Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Zena1997

Boje się chodzić do szkoły.

Polecane posty

Witam, nazywam się Paulina i mam 17 lat. Od 5 klasy podstawowej uczę się w Niemczech i teraz jestem już w 9 klasie (powinnam być w 10). Niestety mam duże problemy z otyłością i przez to boje się chodzić do szkoły, większość osób z mojej klasy śmieje się ze mnie. Już od małego miałam problemy zdrowotne w wieku 5 lat zaczęłam tyć i rosnąć (zawsze byłam najwyższa w mojej klasie). W wieku 15 lat wyjechałam do Włoch na dwa lata i schudłam tam bardzo dużo i miałam dalej chudnąć w Niemczech, ale nie udało mi się to przez problemy w domu i szkole. Jak wróciłam do Niemiec zaczęłam chodzić do tej samej szkoły tylko innej klasy bo mnie cofneli o rok. W mojej obecnej klasie nie mam przyjaciół zawsze jestem sama z nikim nie mogę się porozumieć. W klasie miałam kilku chłopaków, którzy zaczęli się ze mnie śmiać i mi dokuczać, po jakimś czasie dziewczyny z mojej klasy zaczęły robić to samo. Były dla mnie miły, ale jak zaczęli o mnie mówić i się śmiać żadna z nich nie zwróciła im uwagi tylko wszystkie śmiały się a ja głupio siedziałam i chciałam po prostu do domu. Jak mnie nie było w szkole zaczęły znikać moje rzeczy typu książki. Czasami miałam już łzy w oczach, ale ich to nie obchodziło. Po jakimś czasie moja waga zaczęła iść do góry i ja zaczęłam się zamykać w sobie, opuszczałam sport później zaczęłam zwalniać się ze szkoły i chodziłam regularnie do lekarza. Nauczyciele zaczęli zwracać mi uwagę, musiałam zacząć chodzić do psychologa w szkole. Pani Bend mówiłam wszystko co się dzieje w szkole i w domu. Moja wychowawczyni mi nie wierzyła i w końcu przestałam chodzić do szkoły. Lekarze nie chcą mi już dawać zwolnienia. Ostatnio chodzę tylko jeden dzień w tygodniu albo w ogóle. Nauczyciele chcieli mi skrócić lekcje do 12, ale moja wychowawczyni chce porozmawiać z mamą. Niestety ona nie chce przyjść do szkoły albo po prostu jest zajęta. Ona sama ma już tyle problemów, że nie chce jej więcej martwić bo w końcu mam już 17 lat i powinnam sama sobie poradzić. Przez ten cały stres zaczęłam się budzić w nocy. I kilka minut przed wyjściem do szkoły dostaje bólu brzucha itd. Nie wiem co mam już robić, próbuje chudnąć, ale z tych nerwów nie mogę się na niczym koncentrować. Próbuje rozmawiać o tym z moimi lekarzami, ale oni zawsze dadzą mi jakieś tabletki i każą iść do szkoły czego i tak nie robie. Przepraszam za błędy w tekście. Proszę nie pisać żadnych głupich komentarzy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować