nie udało by mi sie wypracować takich zysków. Inwestuje razem z panem Bralczykiem który wybrał i monitoruje na bieżąco dla mnie fundusze.

Gość gość
Tez zainteresowałem sie funduszami. Z opinii w internecie wynika ze pan Bralczyk to naprawdę świetny specjalista. Jestem bardzo zainteresowany. Może mógłby ktoś podać jakis kontakt z nim?

Gość gość
w naszym kraju powierzać komuś pieniądze tj. na fundusze, tylko, że później ten ktoś z tymi funduszami może "wyparować razem z pieniędzmi", przecież nasz kraj to sielanka dla kłamców, kombinatorów itp. maści.

Gość polq
gość - kontakt na pewno znajdziesz na jego stronie: http://zarabiajmy.pl/ ;) moi znajomi polecają p. Bralczyka, kontakt z nim jest świetny, zawsze o wszystko można go dopytać i poprosić o raport, raczej nie martwiłabym się o to, że zniknie z pieniędzmi, pieniądze się wpłaca na konta funduszy a nie daje p. Bralczykowi do ręki