Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A rodzice mówili, żebym została nauczycielką. Kupe kasy i 18 godzin pracy w tyg

Polecane posty

Gość gość

A ja chciałam byc ambitna, poszlam na finanse. Teraz nawet tydzien wolnego to dla mnie nieosiagalne. Takie czasy. Tylko budzetowka sie o******la

Gość gość
hahha ambitna? finanse?? przecież tam same przygłupy szły, amitna to bys była jakbyś szła na prawo lub medycynę, farmację,chemię, itp a ty z finansami wyskakujesz hahah no trzeba było :P ja jestem nauczycielką i już czekam na wakacjeeee :)))

Właśnie to mi się najbardziej podoba w pracy nauczyciele. Praca 10 miesięcy a potem za darmo dostawanie pieniędzy za 2 miesiące. Praca od 8-12 lub 13 i spokój.

Gość gość
posadka nauczyciela to świetny wybór taka prawda a jak to jest nauczyciel jakiegoś przedmiotu ścisłego to na samych korepetycjach może zarobić 2x tyle co księgowa

Ta, z tego co słyszałam, to nauczyciel praktycznie robi ok 40 godzin tygodniowo, tylko płacą mu za 20. Wypłata też zależy od jakiś awansów, kursów czy czegoś tam. Dodatkowo użerasz się z cudzymi dziećmi, które mogą zbyt wiele, a Ty prawie nic. Pewnie - super praca. No a co jest gorsze od użerania się z problemowymi dzieciakami? Użeranie się z ich rodzicami! Tak, polecam.

A co sądzicie o takim zawodzie jak szkolny pedagog. Nie mówię o nauczycielach ale o szkolnym pedagogu w szkole???? taki który tylko jest w szkole i nie wiem co należałoby do jego obowiązków?

Szkolny pedagog: jak chce porozmawiać z uczniem (zgodnie z prawem, bez samowolki) to musi zadzwonić do rodzica i spytać go o zgodę, jak się zgodzi, to po rozmowie musi sporządzić obszerną dokumentację. Do jego obowiązków należy układanie planów profilaktyki (najlepiej we współpracy z nauczycielami), czasem prowadzenie zajęć profilaktycznych. Ale ogólnie to też kupa papierologii i też ponoć muszą siedzieć po godzinach żeby się wyrobić, za co się im nie płaci.

No i to on często oznajmia rodzicom, że ich dziecko ma jakieś zaburzenie, żeby pojechali z nim na badania do poradni psychologiczno pedagogicznej, co często znów wiąże się z użeraniem, bo jak ewidentnie widać, że np dziecko jest opóźnione, albo ma adhd, a rodzice nie przyjmują tego do wiadomości, to pedagog się z nimi użera, bo nie może im nakazać nic.