Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem 30letnim mężczyzną i nigdy nie będę ojcem

Polecane posty

Gość gość

I powiem jedno: dzieci nigdy w życiu ich nie będę miał, chociaż widzę jak polskie społeczeństwo reaguje na bezdzietnych z wyboru. Dla mnie jest to syndrom odpowiedzialności.

Być może jestem za młoda, żeby się wypowiadać na taki temat i "wszystko przede mną", ale jestem dziewczyną i- również nie chcę mieć dzieci- z własnego wyboru.

Gość gość
ale że jak reaguje? każdy ma to w dupie. twoje życie - twoja sprawa. tobie i tylko tobie się wydaje, że kogoś to w ogóle obchodzi. więc wyluzuj koleś ;)

Tylko że presja społeczeństwa jest naprawdę duża. Gdy ktoś w wieku 30- 35 lat nie ma dzieci, to uchodzi za "dziwoląga". Niby żyjemy w XXI wieku, ale myślenie ówczesnych ludzi jest nadal zacofane i tylko technologia na tym świecie się zmieniła i unowocześniła- pralki, laptopy, tablety itp. A myślenie wielu ludzi zostało nadal tak zacofane jak 50 lat temu.

Gość gość
właśnie,że nie autorowi i tylko jemu się wydaje,że inni mają w d***e że on nie chce dzieci. jest taki chory przymus ze strony społeczeństwa, sama doświadczyłam tego jako matka jednego dziecka ze strony lekarki!!! corka miala kilka miesiecy jak poszlam z nia na wizyte do kardiologa i w toku rozmowy jak powiedzialam,ze wiecej dzieci miec nie planuje to mnie wariatka zjechala!!! paranoja

Tak, zgadzam się z powyższą wypowiedzią. A wiesz, jak ja mam rytą banię pod tym względem? Mam 21 lat, z moim chłopakiem jestem ponad 4 lata i u mnie w rodzinie i u niego w rodzinie uważają, że powinniśmy brać ślub, a jego matka uważa mnie za dziwoląga dlatego, że nie mamy jeszcze dziecka! Kurwa, dość już tego zacofanego świata mam.

Gość gość
no to wspolczuje,olej rodzine i otwarcie powiedz ze jestes za mloda i dyskutowac nie bedziesz bo to Twoje zycie

Matka mojego chłopaka ma 3 synów. Pierwszego urodziła w wieku 18 lat, drugiego w wieku 19 i trzeciego w wieku 21. Często mówi mi z "przekąsem w głosie", że my już nie będziemy mieć dzieci.

Gość gość
Nonsens! Polskie społeczeństwo jest tolerancyjne i nowoczesne i ma wywalone na takie rzeczy.

Gość gość
chłopie nie miej sobie dzieci i idź sie zajmować swoimi sprawami a nie zaśmiecać dział

Gość gość
a ja powiem tak - decyzje sie zmianiaja wraz z pojawieniem sie odpowiedniego partnera/partnerki. Pozdrawiam

Gość gość
Chyba że spotka się tego odpowiedniego partnera DOPIERO PO MENOPAUZIE.

Gość gość
Ja mam 26 lat, też nie będę miała dzieci. Partnera mam jak najbardziej odpowiedniego, kocham go, zazwyczaj świetnie się dogadujemy, pieniędzy też nie brakuje. Nie mam potrzeby posiadania potomstwa, ciąża jest dla mnie okropnym stanem, a dzieckiem nie chce mi się zajmować.

Gość gość
Spoko naprawde nie musicie miec dzieci.

Gość gość
co za bzdury! nikogo nie obchodzi, czy będziesz mieć dzieci, a już "społeczeństwo" ma to kompletnie w zadzie. To że babcia czy inna ciocia zapyta przy wigilii kiedy się rozmnożysz nie oznacza, że "społeczeństwo" jako takie wywiera presję posiadania potomstwa na tobie. Otrząśnij się!