Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marieee

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość Marieee

Od 2 lat biorę tabletki yasmin. Pominięcia tabletek zdarzają mi się bardzo rzadko i od jakichś 4-5 miesięcy jestem pewna, że nic nie pominęłam. Oprócz tego, staram się je brać zawsze w okolicach godziny 14. Popijam wodą. Oprócz leków yasmin biorę jeszcze tylko flonidan na alergię. Nie pamiętam, bym ostatnio wymiotowała czy coś takiego. Nie piję zbyt często alkoholu i sporadycznie (bardzo sporadycznie!) palę. 14.06 tego roku straciłam dziewictwo, ale chłopak nie skończył we mnie (wyszedł ze mnie praktycznie chwilę po przebiciu błony). Wczoraj (17.06) kochaliśmy się 2gi raz i tym razem chłopak wycofał się pod koniec stosunku, ale nie do końca mu się to udało i część spermy mogła dostać się do pochwy. Przy żadnym ze stosunków (ani 1szym, kiedy doszło do utraty dziewictwa, ani 2gim) nie używaliśmy prezerwatyw. Dzisiaj odczuwam lekki ból jakby w okolicach lewego jajnika. Ból jest do zniesienia, więc nie o to mi chodzi, ale boję się, że mogło dojść do zapłodnienia, bo gdzieś czytałam, że ból jajnika może to sygnalizować. ;/ Biorę tabletki yasmin, więc mam raczej regularne miesiączki, ostatnie krwawienie miałam w dniach 10.06-13/14.06. Mój cykl wynosi ok 28/29 dni. Obliczyłam sobie dni płodne i niby wczoraj ich nie miałam, ale podobno ta metoda jest bardzo zawodna. Z góry przepraszam, jeśli moje pytanie jest głupie, ale nie jestem ekspertem w dziedzinie ginekologii i napisałam po prostu wszystko, o czym pomyślałam, że może mieć jakieś znaczenie. ;/

Gość Levviatan
ehh.... bierze się za seks a nie ma bladego pojęcia o tym i własnym ciele. ciąża nie ma ŻADNEGO wpływu na organizm kobiety dopóki się nie zagnieździ w macicy. Czyli 5-6 dnia od zapłodnienia więc dopiero jutro mogło by się coś dziać.

Gość gość
mało tego, autorka zupełnie pojęcia nie ma na czym polega przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych:O o jakich dniach płodnych Ty mówisz podczas brania tabletek anty? o jakim okresie?:O dziewczyno, dorośnij!

Gość gość
podcas brania tabletek normalnie jest okres

Gość gość
jaki okres ?:O błagam cię, następna:O

Gość gość
Jest krwawienie co miesiąc.