Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starająca się o dziecko

Starania o dziecko

Polecane posty

a więc tak piszę bo chciałabym się z wami podzielić swoimi przeżyciami w związku ze staraniem się o dziecko, być może któraś z was też ma problemy . A więc mam 21lat bardzo z mężem chcielibyśmy mieć dziecko , staramy się już ponad ROK i nic . Chodzę do ginekologa , przepisała mi Luteinę pod język i dopochwowo i kazała zrobić badania na hormony i tarczycę , powiedziała mi też że mogę mieć PCO(zespół policystycznych jajników) , jestem osobą puszystą , ważę 105kg przy wzroście 170cm . Powiedziała że muszę schudnąć , wtedy było by lżej .

dodam też że mam nieregularne miesiączki , Luteina ma być po to żeby pomóc mi w zajściu z ciążę ale jakoś od pół roku nie działa , nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy z moim mężem ;< jestem totalnie załamana bo tak bardzo chciałabym mieć dzidziusia

Gość starająca1
Witam ja chetnie sie dołacze :) mam 23 lata i tez z mezem zaczelismy starania o dziecko to nasz pierwszy cykl juz bym chciala ale co zrobic mam przeczucie ze sie nie udalo nie wiem takie mysli jakies :)tez mam nieregularne cykle zobaczymy mam nadzieje ze sie uda. a uzywasz testow owulacyjnych?

hej ; ) nie jeszcze nie próbowałam , na razie obserwuję śluz , jestem w 23 dniu cyklu , od 21 dnia cyklu biorę luteinę 100mg dwa razy dziennie dopochwowo i 50mg podjęzykowo .

Gość gość
U mnie Luteina spowodowała całkowite rozregulowanie cyklu. Nie polecam. Staramy się już 2 lata i nic. Niestety nie mam 21 lat jak Ty, tylko 36. Tragedia. Powoli godzę się z tym, że nigdy nie będę mamą. Wpadam przez to w straszną depersję.

Gość mama staraczka
cześć też się do was dołącze :) mam 27 lat i staramy się z mężem o drugie dziecko. Synek ma 2,5 roku więc myślę że to odpowiedni czas na drugie. Staramy się drugi cykl aktualnie mam dni płodne więc działamy. W pierwszą ciąże zaszłam w pierwszym cyklu. Też mam lekką nadwagę. Wydaje mi się że to wszystko siedzi w psychice. Im bardziej się kobieta spina i denerwuje tym są mniejsze szansę na poczęcie. Moje dwie koleżanki tak miały - obie zaszły jak sobie odpuściły :) Więc życze wam powodzenia dziewczyny :)

Gość gość
autorko jestes jeszcze mloda dlowa do gory ja czekam i walcze juz 6 lat o malenki cud zostalo mi tylko in vitro mysl pozytywnie

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)