Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sytuacja na placu zabaw SZOK I NIEDOWIERZANIE

Polecane posty

Gość gość

wczoraj poszłam na plac zabaw z moim maluchem, usiadłam na ławce maly zasnął a ja zaczełam obserwowac dzieciaki. Moja uwagę przykuł chłopiec ok 3 lat, biegał jak szalony , wesoły na oko zdrowe dziecko. Co jakis czas podbiegał do matki ( ok 30 letniej, ubranej tak hmm eko tzn włosy w kucyk, sandały , długa spódnica+ top , plecaczek , jadła marchewke) - nic szczególnego. Az nagle zaczyna się drzeć "mamo piciu piciu" podbiega do niej i lapie ja za pierś ( cały czas juz ciszej powtarza picu piciu) a ona coś tam mówi i wywala cyca!!!! zaczyna go poić cycem :o :o ooooo ludzie 3 letnie dziecko zamiast pić np. wode z kubeczka niekapka lub nawet sok to rzuca się na pierś :o :o jeszcze mogłabym jakoś zrozumiec ze z głodu ale pragnienia? to było meeega obrzydliwe :o

Gość gość
Mnie też drażni widok kilkulatka przy piersi ;-( sama karmiłam ponad rok dwoje dzieci, ale już po roczku tylko na noc i nie wyobrażam sobie przedszkolaka karmić ;-( moja córka ma teraz 3 latka i pije wszystko to co my, na podwórku zazwyczaj wodę normalnie "z gwinta", sporadycznie jakąś z "dziobkiem" typu kubuś water. W domu pije ze szklanki/kubeczka.

Gość gość
a co Wam do tego? Jak cos nie pasuje trzeba bylo isc na inny plac zabaw

Gość gość
Ale jak to? 3-letni chłopiec mówił "piciu"? !!!! Może on miał mniej, 3-letnie dziecko mówi pełnymi zdaniami a nie "piciu" :O

Gość gość
Nawet na placu zabaw szukasz powodu aby sie dowartoścować . Przecież to jej sprawa jak karmi swoje dziecko na pewno mu nie szkodziła.

Gość gość
nie wiem wyglądał na ok 3 letnie dziecko, swobodnie biegał po tym placu a przecież dzieci nawet starsze gdy rodzice nie pracują nad rozwojem intelektualnym to mówią jak bobasy :o piciu, sisi, kopci nie raz słyszałam u przedszkolaków-starszaków :D a wg mnie krzywdzi gdzież 3 letnie dziecko miętoli pierś w poszukiwaniu źródła orzeźwienia :o

Gość gość
Tak bachora nauczyla to tak ma. Ja na miejscu autorki zadzwonilabyn do kolezsnki i glosno relacjonowała ze wlasnie siedze w parku a tu taki szok ze duze dziecko ciągnie cyca, pewnie by sie babie glupio zrobilo :-)

Gość gość
z piersi najpierw leci mleko I fazy które słuzy do zaspokojenia pragnienia.

Gość gość
Oj sa trzylatki,ktore mowia piciu... Sama slyszalam,jak matka do trzylatka mowila-,,chcesz mniam,mniam" o zgrozo....

Gość gość
Rzeczywiście to szok, że dziecko zamiast wody/soku czy czegokolwiek pije mleko z cyca, ale jeśli chodzi o mowę 3 latka to chyba przesadzacie. Ja mam 3 latka w domu, zaczął chodzić do logopedy, bo mało mówił i właśnie słowa typu piciu, mniam mniam, i parę innych i nawet logopedka powiedziała, że jest to w normie. Każde dziecko uczy się w innym tempie. I zapewniam was, że jest bardzo rozumny, ale z mową ma akurat problem...

Gość gość
żyj i pozwól żyć innym!!

Gość gość
Naprawde uwazasx,ze zwrot do 3-latka,czy chcesz mniam,mniam,to jest normalne?sami z dzieci robicie niemowy,a potem sie dziwicie.Pewnie,ze wszystko rozumie,rownie dobrze zrozumialby pytanie,czy chce jesc.Po co wiec ten infantylizm,ktory opoznia mowe,tak samo,jak pieszczenie sie w rozmowie z dzieckiem.

