Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robicie z dziećmi w wakacje??

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży, zaraz będę wracała do pracy i tak sobie pomyślałam co robicie z dziećmi w wakacje? Na początku może złobek i przedszkole - są często otwarte latem ale co później jak mają 6 lat i idą do szkoły?

Gość gość
oddaj do domu dziecka od razu jak nie wiesz co zrobić

Gość gość
Gościu może masz bogatych rodziców którzy Ci pomagają i nie musisz pracować ja muszę

Gość gość
wiesz przedszkola generalnie też są zamknięte w wakacje. są przedszkola dyżurujące ale to musisz dziecko zapisać często na m-c do jednego przedszkola, kolejny m-c do drugiego bo placówki tego typu mają miesięczny dyzur. pozostaje urlop, twój, męża, babcie, opiekunki.

Gość gość
odkąd dziecko poszło do przedszkola a ja wróciłam do pracy zatrudniam na wakacje nianię (studentkę).

Gość gość
Gotujemy w samochodach :classic_cool: Metoda szybka i skuteczna.

Gość gość
u nas pomaga babcia, mieszka na wsi więc zawozimy tam dzieci, my dojeżdżamy na weekendy.

Gość gość
Czemu w naszym prorodzinnym kraju nikt nie pomyśli, ze nie ma co zrobić z dziećmi w wakacje??? Ja nie dostanę więcej niż 2 tygodnie urlopu, wiem że w wielu miejscach nawet tego nie dają... Nie każdy ma możliwość dać dziecko do babci...

Gość gochaaaaaaaaa
Przedszkolanki też kiedyś muszą mieć urlop. No, ale można by na wakacje też pozatrudniać np. studentki na umowę zlecenie. Żadna jednak gmina tego nie zrobi, bo żal im kasy. Niestety.

Gość gość
Wszyscy mają miesiąc urlopu, ale święte krowska przedszkolanki i nauczyciele muszą mieć dwa plus wolne w okolicy świat, długie weekendy, dzień nauczyciela, rekolekcje, itp.

Gość gość
Przedszkola są placówkami nieferyjnymi, czyli nie mają wolnych ferii, dni koło świąt itp. A w Warszawie np. są dyżury przedszkoli całe wakacje. Co dwa tygodnie inne przedszkole ma dyżur, więc opieka jest przez całe wakacje tylko dziecko musi zmieniać przedszkole co 2 tygodnie.

Gość gość
W Legionowie jak wyżej dyżury publicznych przedszkoli przez całe wakacje. Za to prywatne otwarte przez jeden miesiąc, choć może nie wszystkie, ale większość.

Gość gość
Na Zachód od Wawy, większość prywatnych przedszkoli ma przerwę tylko 2 tygodniową, wtedy przedszkola przechodzą "przegląd techniczny" a przedszkolanki mają swój uczciwy urlop.

Gość gość
u nas mamy szkraby 5 i 11 lat i staramy się zawsze wykombinować coś tak, by nie nudziły sie w wakacje z nami. Ostatnio byliśmy tutaj http://www.park-dinozaurow.pl i w zasadzie takie parki rozrywki dla dzieci w naszym wypadku sprawdzają się najlepiej :D

Gość gość
Na miesiac prywatne przedszkole a w drugim urlop i pomoc babc. W moim miescie w szkole podstawowej organizowane sa polkolonie po zakonczeniu roku szkolnego i przed rozpoczeciem nowego. Dzieci maja ciekawe zajecia,wycieczki,kino,basen... Trzeba tylko pamietac o tym,bo zapisy sa juz w marcu.

Gość szukam innej pracy
Dnia 19.06.2014 o 12:05, Gość gość napisał:

Wszyscy mają miesiąc urlopu, ale święte krowska przedszkolanki i nauczyciele muszą mieć dwa plus wolne w okolicy świat, długie weekendy, dzień nauczyciela, rekolekcje, itp.

https://f.kafeteria.pl/temat-7497033-praca-dla-nauczycielki-w-wakacje/