Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprawdzone sposoby na zatoki?

Polecane posty

Gość gość

Piszcie jakie macie sprawdzone sposoby na zatoki

Gość gość
3 dni dieta sokowa

Gość gość
Po skończonej mowie do Narodów Zjednoczonych Irański Ambasador zszedł z mównicy i udał się w kierunku holu, gdzie spotkał prezydenta Busha. Uścisnęli sobie dłonie. Idąc jeden obok drugiego Irański Ambasador powiedział: - "Wiesz, mam jedno pytanie na temat tego co widziałem w Ameryce". Prezydent Bush: - "Pytaj, jeśli będzie coś w czym będę mógł Ci pomóc, na pewno to zrobię". Irański Ambasador wyszeptał: - "Mój syn ogląda taki serial 'Star Trek' i jest tam Chekhov, który jest Rosjaninem, Scotty, który jest Szkotem i Sulu, który jest Chińczykiem, ale nie ma Arabów. Mój syn jest bardzo zmartwiony i nie rozumie dlaczego nie ma żadnych Irańczyków w Star Treku." Prezydent Bush zaśmiał się, pochylił się w kierunku Irańskiego Ambasadora i wyszeptał: - "Ponieważ serial ma miejsce w przyszłości".

Witam gość 2014.06.16 , warto odróżnić „zwykły” katar, często o podłożu wirusowym, od ostrego czy przewlekłego zapalenia zatok. O ile w tym pierwszym przypadku domowe sposoby mogą realnie pomóc, o tyle w przypadku poważnego stanu zatok – zadziałają jedynie doraźnie i zmniejszą odczuwane dolegliwości bólu zatok. Najlepszym rozwiązaniem jest wizyta u laryngologa, który przeprowadzi badania i na ich podstawie zaleci odpowiednią kurację farmakologiczną. Jeśli masz do czynienia z przewlekłym zapaleniem, na pewno doradzi, jakie są opcje trwałego usunięcia problemu chorych zatok. W najpoważniejszych przypadkach przykładem jest zabieg FESS (endoskopowa operacja zatok przynosowych). Pozdrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
olejek z oregano rozprawi sie z wszystkimi wirusami grzybami bakteriami pasożytami ma jedna wadę jest gorszy od czosnku czytałem ze o jednym gosci co przesadził z kloplami to przez 30 minut zwijał sie z bólu ale na 2 dzień był zdrowy

Gość gość
spróbuj laserów , idź gdzieś gdzie jest fizykoterapia i powiedz że chorujesz na zatoki i chcesz mieć lasery musisz brac przez 10 dni kosztuja około 60 zł cala seria i powinno pomóc mnie pomogło bedzie ci złazic dziadostwo z nosa ale odczujesz duza ulge pozdrawiam i zdrowia

Ja właśnie jestem w tracie leczenia przewlekłego zapalenia zatok i to nie jest miłe :( Dostałam leków na miesiąc i się zobaczy :( Prawdopodobnie mnie czeka prostowanie przegrody nosowej i plastyka nosa,żeby przegroda się ponownie nie skrzywiła.

Witam punisława 2014.07.08 , niestety poważniejsze stany chorobowe zatok wymagają długotrwałego leczenia. Terapia zatok to proces nie zawsze miły, ale warto przetrzymać niedogodności, by potem cieszyć się swobodnym oddechem. Dasz radę. Powodzenia. :) Pozdrawiam, Łukasz Narożny

Gość gość
Z gotowych leków bez recepty pomaga mi Metafen zatoki - przeciwbólowo i na swobodne oddychanie przez nos...

Gość pazurka
mi pomogło balonikowanie zatok, robiłam w Centrum Medycznym MML i na razie mam spokój z zatokami, oby raz na zawsze, bo już próbowałam chyba wszystkiego, chętnie oddam komuś moją bogatą apteczkę :D

Gość CO ZA SPAM O MATKO
ile jeszcze tej reklamy METAFENU powklejasz wszędzie gdzie się da ?!!!

Gość erykk

Pod względem jakości to na pewno będę doradzała zestaw SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl. Oba przyrządy są atestowane pod względem medycznym, nie oszukują pomiarów. Chociażby patrząc pod kątem pulsoksymetru to ma odpowiednią perfuzję dzięki czemu badania się rzeczywiście wiarygodne.