Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka 1990

Czy osoba która jest

Polecane posty

Gość gość
Takie osoby to pewnie z 10%, reszta to samozwańczy humaniści, czyli osoby, które w niczym nie są dobre i idą na najłatwiejsze i najmniej oblegane studia by mieć papier i tytuł.

Ja mówię już o osobach które pracują w tych zawodach. To oni pomagają ludziom biednym, dobrym i uczciwym którzy chcą pracować, lecz nie ma pracy dla tych osób. Pomagają wielodzietnym rodziną między innymi.

Gość gość
Lub zajmują stołki za biurkiem i g***o pomagają (w wielu przypadkach), ważne że można wypić kawusię a nie zapieprzać na produkcji.

Ale raz jak byłam w mopsie po papiery do grupy inwalidzkiej to widziałam że one ciągle coś robią w papierach, odbierają telefony a nie opieprzają się jak ty to mówisz :O

Gość gość
Np. Ty. W czym Ty byś mogła komukolwiek pomóc? Skoro sama sobie z niczym nie radzisz. Ty nawet nie chcesz nikomu pomagać, po prostu chcesz stałej pracy w biurze.

Gość gość
I w czym Ci one pomogły? Wykonuj swoje obowiązki, wydają zaświadczenia, wklepują dane do komputera, informują zainteresowanych i inne, ktoś to musi robić, ale jaka to praca społeczna, żadna.

Ale to też niebezpieczna praca chodzenie po domach na kontrol do ludzi. Przynajmniej te panie tak mówią. Np. znajoma mojej matki powiedziała tak że ona rzekomo idzie w teren, piszę raport na temat danej rodziny u siebie w domu i na tym kończy pracę. Np. zamiast wyjdź o 15:30 wychodzi z pracy o 12:30.

Gość gość
a potem wielkie afery w tv o patologiach, taką mamy pomoc społeczną 🖐️ Babki, które w gdzieś mają dobro dzieci.

Gość gość
Takie osoby najczęściej kończą na bezrobociu.

Ale jeśli już znajdzie pracę taka osoba to jej celem co ma być? nawracanie np. osób które trafiły na złą drogę, pomaganie im, opiekowanie się nimi?

Gość gość
Celem pracy jest wypłata.

No już moje dziennikarstwo będzie większym celem życiowym bo chce się zająć 1. Politykami 2. Nauczycielami pedofilami 3. Aferami w zakładach pracy 4. Korupcją w urzędach I to wszystko w zarodku likwidować.