Gość gość
3 latek mówi pełnymi zdaniami. tak tak... NIE KAŻDY ! Znam dziecko, który dopiero w tym wieku zaczęło w ogóle mówić. A poza tym jeżeli 3 latek ciągnie cyca przez cały dzień, no bo skoro zaspokaja pragnienie w ten sposób to ciągle go ssie to nic dziwnego, że gadać nie potrafi. Rozwój aparatu mowy u takiego dziecka nie postępuje. kropka.

Gość gość
Ale jakim cudem dziecko ma mowic,jak rodzice sami ,jak dzieci...piciu,papu,mniam,e-e,buju,buju ...to co taki dzieciak sie nauczy,a juz zdania?Pytsm,czemu tak mowicie do tak duzych dzieci,skoro wiecie,ze wsxystko rozumieja?To chyba z wami cos nie haloo

Gość gość
taka matka najpierw sama mówi do dziecka jak do niedorozwoja ( kosi kosi, piciu, mniam mniam, ee, kopci kopci, siu siu) a potem doszukuje sie autyzmów :D

Gość atfu
Ja pierdzielę! Mamusie myślące o przyszłości swych dzieci! Idźcie pod sejm protestować przeciwko defraudowaniu waszych podatków a nie pierldolicie takie farmazony spod budy z piwem!

Gość gość
Po pierwsze temat mnie obrzydził :P Gaszenia pragnienia cieplym mlekiem z cyca, a fuj :D A po drugie, to ubolewam, że mamuśki dziaciary mają, a czytać dalej ze zrozumieniem nie potrafią, temat o cycu, a one o gadaniu :D

Gość gość
Jeden temat wyniknal z drugiego,takie dziwne..

Gość gość
Czytałam artykuł o jakiejś mamuście, bodajże ze stanów, która karmiła 8 letniego syna cycem (dzieciak raczej zdrowy fizycznie i umysłowo) :D

Gość gość
Mało to takich idiotek, ja nie zwracam na nie uwagi.Niech do gimnazjum mówią piciu, amu, to nie moje dzieci.Moja córka ma 3,5 i mówi normalnie, że chce pić, jeść, ale to mój wybór, raczej nie chcę, aby była ułomna na na zawsze.Przecież nie kazde dzieco musi być przystosowane społecznie, nie ma takiego nakazu aby matki używały mózgu.

Gość gośćAnia34
Niektóre kobiety, a zwłaszcza autorka tego żałosnego tematu, zachowują się jak stare dewoty, a nie jak młode, świadome i oczytane osoby. I cóż z tego, że to dziecko dostało pić z piersi? Oj, oj, oburzyły się panienki, oj jak je to zniesmaczyło i zgorszyło, chyba okresu ze wzburzenia zaraz dostaną :) Aż temat na kafeterii trzeba było założyć hahaha :D Śmiechu warte! Co Wam do tego? Pewnie nic nie wiecie o korzyściach dla dziecka z karmienia piersią (można nawet do 3 roku życia, chociaż na ogól nie trwa to tak długo, na ogół do 2). To, że to dziecko miało 3 lata to tylko Twoje przypuszczenia. Może nie miało nawet dwóch lat, ale że odchowane na cycu, fizycznie sprawiało wrażenie lepiej rozwiniętego niż Twoje odchowane na butelce, a potem śmieciowym jedzeniu? ;)To by wyjaśniało, że mówi "piciu". Założę się, że było znacznie młodsze niż Ty to przedstawiasz :) I Drażnią mnie takie panienki jak Wy, co to się niesmaczą, że dziecko które ma więcej niż rok pije mleko swojej mamy. Siedzą takie pindy na ławeczce, usta w dzióbek i tylko na wszystko kręcą swoimi główkami piszczą "to już przesada" :D No niewiele się mieści w takich pustych łebkach, to fakt. Śmiechu warte.

