Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

suchość pochwy po 30?

Polecane posty

Gość gość

miała któraś taki problem? jak sobie radziłyście? co mam zrobić??

Gość gość
Wypij płyn do irygacji pochwy, coś z rose w nazwie. :D

Gość gość
co po 30 ? po 30 minutach seksu, czy o co chodzi ? Bo wiek nie ma tu nic do rzeczy.

Gość gość
Pewnie chodzi o wiek, zaburzenia hormonalne możesz mieć w każdym wieku, one często powodują suchość pochwy. Zrób badania poziomu hormonów płciowych i tarczycy, te badania wykonuje się z krwi. Na czas diagnozowania się skorzystaj z hydrovagu, globulki szybko i skutecznie nawilżają pochwę, wzmacniają śluzówkę i chronią ją przed uszkodzeniem, stosowałam je po porodzie, bardzo mi pomogły.

Gość gość
może przechodzisz teraz jakieś stresujące chwile i takie rzeczy też wtedy mają na to wpływ, tak samo np. złe nawyki higieniczne lub brak zaufania do faceta - gdzieś czytałam na ten temat artykuł. Jeśli problem nie zniknie to udaj się do ginekologa i rzeczywiście wtedy te badania hormonalne by się przydały. Póki co możesz też używać żeli nawilżających, jeśli masz w domu provag żel to nie wydawaj pieniędzy specjalnie na lubrykanty bo on dobrze nawilża i można tym śmiało się wspomagać.

Gość gość
starej d**y po 30tce nikt już nie piesci to i sucha jest. choć sama się piesc i zwilzaj albo wazelinę jak d**e smaruj

Gość gość
po 30 tce to nie suchość tylko zaczyna się proces gnilny

Gość gość
Okolice intymne podmyj płynem do higieny intymnej i posmaruj provag żelem, żel zawiera naturalny kwas mlekowy, natychmiast przyniesie ulgę i dobrze nawilży. Możesz trzymać go pod poduszką w sypialni ja tak robię, ma wygodny dozownik i nie brudzi pościeli.

Gość lamkam
Po 30 to bardzo wcześnie, by było to związane z menopauzą czy jakimiś konkretnymi zmianami związanymi z wiekiem. Może być to wina zaburzeń hormonalnych, więc warto to skonsultować z ginekologiem. Możesz już teraz łykać probiotyk lacibios femina z dwoma szczepami bakterii kwasu mlekowego dla utrzymania prawidłowej biocenozy pochwy oraz smarować okolice intymne żelem lacibios femina, który dobrze nawilża, odświeża i chroni drogi rodne przed infekcjami bakteryjnymi i grzybiczymi (zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę). Nie uczula i nie podrażnia, bo nie zawiera SLS, SLES, parabenów.

Gość bwforum
Szukam pacjentki na szkolenie z leczenia suchości pochwy kwasem hialuronowym. Darmowy zabieg wykonany przez lekarza ginekologa. tel. 601 857 417

Gość gość
Leczenie suchości pochwy kwasem hialuronowym można wykonac samemu w domu. Wystarczy kupic w aptece globulki Hydrovag i stosowac przez tydzień. Ja dla pewnosci i podtrzymania efektu stosuje je jeszcze co jakis czas. Ale problemu z suchościa pochwy juz nie mam.

Gość mamapoli
ja miałam suchość pochwy ale nie po 30 tylko po porodzie, pewnie ze względu na zmiany hormonalne. Na codzień pomagał provag żel a do zbliżenia konieczny był lubryknat...