Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vemona

Czy to normalne w czasie okresu?

Polecane posty

Hej dziewczyny. Wiem, że przez internet nie można stwierdzić czy coś mi dolega, jednakże chciałabym usłyszeć od was czy może miałyście coś takiego i te objawy są normalne. :) Chodzi o to, że od kilku miesięcy rozregulował mi się okres (zawsze miałam co do dnia, a teraz spóźnia się czasami tydzień/dwa tygodnie). Około 6 dni temu skończył mi się. Trwał krócej i o dziwo nie był tak bolesny jak zawsze. Jednakże pojawiła się rzecz, która mnie trochę zaniepokoiła. Otóż wypadł (w czasie okresu) jakiś kawałek - jakby "mięsa". Myślałam, że to skrzep. Ale coś mnie podkusiło, żeby spróbować to rozpłaszczyć. I się nie dało, bo ślizgało się.. Po skończonym okresie bolał mnie brzuch (przez około 5 minut nie mogłam się ruszyć) a po kilku godzinach jak poszłam do toalety to dostrzegłam kawałek jakiegoś hm.. nabłonka? Coś cienkiego i mniej więcej wielkości 3cm x 1cm wypadło ze mnie. Czy to coś poważnego? Wam też zdarzyło się coś takiego? Konieczna jest wizyta u ginekologa? Pytam, bo nie chcę iść z takimi drobnostkami żeby głupio na mnie patrzył :P Także proszę o pomoc! :)

A i jeszcze zapomniałam dodać, że 4 razy trochę plamiłam. W sensie: 2 razy po seksie dostrzegłam krew i 2 razy tak bez powodu

Gość gość
Ty chyba żartujesz... Nie wiem co to było, ale na pewno to nie jest normalne. Poronienie?

Poronienie na pewno nie. Zabezpieczamy się z moim partnerem. Dlatego nie wiem co to mogło być... Czy to może mieć jakiś związek z tym, że moja babcia miała raka macicy i ja dostałam te "wadliwe geny"? Czy jednak to "mięso" to dużo kawałek błony śluzowej i nie ma czym się martwić?

Gość gość
Tego nie wiemy. Może to było endometrium ale w tym temacie może pomóc tylko gin. Tym bardziej że wspomniałaś o krwawieniach poza okresem. Tylko gin, nie ma na co czekać.

No to się wybiorę.. Dzięki. :) A jak wygląda poronienie w pierwszych tygodniach? Bo to "mięso" wypadło w trakcie okresu, więc ciężko stwierdzić czy to normalne krwawienie było. A "nabłonek" po okresie po bólu brzucha, ale bez krwawienia. Więc czy poronienie można jednoznacznie wykluczyć? (biorąc pod uwagę to, że się zabezpieczamy)