Gość gość
ania34 tak obrzydzaja nas takie maciory które karmią cycem duże ponad roczne dziecko, sadze po twoim stylu pisania że jest nawiedzoną eko mamuśką która również ma bachora w wieku na oko 2-3 lat i daje mu cyca w kazdym miejscu kiedy tylko chce. tak to jest obleśne i obrzydwliwe, na rzyganie mnie bierze jak widzę krowę wywalającą wymiona dzieciakowi a ten chłepta obśliniając się i oblewając mlekiem, odraza mnie bierze i do matki i do tego dziecka, w życiu bym mu ręki nie podała ani nie wzięła na ręcę bo prędzej bym zwymiotowała. jak chceie to róbcie to w zaciszu domowym a nie przy ludziach, nie każdy to lubi, ja nabijam się z takich lasek jak ty i opowidam znajomym jakie cudaki w parku czasem siedzą,nawet zdjęcia robie żeby pokazać dowód że takie anomalie występują

Gość gość
Ania34, pięknie zgasiłaś te pustaki, brawo!

Gość gość
Ania 34 pewnie karmi ośmiolatkę cycem wiszącym do pępka i myśli, że jej pokarm ma jakąś wartość :-) nigdy bym dla dziecka się tak nie poświęciła, moje pierwsze dostawało cyca 3 miesiące, a drugie od urodzenia mm, nie miałam zamiaru robić z siebie męczennicy i wierzyć w bajki że mleko matki jest super najlepsze. bzdury. trzeba też sobie myśleć a nie tylko o dzieciach no ale nawiedzonych nie brak. pozdrawiam te które robią z siebie mleczarnie, tylko na to was stać, a mężowie odstawieni na boczny tor bo dla nich zostawiacie ochłapy po dzieciach czyli cyce wycyckane do cna, mój mąż nie zgodziłby się żebym karmiła ponad rok i ma 100% racji

Gość mia ta cara
15.45 jestes wiesniara I tyle w temacie nie masz kobieto za grosz KLASY. Jestes taka wiejska baba co nos wsadza nie w swoje sprawy, zajmij sie swoim zyciem.Nie obchodzi mnie kto i jak karmi nie zagladam komus w dekolt.Jesli zaistniala by taka sytuacja I bylaby m tego swiadkiem (jak matka karmi dziecko czy to paro miesieczne czy roczne) odwrocilabym glowe i tyle.Mam swoje problem swoje zycie.Obgadywanie tego ,robienie zdjec to praca prostaczek niewychowanych :D I karmilam piersia dziecko do 11m i nigdy publicznie.

Gość gość
15,55 to w takim razie maz cie nie kocha :D

Gość gość
Moj synek jest i od zawsze był duży. Gdy miał tak z rok i cztery miesiące bylam z nim w przychodni na badaniach. Zaczął coś mówić, jeszcze niewyraźnie " po dziecinnemu". Stała za mną babka z synem i mówi popatrz syneczku chłopiec taki duży a tak źle mówi, nie to co Ty. Jak się jej spytałam ile syn ma lat powiedziała, że dwa i pól roku. Najwyraźniej niektórzy muszą się dowartościowywać na każdym kroku.

Gość gość
śmieszy mnie jak taki duży bachor wisi u cyca to co nie mogę zrobić zdjęcia i pokazać znajomym? chociaż mamy ubaw bo to naprawdę zasługuje na obśmianie, kaleczne dzieci wychowujecie karmiąc je cycem tak długo. też mam w rodzinie takiego ułoma co matka mu cyce wywala a ma dzieciak już 2,5 roku, jak to widzę to wychodzę na dwór bo mnie to odrzuca a ta z tekstem że to normalna rzecz i trzeba karmić do końca, wszyscy w rodzinie się z niej i tego dziecka śmiejemy, zawsze mu dokuczamy że taki duży a woła do matki "titi" i wyjmuje sobie cyca z bluzki

Gość gość
Ty, 16:10 - jestes naprawde tak tepa czy sie zgrywasz? Karmienie piersia wlasnego dziecka jedt naturalne i raczej nalezy takie kobiety chwalic, a nie ganic, bo sa w stanie zniesc uciazliwosci zwiazane z kp dla dobra wlasnych dzieci. Jesli faktycznie robisz zdjecia takim mamom z dziecmi, to jest to moim zdaniem absolutnie naganne.

Gość gość
Ta karmoiaca cycem publicznie to idiotka ale autorka jeszcze wieksza :D Dzieciak zasnal a ta nadal na placu zabaw siedziala - po co? I ile lat ma dziecko, ze lezie z nim na plac zabaw a ono zasypia. Moze chore :P Jestes rowna albo gorsza od tej karmiacej cycem baranico :D